Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért nem hisztek Sátánnak a...

Miért nem hisztek Sátánnak a létezésében? Mindenkinek a hitet tiszteletben tartom

Figyelt kérdés
Szereny vélemenyem szerint: Mert be csap olykor embereket azzal hogy Ő csak mese szerű Szellemi személy és ezt sajnos egyesek elhiszik és a hazugsága így ezáltal gyümölcsöt termett.
2017. jan. 2. 18:43
1 2 3 4
 21/33 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó hozzászóló: köszönöm szépen a válaszokat és jók a kérdéseid!

Azért akarok részesülni az örök életben mert a szívembe őszinte ezt kívánom hogy lehessünk végre valahára egyszer egészségesek boldogok lehessünk és szűnjön a halál meg.

Én sem tartom a halált természetesnek mert egyáltalán nem az mert mindenkit el veszítünk és minden mulandó.

A test a lélek te vagy Önmagad a Szellem is hozzád tartozó de az visszatér Istenhez. Azért hiszek benne mert a neveltetesem miatt is mert Keresztény református hívő vagyok és másodsorban meg azért mert én így gondolom ezt látom igaznak nem lehet csak ennyi az életünk és kész vége mindennek kell lennie folytatásnak.

2017. jan. 4. 18:45
 22/33 anonim ***** válasza:
65%

A halál és a "rossz" dolgok mindig a Sátántól származtathatóak ezek szerint? Mi van akkor, ha egy kifejezetten gonosz ember hal meg? Vagy ha egy "rossz" dologról utólag kiderül, hogy mégiscsak jó volt (például elveszted a munkahelyedet, de utána találsz egy sokkal jobbat, amit egyébként nem találtál volna meg). Hogyan tudod beazonosítani az adott pillanatban, hogy az a Sátán műve?

Ha csak jó dolgok történnének az életben, vajon tudnánk örülni a jónak (tudnánk értékelni a jót)?

Ez a dolog azért nem ilyen fekete és fehér...

2017. jan. 4. 19:56
 23/33 A kérdező kommentje:
Ebben nem akarok hamis allitast igazolni ezert nem tudom mi az igazsag hogy honnan ered a maga a halal allapota erre majd akkor ra jovunk amikor itt lesz az ideje. Satan vetkezet igen de nem hiszem hogy az o vetkezese altal jott letre a halal allapota majd ra jovunk a meg felelo idoben!
2017. jan. 4. 20:34
 24/33 anonim ***** válasza:

Azért az is érdekes, hogy elsőre Istent hibáztatod, majd mivel találtál jobbat, hát onnantól a Sátánt.

Mintha csak bűnbakot keresnél.

Vannak dolgok, melyeket nehéz felfogni. Egyeseket egyenesen lehetetlen. A te személyes tapasztalatod is ilyesmi.

De ettől még számtalan dolog mindennapos, az életünk részei, mint hogy lélegzünk, táplálkozunk, és igen, idővel elmúlunk. Miért kellene ezek mögött bármilyen felsőbb JÓ vagy ROSSZ hatalomnak állnia?

2017. jan. 5. 23:53
 25/33 anonim ***** válasza:
60%
Kedves kérdező, részvétem az édesapádért, de ettől még tudni kell ésszerűen, de pontosítok, tudni kell nyitott szemmel járni. Kicsit gondolkozz el ezen, a Biblia azt tanítja, hogy a döntéseink következtében /bűnt/ követhetünk el, aminek következménye a halál, most tegyük is félre azt, hogy aztán van aki hisz a pokolban, az örök szenvedésben, stb. Szóval a Biblia azt állítja, hogy az emberek dönthetnek az mellett, hogy Istent szolgálják, és az mellett, hogy nem, sőt még le is korlátozza ezt a hitet, azt mondja, csakis egyetlen Isten van, és az persze a Bibliában bemutatott, na szóval döntés. A Bibliában Isten a legfelsőbb igazságnak, és szeretet forrásának van megjelölve. A bűn zsoldja a halál a Biblia szerint, de mi is ezzel a gond? Adott két ember az egyik 2 éves, a másik 70, a két éves gyereket, megölik úgy, hogy soha életében nem élt át sok tapasztalatot, gyakorlatilag fogalma sincs a világról, és arra sincs esélye, hogy dönthessen, adott a 70 éves ember, szenved, dolgozik, örül, leél egy teljes életet, és rengeteg döntést hozhat, hogy lehet igazságos az, hogy ezen két ember ugyanúgy van az igazság mérlegére rátéve? Szerinted ebben, hogy tud teljesülni az igazság? Sehogy, és ez a valódi igazság, na már most, ha azt állítjuk, oké de Isten a szívek vizsgálója, és tudja, hogy a gyermek hogy cselekedett volna, akkor mi értelme van a szabad akaratnak ? Akkor olyan az élet, mint egy zsákbamacska, van akinek már, amikor megszületik elindul a boldogság, és a megváltás felé, és van aki soha sem érheti el, viszont ha ezt tesszük félre, és visszaugrunk arra, hogy az embereknek joguk van dönteni, akkor viszont ismét zsákutcába jutunk, mert a két éves gyerek még nem követhetett el bűnt, de legfőbb kép fogalma sincs arról, hogy mi az, hogy rosszat tenni. Kedves kérdező megtudod ezt érteni ? Sehogy sem igazságos ez a rendszer, már úgy értem, ha ez az egész létezne. Minden jót.
2017. jan. 6. 00:50
 26/33 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó előtti hozzászóló: elhiszem meg értem hogy furcsa de ez volt sajnos és aki őszintén hisz a Bibliának az tudja hogy Sátán nem mese figura hanem szellemileg elő személy és az a legfőbb vágya hogy végül őrökre a karhozatra jutást válaszd. Ő rosszat akar nem azt hogy jól élj.
2017. jan. 6. 08:08
 27/33 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó köszönöm szépen! Megértem a véleményedet. Nem minden vétkezes írható fel a Sátán számlájára. Mert van ami nem az Ő hibája hanem a természeti törvények által alkotott bűnök el végzése során létre jön a döntés a bűn a jó útra téres Istenhez Istenfélő emberként vagy a döntésünk végeredmenyeben a bűnt elkövetni és vállalni a következmenyt.

