Miért imádják a katolikusok jobban Máriát mint Jézust? Jézus halt meg értünk. Az életét a vérét áldozta az emberiségért.
A Mária kultusz teljesen Biblia ellenes és Isten ellenes. Összesen 29 Mária ünnep van egy évben. Plssz a rózsafűzér is jórészt róla szól.
Ezzel szemben Jézusról szóló ünnepek száma 14.
Köszönöm az eddigi válaszokat.
Nekem nincs semmi bajom azzal, hogy Máriát értékeljük a feladatáért.
Bárcsak mindannyiunknak olyan lelkülete lehetne mint neki volt és nagy dolgokat bízhatna ránk Isten, mert minden szempontból engedelmes gyermekei vagyunk.
MÁRIA CSODÁLATOS PÉLDAKÉPE A KRISZTUS KÖVETŐKNEK!
De ennyi!
Az mondja a tíz parancsolat: "NE KÉSZÍTS magadnak faragott képet (szobrot) és semmiféle képmást (festményt) arról, ami fenn van az égen, vagy lenn van a földön, vagy a föld alatt, a vizekben! Ne imádd ezekt, és NE SZOLGÁLD (tiszteld) őket..." (Olvasható: Szent Jeromos Katolikus Bibliatártsulat 2004-es kiadásában) NEM A HITTAN KÖNYVBEN, IMA KÖNYVBEN! A Szentírásban.
Mit mond tehát a Biblia? --Ne készíts!-- Mégis tele vannak a templomok szobrokkal, festményekkel.
Jól van elfogadom, hogy nem imádják, de az is benne van a parancsban --NE SZOLGÁLD, TISZTELD!--
Ez teljes szembemenés Isten törvényével.
DÖNTSÜK MÁR EL VÉGRE KI A NAGYOBB az ember vagy ISTEN?
Nekem egyértelmű, hogy Isten.
Mária csodálatosan emgedelmes gyermeke volt Istennek, de UGYAN OLYAN BŰNÖS EMBER VOLT MINT BÁRKI MÁS!
(Amúg az Úr angyala imádság megintcsak arról szól, hogy Mária, Mária, Mária. És azt minden délben mondják.)
Valaki azt írta szektás vagyok. Honnan veszed?
Lehetek Református, Evangélikus, Baptista stb (vagy esetleng nem lóellenzővel gondolkodó katolikus?).
A katolikusoknak úgy is mindneki szektás aki merészelt a reformáció óta másként gondolkodni mint ők.
Mert az egy dolog, hogy oikumené, meg minden! Szerintem ott is csak jópofizás zajlik, hogy a katolikus egyház teljesen áltvehesse a hatalmat mindenki felett. (Ez csak egy másik vélemény)
Amúgy igen katolikus voltam, de a pap ahol a parókiát takarítom jelenleg, azt mondta mindig is az maradok. Bár én nem fogadom ezt el. Az ember mindig az aminek éppen saját magát valja.
Mi nem a szobrokat, képeket imádjuk. A bálványimádás azt jelenti, hogy a szobrot imádod, neki mutatsz be áldozatot. Mi semmi ilyesmit nem teszünk
A templomi szobrok, festmények azért vannak, hogy közelebb vezessék a Biblia eseményeit az emberekhez. A középkorban azért lett szokás, hogy a szegény, írastudatlan rétegek is megérthessék a Biblia üzenetét (Biblia pauperum).
Kedves kérdező, szövegértés....
Nagyon szépen tudtad idézni a bálványokra vonatkozó tiltást, de most próbáld meg az idézetet értelmezni is.
Ha ezt így kéne értelmezni, ahogy igyekszed kicsavarni a jelentését, akkor Isten magának mondott volna ellent, amikor megparancsolta a kerub szobrok készítését. Mit parancsolt Mózesnek, amikor kígyók marták őket a pusztában? Elég hiányosan olvasod a Bibliát, próbáld meg egészében.
Szerinted mi katolikusok (érdekes, ez az egyházüldözés különösen a katolikusok ellen irányul, pedig az ortodoxok és anglikánok is hasonlóan vélekednek, mint mi) a szobrokat bálványozzuk? Szerinted Mária egy szobor vagy festmény, és nem valós élő személy?
Csak félve merem megkérdezni... Nem lehet, hogy Isten azokra a bálványokra gondolt, amiket a zsidók öntöttek egyiptomi mintára és bálványként imádták? Esetleg ez már kimaradt a "Biblia tanulmányozásból"?
"Mi nem a szobrokat, képeket imádjuk."
Hahó! Figyelnél arra amit írok? Azt írtam elfogadom, hogy nem imádjátok.
"A bálványimádás azt jelenti, hogy a szobrot imádod, neki mutatsz be áldozatot."
Még a katolikus Szentírás is azt mondja ne szolgáld. Nézzél már szét pl. egy körmeneten! Mint egy istenséget körbe hordozzátok Máia szobrot, viráözönt kap, énekeltek, mormoljátok hozzá az imákat stb. Ha nem is imádjátok, de szolgáljátok. És ez bárkinek aki látja egyértelmű.
" Mi semmi ilyesmit nem teszünk
A templomi szobrok, festmények azért vannak, hogy közelebb vezessék a Biblia eseményeit az emberekhez. A középkorban azért lett szokás, hogy a szegény, írastudatlan rétegek is megérthessék a Biblia üzenetét"
A második parancsolat NEM JELKÉPES, hanem egyértelmű "Ne csinálj magadnak......."
Ez üres kifogás. Nem véletlen, hogy az akkorki egyházi hatalom tudatlanságba akarata tartani a népet. Nehogy rájöjjenek szegények, hogy jól át vannak vágva.
Vajon miért nem olvashatták a Bibliát? Miért vitték mágjára akinél csak egy kis darabját is megtalálták?
Na, jó példát hoztál.
És manapság ki analfabéta? Az aki lelkileg az. És nem meri meglátni a hatalomvágyó papok miatt a SZERETŐ ISTENT, mert eltakarják tőlle. (Akkor, hogyan maradna fenn az egyház tekintélye és a papok hatalma?)
És mindenkit félelmemben tart még mindig a nemlétező tiszító tűz és a még nem létező pokol.
A mai napig ezzel tartják sakkban a híveket. Na meg azzal, hogy TI EZT ÚGYSEM ÉRTHETITEK! (Mármint a Bibliát) Ezt csak a klérus értheti ti (bocsi) birkamód csak fogadjátok el.
Ugyan ez az Iszlám.
Mohamed azzal indítja a koránt: "Istentől kaptam-e a látomást vagy Sátántól nemtudom." Na köszönöm ez aztán hiteles. Semmilyen módon NEM LEHET UTÁNNA JÁRNI, hogy igazolható lehessen. Nem úgy mint a Bibliát.
Egy ember le ÍRATOTT (mert még írni sem tudott, analfabéta volt) egy csomó badarságot és aki nem fogadja el, nem hiszi el azt meg kell ölni.
Az Iszlám egy erőszakos hódító vallás. Azért tudott olyan hamar elterjedni az arabok között.
És természetesen szembe megy a Bibliábal. Így alapból nem lehet Istentől. Az, az sátáni vallás.
Jézust csak prófétának mondja. Holott Isten és Megváltó.
Tehát hiába tiszteli Máriát a fiát nem AKI AZ ÚT AZ IGAZSÁG ÉS AZ ÉLET. Senki nem mehet az Atyához csak Ő általa.
Én hiszem, hogy Jézus értük is meghalt, de ha nem kérnek belőlle mennek a majdani pokolra.
"mennek a majdani pokolra"
Ne haragudj, de ki vagy te, hogy másokat pokolra küldesz??? Vigyázz, mert ezzek könnyen magad felett mondod ki az ítéletet.
"Miért vitték mágjára akinél csak egy kis darabját is megtalálták?"
Mi van??? Mondj egy embert, akit elégettek, mert Biblia volt nála.
Az ostobaság nem lenne vétek, de ez a hazugság az.
Azért annak örülök, hogy a protestánsok többsége nem hozzád hasonló (sokat ismerek, sőt evangélikus gimnáziumba jártam), hanem tiszteli a másik embert, a másik hitét. A spanyol inkvizíció legsötétebb korszaka ehhez a hozzáálláshoz képest semmiség volt.
"Ne haragudj, de ki vagy te, hogy másokat pokolra küldesz??? Vigyázz, mert ezzek könnyen magad felett mondod ki az ítéletet."
