Miért imádják a katolikusok jobban Máriát mint Jézust? Jézus halt meg értünk. Az életét a vérét áldozta az emberiségért.
A Mária kultusz teljesen Biblia ellenes és Isten ellenes. Összesen 29 Mária ünnep van egy évben. Plssz a rózsafűzér is jórészt róla szól.
Ezzel szemben Jézusról szóló ünnepek száma 14.
50.Hsz!
Nem.
Jézus imái Atyja fele,azt a szeretetteljes tiszteletet fejezik ki,amely CSUPÁN Istent illeti meg,az isten Jézustól,és az embertől.
Amint a gyermek helyénvaló módon tiszteli szüleit annak ellenére,hogy ők is emberek,Jézus is megtisztelte Atyját.
Már az is sok mindenre utal, hogy az Atyánál "Istent", még Jézusnál csak "istent" használtál...
A Biblia szerint és szerintem is pedig az Atya, Jézus és Szentlélek teljesen egyenlőek.
52.Hsz.
Jézus meghatározását foggadom el,aki így határozta meg önmagát:
"Én és az Atya egy vagyunk."(Jn 10:30)
Azt hittem, hogy valami olyasmit válaszolsz majd; csak elírás volt és ne kössek bele ilyen apróságokba.
De ezek szerint nagyon eltérő az istenképünk.
Szerinted Jézus csak a teljes Istenség egy darabdja, szerintem meg bár az Atyától külön személy, de a TELJES Istenséget birtokolja, ahogy az Atya és a Szentlélek is. Így szerintem Jézus nem "isten", hanem Isten.
Egy Isten létezik,s az Ő egyik megnyilvánulási formája Jézus,s a Szentlélek,valamint az Atya.
Isten,isten,s így Őt,az emberi fogalmakba,mint a "személy","három",félek beletuszkolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!