Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ha valaki azt kérné tőled,...

Ha valaki azt kérné tőled, hogy kritizáld meg az egyházat mit mondanál neki?

Figyelt kérdés
Ha lehet keresztények válaszoljanak.Mindegy melyik egyházhoz,felekezethez tartozol azt ird le amit nem helyeselsz a saját egyházadban(legyen az a pap, lelkész,hivek vagy gyülekezeti tagok vislekdése,stb.)A teológián volt ez egy kérdés a vizsga keretein belül az egyik hallgatótól.

2017. ápr. 24. 21:29
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
44%
Hogy nem az én dolgom ítélkezni sem ember, sem egyház felett.
2017. ápr. 24. 22:00
 2/15 anonim ***** válasza:
70%

A katolikus ceremóniák cirkuszi mutatvány számba mennek.Én katolikus vagyok,de nem szerettem misére menni.

A templomokat viszont műv.történelem

szempontjából imádom.Azt hiszem,hogy

a keresztény egyházak egyik érdeme,hogy művészeti kincseket megőrizték.Vácon lakom,és az itteni

templomok is roskadoznak a látnivalóktól.

2017. ápr. 24. 22:13
 3/15 anonim ***** válasza:

Csak ugyanazon egyház tagjának:

"Hány napod van végighallgatni?"

2017. ápr. 24. 22:15
 4/15 anonim ***** válasza:
33%
Katolikus vagyok egy olyan egyház tagja amelyet maga Krisztus alapított és az ő mennybemenetele után Péter vezetett aki tovább örökítette ezt a vezetést. Azonban sajnos voltak olyanok akik egyszerű papból püspökké majd pápává lettek kihasználták az emberek jóhiszeműségét, sok embert megölettek és ezáltal sötét foltot hagytak az egyházban Krisztus testében
2017. ápr. 24. 22:18
 5/15 Papi Gonzales ***** válasza:
18%

szerintem mondjuk elég lenne annyi hogy miért nem áll ki a jónép elé akárki és mondja:

"mostantól mindent megteszünk, hogy a köreinkben bujkáló pedofilok személye tisztává váljon, és nem tartjuk vissza a velük kapcsolatos információkat"

de ez csak egy apró dolog.....

2017. ápr. 24. 23:23
 6/15 anonim ***** válasza:
24%
Én azon változtatnék, hogy ne rekesszenek ki senkit a gyülekezetekből. Ne az legyen a legnagyobb gond, hogy valaki elvált, újraházasodott, meleg, vagy éppen házasság nélkül él együtt. Vannak ezektől sokkal nagyobb bűnök is, mert szerintem sokkal súlyosabb az, ha valaki káromkodik, hazudik, lop, csal stb, mint az, hogy valaki szexel a másikkal...
2017. ápr. 25. 04:46
 7/15 anonim válasza:
100%
Katolikus vagyok. Nekem az anyagiassággal és a gyónással van bajom. Miért mondjam el másnak a bűneimet, amiket szégyellek? Majd én magam megbeszélem őket Istennel.
2017. ápr. 25. 15:58
 8/15 anonim ***** válasza:
Én szeretem a gyülekezetemet, ha van hibánk, azt majd Isten megigazitja.
2017. ápr. 25. 19:11
 9/15 anonim ***** válasza:
32%
Katolikus vagyok, nekem inkább néhány mai gyakorlattal van bajom. Kicsit sajnálom, hogy kezdünk eltérni a hagyományoktól. Nem értek egyet sok "karizmatikus" közösséggel és hittani kérdésekben néha keményebben is felléphetne az egyház.
2017. ápr. 25. 20:43
 10/15 anonim ***** válasza:
4%

Számomra a legnagyobb gond: kereszténység ugye elvileg arra tanít, hogy nem számítanak a földi javak, és amink csak van, érdemes a szegényeknek ajándékoznunk, és másokon segíteni vele.

Na és amivel az egész elmélet bukik: A Vatikáné a világ egyik legnagyobb aranytartaléka... Ha olyan nagyon a fentebbiek jelentik az egyik alapját az egésznek, akkor mégis miért nem jótékonykodnak, osztják szét azt a mérhetetlen vagyont. Megannyi kórházat, iskolát létrehozhatnának belőle de nem teszik, egyházi adó viszont ugye van...

Ne legyen igazam, de itt is rengeteg mindent csak a pénz mozgat...

2017. ápr. 25. 23:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!