Nem, nem én külöm őket pokolra, hanem saját magukat azzal és akkor, ha vissza utasítják a Megváltót. És egyértelmű, ha Jézust CSAK szimplán prófétának nevezik és nem tartják a második isteni személynek aki a Megváltó. Nos akkor maguk felett monják ki az ítéletet, ahogy Júdás is. És aki folyamatosan vissza utasítja az igazságra hívó szót annak pedig azt mondja, mégha vallásos volt is "Sohasem ismertelek titeket!" Elég fájó lesz ezt hallani, de a szabadakaratával mindenki maga dönt.
"Miért vitték mágjára akinél csak egy kis darabját is megtalálták?"
Mi van??? Mondj egy embert, akit elégettek, mert Biblia volt nála.
Az ostobaság nem lenne vétek, de ez a hazugság az."
Történelem. Nézz utánna!
"Azért annak örülök, hogy a protestánsok többsége nem hozzád hasonló (sokat ismerek, sőt evangélikus gimnáziumba jártam), hanem tiszteli a másik embert, a másik hitét. A spanyol inkvizíció legsötétebb korszaka ehhez a hozzáálláshoz képest semmiség volt."
Nem zavar, ha bárki is bántani, sértegetni akar. Ha a Mesteremet Jézust útálták, megölték a tanai miatt akkor miért gondolnám, hogy amit hozok a Bibliából azt bárki is elfogadja.
Csak abban bízom mindneki érdekében, hogy ez változik.
Én nem EGYBIZONYOS egyházhoz, közösséghez szeretném irányítani az embereket, hanem csupán Isten szavához. Nem az emberi hagyományokhoz, mert Jézus azt útálta a bűn után a legjobban, mert elvitte az embereket az igazságtól.
Mert nem hiszek abban, hogy létezik ÜDVÖZÍTŐ EGYHÁZ (még a katolikus sem), hanem csak ÜDVÖZÍTŐ KRISZTUS. Jn.12:35-36, Ésa.8:19-20, II.Tim.4:3-4.
"Kérdező, már ne is haragudj, de nem a te dolgod egyszerű emberként megítélni, ki fog pokolra kerülni. Nem az ember dolga, hogy ítéljen, hanem Istené. És szerinted Isten előtt kedves az, hogy mindenkinél különbnek hisszük magunkat, és itt vitázunk. Mindenki élje meg a hitét úgy, ahogy akarja, és ne akarja másokra ráerőltetni a saját igazát. Egyébként meg, senki nem lesz rossz ember attól, hogy tiszteli Máriát, de attól sem, ha nem. Én úgy gondolom fontosabb az, hogy imádkozzunk, (mindegy, hogy Márián keresztül, vagy nélküle), minthogy áskálódjunk, szeretetlenség legyen a szívünkben egy ilyen dolog miatt)."
Bocsi. Tényleg minden féle bántás nélkül. Nem látod, hogy azt írta a kérdező, hogy NEM Ő ÍTÉLI MEG AZ EMBEREKET?
És inkáb kérlelést látok a szavaiban, mint ráerőltetést.
Azt meg én mondom, ha a Biblia azt tanítja, hogy a halottak a sírban alszanak akkor nem lehetnek fenn a menyben (még Mária sem, akié mindne tisztelet). Így nem tud senkiért közben járni.
Ezért meg is írta az Úr szava I.Tim.2:5-6 "Egy a közbenjáró Isten és ember között az ember Krisztus Jézus..."
Én itt NEM LÁTOK más nevet. Se Mária, se ez, se az.
Miért nem lehet ezt elfogadni? ISTEN ÍRATTA LE.
Isten nagyon szomorú amiért ennyi vallás van a világon, mert csak egynek kéne lennie és az embereknek azt az egyet kéne vallaniuk amit a BIBLIA tanít. Mert az az egyedül igaz.
Mert olyan lehetetlen, hogy több isteni igazság. Főleg, ha egyik szembe megy a másikkal.
1. Máriát nem imádjuk csak tiszteljük.
2. Tisztelete nem Biblia ellenes, mert "Íme, mostantól fogva boldognak hirdet minden nemzedék" (Lk 1,48)
3. Minden Mária ünnep egyben Jézus ünnep. Annak az ünnepe, hogy nagyot tett vele a Hatalmas. (Lk 1,48)
4. Mária nagysága, az Egyház nagysága, mert Mária az Egyház kezdete és előképe. Amit Isten Máriával tett, azt teszi majd az egész Egyházzal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!