Mit gondoltok a Passiórol?
@ Előbbi
Igen, tudom, mi a Passió. Jézus keresztútját, szenvedéseit mutatja be.
Namármost ha csak ezt akarta volna bemutatni a film, igencsak rövidre sikerült volna. Nyilván hogy ki kellett egészíteni. A gond tehát nem itt van, hanem ott, hogy a kiegészítések jelentős mértékben eltérnek a SzentÍrástól, beleértve a verések színhelyét és a párbeszédek mondanivalóját is.
Jézus szenvedései, a verések helyszínei és mértékei sem úgy történtek ahogy a SzentÍrásban.
És ez itt a gond.
Azok számára jó és hiteles ez a film, akiknek nincs fogalmuk a SzentÍrásról, vagy csak felületes ismereteik vannak. De akik ismerik, azok számára ez a film - a sorozatos bibliai megtévesztések és hiányosságok miatt - sajnos nem más, mint értéktelen szemét.
"Azok számára jó és hiteles ez a film, akiknek nincs fogalmuk a SzentÍrásról, vagy csak felületes ismereteik vannak. "
Értem, hogy mire gondolsz, egyet is értek, de próbálj már figyelni egy picit:
nekem is van fogalmam a Bibliáról, mégis azt merem állítani (és kérem vedd tudomásul), hogy szerintem jól bemutatja Krisztus fizikai szenvedéseit. Lehet, hogy Neked ez a rész is értéktelen szemét, de sokaknak nem az. Nyilván vannak benne nem biblikus dolgok, többnyire persze nem a szentírást követik, de vannak benne hiteles részek is. Nyugodj meg, teológiai ismereteimet nem a Passióból és a hasonlókból szedem
@ Előbbi
Értem. Semmi gond, akkor elküldöm neked ennek a filmnek a bírálatát: hogy hol és miben tér el a SzentÍrástól.
Nem idegesíteni akarlak ezzel, csak jó ha tiszta vizet öntünk a pohárba.
Írj vissza ha érdekel, és elküldöm privátba.
"Semmi gond, akkor elküldöm neked ennek a filmnek a bírálatát: hogy hol és miben tér el a SzentÍrástól. "
Komolyan elsírom magam;(
Figyelj: tudom, hogy hol tér el a Bibliától, ennek ellenére fenntartom a véleményem. Elfogadható ez számodra? Vagy futunk egy harmadik kört, ugyanazokat elmondva?
Elküldjem azon részek leírását ami viszont egyezik a Bibliával?:)
Megkérdezhetem, melyik egyház tagja vagy?
Kzs hitgyülis.
Kérdező: én még nem mertem megnézni, de aki látta az azt mondta, hogy kellett az a világnak, hogy lássa hogyan is szenvedett Jézus, mert szeretik elbagatellizálni.
A Mel Gobsonnal játszott Passió temérdek pénzbe került.
Megcsinálhatták volna a Biblia leírása alapján hitelesen,de a cél nem a hitelesség volt,hanem szíveket megmozgató dramatikus elemekbe csomagolni bibliaidegen tanokat,s azzal eltérítni tömegeket az igazságtól.
@ 17, de főleg az előbbi
Pontosan erről van szó.
Természetesen, hogy kitöltsék a mozifilmek 1,5-2 óráját, picit fel kellett tölteni további párbeszédekkel, jelenetekkel a filmet, de ettől szerintem nem veszít hiteléből. Nem tudok bibliai témában készült filmet, ahol ne alkalmazták volna ezt a rendezők, ha igen, kérlek írj rá példát. Eleve kevés dialógus van a Bibliában, a szövegek túlnyomó része inkább elbeszélő, leíró jellegű.
Szóval, mitől nem hiteles a film? Még arra is figyeltek a készítők, hogy eredeti nyelven hallhassuk a történetet az angol helyett. Szerintem keresztény szemszögből egy rendkívül értékes alkotásról van szó.
Sokan kritizálják, hogy sok benne a vér. Valóban, amikor valakit korbácsolnak, tövissel koronáznak, kezét, lábát átszegezik, előfordul némi vér. Ezt a film egészen realisztikus módon ábrázolja. Vannak akik nem bírják az ennyire véres jeleneteket, nekik azt javaslom, hogy ne nézzék meg, mert sajnos a kegyetlen valósággal találkoznak majd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!