Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Jehova tanúi! Mi a magyarázata...

Jehova tanúi! Mi a magyarázata? (lentebb)

Figyelt kérdés

A Dániel 10:13 azt írja hogy: "...és Mihály, az egyik elöljáró fejedelem jött a segítségemre..."

Hogyan lehet Mihály az EGYIK elöljáró fejedelem? Hiszen ark angyal csak egyetlen egy van. Akkor hogyan lehet az egyetlen?

Aki állítólag Jézus Krisztus.

2016. dec. 27. 12:14
1 2 3 4 5 6
 1/55 anonim ***** válasza:

Kérdező! Hány közjogi méltóság van ma Magyarországon?

5. A miniszterelnök az egyike ezeknek, ahogy a köztársasági elnök is csak az egyike ezeknek.

De van számodra egy nagyon rossz hírem. Az itt szereplő egyik אֶחָד ('eḥáḏ) kifejezés egyik jelentése első, egyetlen is.

Csak példaként a teremtésnél az első nap kifejezés ugyan ez a szó.

Vagy: 1Móz 2:11 Az elsőnek (eḥáḏ) neve Pison...

Itt is ugyan az a szó szerepel.

Amikor a hónapnak első napja szerepel az ószövetségben, ugyan ez a szó szerepel. Csak egy példa:

1Móz 8:5 A vizek pedig folyton fogyának a tizedik hónapig; a tizedikben, a hó első (eḥáḏ) napján meglátszának a hegyek csúcsai.

Oké, maradjunk DÁnielnél:

Dán 1:21 És [ott] vala Dániel a Cyrus király első (ehád) esztendejéig.

Dán 9:1 Dáriusnak, az Asvérus fiának első (ehád) esztendejében

Dán 9:2 Uralkodásának első (ehád) esztendejében én, