Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Nektek mi a véleményetek a...

Nektek mi a véleményetek a jehova tanúiról és mik a tapasztalásitok? (eddigi tapasztalatok lent)

Figyelt kérdés

Szóval azért érdekelne ez engem mert a családom teljesen szét van esve. A nővérem miatt aki most hirtelen jehova tanúja lett. Már vagy 1 éve alig beszél velünk és a barátja többször nekiment anyumnak és mindent a valláson keresztül magyaráz.

Azt viszont nem tudja, hogy a nővéremnek kommunikációs problémái vannak (szegény kicsit gyengébb és naivabb), de a legnagyobb probléma, hogy a barátján keresztül került ide. És a sok hazudozás miatti bűntudatból. De azt nem akarja megérteni, hogy inkább menjen egy önbizalom fejlesztő programra vagy csak egy pszichológushoz.

És akkor meg ottvan, hogy hirtelen szar a karácsony.

Vagy hogy ő ezentúl nem ünnepeli a szülinapját és, hogy mi betegek vagyunk ha mikuláskor telerakjuk egymás csizmáját csokival.

Még mielőtt valaki kérdezi igen elolvastam a hivatalos oldalukat a jw.org akármit. És nem lettem okosabb mert nem csak a vallásról van benne szó, hanem keverik a pszichológiát is.

2017. jan. 12. 12:38
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
"Hanem, hogy tiszteletlenül bánik vele és megalázta egy kávézóban azzal kapcsolatban, hogy nekünk kell változtatni a szokásainkon" - Ilyenkor kell elküldeni szépen a jó édes...
2017. jan. 12. 20:22
 12/26 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Még meglátjuk a családommal mit tehetünk, de azt, hogy szeretgetni fogjuk jobban nem issza meg :)

2017. jan. 12. 21:54
 13/26 A kérdező kommentje:
*ússza
2017. jan. 12. 21:56
 14/26 anonim ***** válasza:
20%

Remélem örülsz, hogy sikerült gyűlöletet kelteni.

egy keresztény, ha Bízik a Teremtőjében, nem mások megalázásával éri el a célját, hanem bízva Istenében várja a megoldást.

Már változtattál a "nekiment az anyumnak kifejezéseden"

megalázta kifejezéssel.

ezt sem teheti egy Tanú, ugyan is egy Tanú nem szabhat feltételeket a családjának, aki nem ért egyet a nézetével.

Tudod miért?

(János 6:44) 44 Senki sem jöhet hozzám, csak ha az Atya, aki küldött engem, vonzza őt; . . .

Ha Jehova nem vonz valakit, annak a családja bukfencet is vethet, sem lesz Tanú, ezt jól tudja minden Jehova Tanúja.

Ennél fogva egy tanú nem zsarolhat ezzel senkit, még a rokonait sem, mert nem a Tanún múlik, hanem a Teremtőn.

Sőt jó példával kell elől járnia a családjában, hogy megmaradjon a békés kapcsolat, amennyire csak lehet.

Soha nem lehet Jézus tanítványa az, akit Jehova nem hív meg hogy a fia követője legyen.

2017. jan. 12. 22:08
 15/26 anonim ***** válasza:
71%
Az Atyához vonzás = Jehova tanúihoz vonzással. Na ez aztán az önfelmagasztalás. És aki ugye felmagasztalja magát, megaláztatik...
2017. jan. 12. 23:22
 16/26 anonim ***** válasza:
54%

Kedves Kérdező!

Az szívem vágya,hogy az egész család,mint amikor a héja megjelenik az égen,és a csibék anyjuk köré gyűlnek,ti is,az egész család Jézushoz fussatok!Vegyétek elő Isten szavát,a Bibliát,hogy megismerjétek az Ő akaratát,minden alkalommal kérve Szentlelke igazságra vezető bölcsességét!

Talán,a ti feltétel nélküli krisztusi szeretetek erős vonzás lesz számára!

2017. jan. 13. 03:09
 17/26 anonim ***** válasza:
23%
Tegyél belátásod szerint.
2017. jan. 13. 06:07
 18/26 anonim ***** válasza:
Tehát az a tanács, hogy meneküljenek Jzushoz, szerinted nem jó?
2017. jan. 13. 15:41
 19/26 anonim ***** válasza:
85%

Az a baj a jehovásokkal, hogy szerintük az övéké az egyetlen tökéletes vallás. Emiatt lenéznek minden más felekezetet, mereven elzárkóznak tőlük.

Az én kapumra is jártak régebben. Én nagy szeretettel fogadtam őket, örültem nekik. Elmondtam az elején, hogy én templombajáró katolikus vagyok, de szívesen beszélgetnék velük Istenről, mert ugyanazt az Istent imádjuk, és közös kincsünk a Biblia. Néhány alkalommal el is jöttek, de egyszer pont úgy alakult, hogy akkor álltak a kapuban, mikor én hazaértem a vasárnapi miséről. Szóval látták hogy én tényleg gyakorlom a hitemet, na utána többé nem jöttek.

Nem lenne velük semmi baj, mert elfogadná az ember toleránsan, hogy az ő hitük az, a miénk pedig ez, de sajnos ők nem hajlandóak nyitni.

A nővéreddel sajnos nem tudsz mit csinálni. Ha szereti a pasiját, akkor nincs az az isten, aki miatt otthagyná, max később, ha már alábbhagynak benne az érzelmek. Nem tudom, hogy ti vallásosak vagytok-e. Ha nem vagytok azok, akkor fölösleges a pasival leállni vitatkozni, mert egyrészt tájékozatlanok vagytok a témában, másrészt úgysem tudnátok meggyőzni semmiről, mivel neki pont az a célja, hogy "megtérjetek".

Ha vallásosak vagytok, akkor pedig leállhatnátok vele vitatkozni. Ők kenik-vágják a Bibliát, fejezet-vers szerint idéznek mondatokat, ez azonban csak a látszat. Ők a saját maguk által lefordított Bibliát idézik, amelyben néhol olyan apró torzítások vannak, melyek teljesen megváltoztatják a mondat értelmét. Ha jártasabbak vagytok a Bibliában, simán le tudnátok győzni őt a vitában. Van is 1-2 ötletem, privátban leírhatom ha érdekel. A nővéred szerintem idővel változni fog, hiszen ő nem a saját meggyőződése alapján lett jehova, hanem csak a pasija miatt, mert szerelmes. Olyan ez, mint amikor a kis 16 éves műcsajok hirtelen focirajongóvá válnak csak azért, mert az éppen aktuális pasijuk is az. Később, mikor a szerelem alábbhagy, érdekes módon a foci sem fogja úgy érdekelni. :)

A nővéreddel is így lesz.

2017. jan. 14. 18:22
 20/26 anonim ***** válasza:

Nem értem, hogy mit kínlódtok vele.

Ha nem tetszik a kisasszonynak a családotok, akkor ki kell rakni. Meg kell neki mondani, hogy fel is út, le is út, de oda vissza többet nem megy, ti nem találkoztok vele.

Majd ettől helyrerázódik a feje. Ha meg nem, akkor nem kér érte.

2017. jan. 14. 23:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!