Ez meg felelő érv Isten létezésére?
Kort és nemet is kérnék szépen ha hozzájárultok üzenetet is elfogadok!
Az én élet tapasztalatom az hogy sokszor meg menekültem illetve meg úsztam az autós elgázolast! Isten közbenjárásával segítségével köszönhetően és kedves emberek figyelmeztetésenek köszönhetően is!
Bocsánat! Lemaradt: 57, ffi.
Visszakérdezek, kissé hasonló módon, mit az előttem szóló:
1, Ha egy szerencsésen megúszott baleset Isten bizonyíték, akkor egy bekövetkezett baleset bizonyítja, hogy nincs Isten?
A két következtetés hasonló logikát követ.
2, Belátható, hogy nem csak keresztény ember esetében fordul elő, hogy sikeresen elkerül egy balesetet.
Akkor erre alapozva azt állítod, hogy pl. mohamedánról lévén szó - van Allah?
Mit mondhatunk ilyenkor egy nem hívő esetében (nekem is volt már többször szerencsém elkerülni balesetet)?? Ilyenkor ki avatkozik közbe?
3,
Bizonyíték (jogi megközelítés): "Bármely tény, amelyet érzékszervekkel vagy műszerek közbeiktatásával felfogunk, lehet bizonyíték. A tény pedig valamely egyszeri, érzékelhető esemény, jelenség vagy ennek elemei; természeti vagy társadalmi folyamatokról, az ember magatartásából mesterségesen kiragadott, izolált esemény, illetőleg jelenség." ( [link]
Bizonyítás (tudományos megközelítés):
"Fontos megkülönböztetni egymástól az anekdotákat, egyszeri megfigyeléseket és a kísérleti eredményeket. Ha valaki egyetlen egyszer, véletlenül látta, hogy Hans képes számokat összeadni és ezt később elmeséli, az anekdota. Ha valaki kontrollált, dokumentált körülmények között, a feladatot többször megismételve ugyanezt tapasztalja, már kísérletről beszélhetünk. Az elvárt ismétlések száma erősen függ a tudományterülettől, néhány próbától több tízezerig is terjedhet." ( [link]
Ebből a megközelítésből:
Megúsztál egy balesetet - tény (fogadjuk el annak),
DE
a "kontrollált, dokumentált körülmények között" kritériumnak nem felel meg és nincs ismétlési lehetőség (nem áll elő még egyszer ugyanaz a helyzet).
Így nem állítható fel olyan modell (hipotézis), aminek a helyességét megismételt kísérletekkel igazolni lehet.
Azaz az "Isten megsegített" hipotézis nem támasztható alá olyan tényekkel, melyeket "kontrollált, dokumentált körülmények között" megismételt kísérletek során lehet megfigyelni, begyűjteni és utólag elemezni.
És még egy fontos megjegyzés:
Egy tudományos vizsgálat során "A kísérletek eredményeit a parszimónia elve szerint értékelik, ami szerint egy jelenség bizonyítására a legegyszerűbb magyarázatot kell elfogadni, ami a legkevesebb feltételezést tartalmazza."
( [link]
Nem bizonyít semmit, miért bizonyítana? Túléltem egy kóboráramot, Thor mentett meg? Leforráztam magam és nem maradt nyoma, Sátánnak köszönjem?
Ez ilyen "az orvos megmentette az életem, hála istennek" logika.
Egyébként csak össze kell hasonlítani a vallásos emberek és a vallásellenesek érvelési képességeit, és már tudja is a bizonytalan ember, hogy melyik oldalra álljon.
Igen.Isten létezését bizonyítják azok a rendkívüli dolgok is,amik csak akkor történnek meg,és csak ott,ahol életeket menthet meg.
Egyáltalán a csodálatos élet,melynek létrejöttéről a darwinistaknak halvány babgulyás utáni szösszenetük sincs.
"Igen.Isten létezését bizonyítják azok a rendkívüli dolgok is,amik csak akkor történnek meg,és csak ott,ahol életeket menthet meg. "
Néhány konkrét példát hoznál?
Esemény (mikor, hol, kivel történt) és mi bizonyítja az Isteni közbeavatkozást?
Jelenleg így alátámasztás nélkül ez meglehetősen komolytalan érvelésnek.
Amúgy hiányolom ezeket a csodás dolgokat, amikor TÉNYLEG lehetett volna más egy baleset kimenetele (emlékezz, nem is olyan rég ...). Na OTT közbeszólhatott volna, de hallgatott, és fiatal életek törtek ketté!
1. Be kellene bizonyítani, hogy létezik az a valaki, valami, amit ti istennek neveztek. Ez idáig nem sikerült.
Különben is, isten, ez csak egy szó, nincs mögötte tartalom, bármit bele lehet képzelni.
2. Ha bebizonyosodott ennek az istennek a valós volta, már csak azt kellene bebizonyítani, hogy ez az isten mentett meg.
Az előttem többen is jól kifejtették a témát.
Én nem gondolnám, hogy ez bármit is sziklaszilárdan bizonyítana. Ellenben úgy vélem, csak belelátod a dolgot a jelenségekbe.
Objektív emberként azt mondanám, véletlen, de mindenki a saját életének kisebb-nagyobb elemeiben talál önmaga számára elegendő bizonyítékot vagy éppen cáfolatot Isten léetzésére.
Hívőként azt mondom, sosem hittem a véletlenekben. Isten olyan embereket rendel melléd, akikre szükséged van, téged pedig azokhoz küld, akiknek rád van szükségük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!