Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért nem hisztek Sátánnak a...

Miért nem hisztek Sátánnak a létezésében? Mindenkinek a hitet tiszteletben tartom

Figyelt kérdés
Szereny vélemenyem szerint: Mert be csap olykor embereket azzal hogy Ő csak mese szerű Szellemi személy és ezt sajnos egyesek elhiszik és a hazugsága így ezáltal gyümölcsöt termett.
2017. jan. 2. 18:43
1 2 3 4
 11/33 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó hozzászóló: köszönöm szépen a kérdésed.

Szerintem a halál miatt is kell lennie egy Alkotónak aki meg szünteti ezt az állapotot mert amint látható sajnos erre halandó ember lévén nem képes meg szüntetni a halált és mert ami igazán fontos hogy hiszek a Megváltó Krisztusban való őszinte szívvel hit által Isten szeretetebol őrök életem van.

És a világegyetem létrehozója. Ebben hiszek.

2017. jan. 3. 14:10
 12/33 anonim ***** válasza:
Kedves Kérdező! Légy szíves mondj legalább egy olyan esetet az életedben, amire úgy gondolod, hogy a Sátán műve! Mert nyilván van ilyen, hiszen meggyőződésed, hogy létezik...
2017. jan. 3. 19:31
 13/33 anonim ***** válasza:

Miért kellene hinni benne? Mert van gonoszság? Miért kellene annak kifejezetten egy közös, személyes megformáló alakjának léteznie?

#11-ben ezt írod: "Szerintem a halál miatt is kell lennie egy Alkotónak ki meg szünteti ezt az állapotot mert amint látható sajnos erre halandó ember lévén nem képes meg szüntetni a halált" - Persze, persze, HA MEGSZÜNTETI.

2017. jan. 4. 17:55
 14/33 A kérdező kommentje:

Itt van a példám: Sajnos édesapám meg halt 3 éve történt és nagyon szomorúan éreztem magamat depressziós voltam és ateista is és szkeptikus is és bűntudatot éreztem magamat okoltam miközben nem is az én hibám volt!

És az Istenre haragudtam egy jó ideig míg rá nem jöttem hogy ez a Sátán műve és pedig miért jön hogy: lopjon, öljon, pusztítson. Nem jöttem rá hogy eddig hogy pontosan átejt hogy az Istent hibáztasuk miközben Ő áll a Gonosz a háttérben az egész mögött. Mert el akarja ferditeni az igazságot hogy ne tudjunk meg váltott gyermekei lenni Istennek és ne legyen még esélyünk sem meg változni jobbnak lenni annyira utál minket. Be csap hogy Istenre terelje a bűnt nehogy az igazság ismeretére el jussunk és le leplezősjon a gonosz tettei miatt.

2017. jan. 4. 18:11
 15/33 A kérdező kommentje:
Leleplezodjon
2017. jan. 4. 18:13
 16/33 anonim ***** válasza:

"depressziós voltam és ateista is és szkeptikus is és bűntudatot éreztem magamat okoltam miközben nem is az én hibám volt!

És az Istenre haragudtam"

Hogy haragudhattál Istenre, ha egyszer ateista voltál? Ez nekem nem áll össze. Az ember nem szokott haragudni olyan dologra, ami szerinte nem is létezik.

2017. jan. 4. 18:16
 17/33 anonim ***** válasza:

Sajnálom a tégedet ért veszteséget.

Ugyanakkor azt nemértem, ez hogy van:

"ateista is és szkeptikus is" aztán meg "És az Istenre haragudtam" Ezek hogy passzolnak össze?

2017. jan. 4. 18:19
 18/33 A kérdező kommentje:
Igen nem teljesen voltam deizmus ez a jó szó rá de már meg változtam
2017. jan. 4. 18:23
 19/33 A kérdező kommentje:
Elnézést. Deizmus ezt gondoltam akkor
2017. jan. 4. 18:27
 20/33 devil_inangel válasza:
100%

Én úgy gondolom, hogy a keresztény nézeteket vallók, mint te is mondtad hiszel abban, hogy Jézus Krisztus eljön, és "elhozza" az örök életet.

Miért ez a cél? Miért akarsz örökké élni? Honnan tudod hogy nem élsz örökké? Ha a lelked tovább él, de a mostani fizikai síkon létező tested meghal, akkor is meghaltál, vagy akkor már örökké élsz?

Én úgy gondolom, hogy az ember egoja az, ami az örök létre fizikai állapotában vágyik, és ez az amin túl kell lendülni. Magadban kell felismerned az Isten és az Ördög képét is, mert sajnos ezek nem léteznek. Egyszerűbb lenne valóban, ha léteznének, mert mögéjük lehetne bújni. Ha elvesztünk valaki számunkra fontosat, foghatnánk a Sátánra, hogy Ő vette el tőlünk. Nem, neki nem volt már dolga itt :) És ez egy csodálatos dolog. Megszületünk, élünk, tanulunk, beteljesítjük a célt amiért ide születtünk, ha nem az se baj, van még sok lehetőségünk!

Ne haragudj, hosszúra sikeredett! Végül csak annyit tanácsolnék, hogy magadban keresd a megoldásokat, és a válaszokat! :)

2017. jan. 4. 18:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!