Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Nektek mi a véleményetek a...

Nektek mi a véleményetek a jehova tanúiról és mik a tapasztalásitok? (eddigi tapasztalatok lent)

Figyelt kérdés

Szóval azért érdekelne ez engem mert a családom teljesen szét van esve. A nővérem miatt aki most hirtelen jehova tanúja lett. Már vagy 1 éve alig beszél velünk és a barátja többször nekiment anyumnak és mindent a valláson keresztül magyaráz.

Azt viszont nem tudja, hogy a nővéremnek kommunikációs problémái vannak (szegény kicsit gyengébb és naivabb), de a legnagyobb probléma, hogy a barátján keresztül került ide. És a sok hazudozás miatti bűntudatból. De azt nem akarja megérteni, hogy inkább menjen egy önbizalom fejlesztő programra vagy csak egy pszichológushoz.

És akkor meg ottvan, hogy hirtelen szar a karácsony.

Vagy hogy ő ezentúl nem ünnepeli a szülinapját és, hogy mi betegek vagyunk ha mikuláskor telerakjuk egymás csizmáját csokival.

Még mielőtt valaki kérdezi igen elolvastam a hivatalos oldalukat a jw.org akármit. És nem lettem okosabb mert nem csak a vallásról van benne szó, hanem keverik a pszichológiát is.

2017. jan. 12. 12:38
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
93%

Mi a véleményem róluk?

Bamba, vigyorgó, fanatikus, zöldségagyú zombik.

Körülbelül ez.

2017. jan. 16. 08:40
 22/26 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos nem sok jó véleményem van. Ismertem hasonló szituációt, mint a tied, csak ott egy friss házasságot sikerült a jehovistáknak tönkretenni...

Egyébként az a véleményem, hogy remélem egyszer ők is megismerik Krisztust.

2017. jan. 17. 13:49
 23/26 anonim ***** válasza:
21%

"Egyébként az a véleményem, hogy remélem egyszer ők is megismerik Krisztust."

És elmennek vele sörözni, ahogy te szoktál?

2017. jan. 18. 00:06
 24/26 anonim ***** válasza:

"És elmennek vele sörözni, ahogy te szoktál?"

Nem, nem szoktam. :))

Viccnek meg gyengus volt, gyakorold még egy kicsit. :))

2017. jan. 18. 09:09
 25/26 A kérdező kommentje:

Hát köszi a többi választ is (sok a negatív vélemény róluk) ami bennem is lassan megvan. De nem fogom ennyiben hagyni, lassan ki fogjuk szedni ebből a baromságból.

Nem vagyunk nagyon vallásosak, de a nevelőapám sok ismeretet szerzett amikor még utazgatott. Úgyhogy nagyából tudjuk mit is kéne tenni

Kirakni a családból meg nem fogjuk, mert nekünk ez a legfontosabb a világon.

A család az többet ér a világ összes kincsénél. :)

2017. jan. 19. 09:46
 26/26 anonim ***** válasza:

Tapasztalatom az, hogy a többsége elvakult, nem lehet megyőzni őket tényekkel, pedig a Bibliából könnyen rájuk lehet bizonyítani, hogy tévednek. Én azt tudom javasolni, hogy a Biblián keresztül próbáljátok őt meggyőzni. Sajnos csak ez jelenthet közös alapot náluk egy eredményes vitához. Minden mást elvből elutasítanak, mert "világi" (ez annyit jelent náluk, hogy az ördögtől való). Ha nem vagytok keresztények, ez természetesen nem jelenti, hogy most feltétlenül azzá kell válnotok, de legalább ismerkedjetek meg az alaptanításaival, és abból próbáljátok meg cáfolni a tanaikat. De persze szeretettel és kedvességgel. Talán még van esélyetek felnyitni a szemét, viszont az idő múlásával egyre jobban azt sulykolják majd belé, hogy az Őrtorony Társulat "az út, az igazság, és az élet".

Sok sikert! És ha segítség kell, én bármikor szívesen segítek, akár itt, akár privátban. Szinte minden egyes hamis tanításukat ismerem és a választ is rájuk.

2017. jan. 19. 12:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!