Isten Fia igazságosan ítél mert egy ennyi évet már meg élt embert számon kéri az utolsó napon hogy ha nem hisz az Istenben továbbra is él a bűnbe mint az előtt vagy olykor ha vetkezik de legalább az Úr Jézus Krisztusban bízva őszintén tiszta szívvel kéri a bűn bocsánatot. Én is tökéletlen vagyok csak le írtam mi az igazság hogy ha valaki hisz a Bibliának.

2017. jan. 6. 08:23
 28/33 anonim ***** válasza:
Arra azért kíváncsi lennék, mik azok a "természeti törvények által alkotott bűnök" ...
2017. jan. 6. 10:28
 29/33 anonim ***** válasza:

" Istenfélő emberként vagy a döntésünk végeredmenyeben a bűnt elkövetni és vállalni a következmenyt. "

Ne haragudj kedves kérdező, de azt érzem nálad, amit a többi kereszténynél, hogy valójában nem akarod belátni, hogy amit írtam, az többnyire megcáfolhatatlan, direkt kitértem arra, hogyha az életben való döntéseinket veszi figyelembe a számomra nem létező Isten, akkor a 2 éves gyerek vagy a mennybe jut, amiért semmit sem kellett tennie, hiszen nem hozhatott döntést, vagy automatikusan a pokolba, mert nem ismerte meg Jézust, és nem fogadhatta el a megváltást, miközben egy 70 éves ember átélt csomó dolgot, fájdalmat, félelmet, szomorúságot, és persze jó dolgokat is, majd a pokolra jut, mivel rosszul "döntött" szerinted ez hol igazságos? Ha viszont ezt teszed félre, és azt mondod Isten a szívek vizsgálója, akkor meg nincs értelme a szabad akaratnak, mert akkor Isten előre tudná, hogy te, hogy fogsz dönteni, az, hogy ki leszel, ezáltal nincs értelme a szabad akaratnak, mert a születésed napján eldől, hogy a megváltást fogod e kérni vagy nem, természetesen én ebben nem hiszek, viszont eléggé bosszantó, amikor a keresztények nem akarják belátni, hogy bizony ez az Isten vagy igazságtalan, vagy nem létezi, egyetlen egy ember sem tudta még ezt a két érvemet megcáfolni, legfeljebb tereléseket hallottam, aminek az eredménye az a kérdés volt, amit neked is felteszek, vagy elfogadod amit leírtam, és belátod, hogy bizony az a rendszer nem létezik, de ha igen, akkor igazságtalan, vagy egészen egyszerűen, úgy ahogy eddig is történt mindig, inkább félre teszed az érveket, és élsz tovább hazugságban, hiszen úgy könnyebb, azt gondolnád, hogy az emberek nem akarnak hazugságban élni, sajnos nem egy kereszténnyel beszélgettem, aki bizony a beszélgetés végén, mivel nem tudott mit mondani az érveimre, bizony azt mondta, hogy ő éli tovább az életét úgy, ahogy eddig, magyarán inkább a felépített Istenhite hazugságában.

2017. jan. 6. 11:28
 30/33 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó válaszoló: Elnézést kérek lehet kicsit el túloztam mindannyian kapunk még úgy mondd egy második esélyt megváltozni az Ezeréves Királyságkor akik nem születtekuja Isten Tökéletes Szent Szellem által Jézusban való hit által Isten szeretetebol adódóan lesz örök életük ha a végén majd a nekik vagy lehet nekem is meg adatott követelmenynek meg felelek szívesen szeretettel telve teszem nem csak félelemből hanem szellemileg lelkileg szeretettbol és engedelmesegbol akkor utána örök életünk lesz.😉
2017. jan. 6. 11:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!