A vallásos emberek, az egyház miért tanítja azt, hogy hárítsuk magunktól minden negatív tartalmú művet, csak a szépről, az eszményiről olvassunk?
"Szerintem amiről én szólók - szexualitás intimitása - az a természetes, és az emberek többsége által elfogadott és gyakorolt magatartás, és a vulgaritás és nyílt szexualitás pedig egy hangos kisebbség betegsége. "
Szerintem meg nyisd ki a szemed és nézzél szét a filmiparban és a szépirodalomban. A te hozzáállásoddal a klasszikusok 90%-át ki lehet lőni.
"A Jehova Tanúi, Szcientológia, Adventisták is mondanak ilyeneket, illetve az egyéb nem történelmi egyházak."
Jó, ezek nem egyházak... és némelyik nem is keresztény.
"Továbbá szerintem a katolikusok is."
Egy példa: ferences könyvtárban találtak különféle marxista ideológiai, illetve még a felvilágosodás korából is nyíltan egyházellenes műveket. A válasz egyszerű: az embernek meg kell ismernie ezeket, hogy tudjon róla önálló véleményt formálni.
Egyébként meg vannak olyan tartalmak, amiben semmi érték nincs és nem fogja előbbre vinni az embert. Nyilván ezeket nem fogják tanácsolni olvasásra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!