Ha valaki azt kérné tőled, hogy kritizáld meg az egyházat mit mondanál neki?
nem nyomja a zsebeteket a pénz miközben a szeretetről prédikáltok és gyerekek éheznek ?
nem nehéz az a 10 kilós aranykereszt drágakő berakással mikor nyomorog az ország?
nem szégyenled magad te pap bmw vel feladni az utolsó kenetet amikor 50 000 forintért megmenthető tett volna akinek a halálos ágyához sietsz?
igen hosszú listát lehetne írni a képmutatásról
Hát kicsit finomabban fogalmaztam volna, de ez is benn van a dolgokban.
Amin legutoljára meglepődtem, nálunk kis faluban. Néha járok templomban, bár leginkább mint karbantartó, segíteni segítek szívesen ha megkérnek, de közel sem ilyen egyházi indokból, csak mert megkértek.
Na szóval amit még a télen láttam: Sekrestyében egyik szekrényen egy kis papír a paptól, amiben le van szépen írva, hogy egy temetés 20000 forint a kiharangozás pedig 5000 forint... Ez valahogy kicsit sok volt, nem elég, ha valakinek hozzátartozója meghal, amúgy sem olcsó a temetés, és még ilyen pofátlan úton is pénzt kérnek...
Ne aggódj kedves utolsó válaszoló
12#.Luther Mártont is lepontozták azért mert feszegette a kat.egyház
bevételeit, mégis egy nagy vallásalapító reformer lett.
Én katolikus vagyok, és a gyónással én sem értek egyet, meg azzal, hogy a liturgia néhol túl van cifrázva, és elveszi a figyelmet a lényegről. Meg a szentmise énekei... na az annyira siralmas, és tragikus, amikor meghallom,hogy "keresztények sírjatok, mélyen szomorkodjatok", legszívesebben kimennék a templomból. Annyira szomorú, és ráadásul a mai embernek nem jelentenek semmit, és a mai fiatalokat ezzel nem lehet megfogni. Én szeretem a gitáros miséket, és szeretném, hogy jobban elterjedjen. Ja, meg amit nem szeretek még, a jelenlegi papunk. Egyszerűen földhözragadt, és nagyon középkori gondolkodású. Szerinte az asszonyoknak kendőt kéne még ma is hordani, meg ha csak tehetné, latinul misézne. Visszasírom az előző papunkat, aki fiatal volt, jó fej, és értett a fiatalok nyelvén, úgy magyarázta a Biblia tanításait, hogy mi fiatalok is be tudjuk fogadni.
Valaki kritizálta a Karizmatikus Megújulást, szerintem meg igenis erre lenne szükség. Igazi, szentlelkes dicsőítésekre, meg a harmadik isteni személyről gyakran el is feledkezünk. Letudjuk a bérmálást, "oszt jóvan", fel sem fogjuk igazán, mi is a Szentlélek. Ahova járok dicsőíteni havi egyszer, nagyon más, mint egy szentmise a falunkban. Van élet az egészben, betöltekezünk a Szentlélekkel, és még a közösség is nagyon jó. Őszinte hitet látok az arcokon, nem besavanyodott embereket, akik megszokásból járnak misére.
Én ezzel senkit nem akarok megbántani, ez az egyéni véleményem.
18/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!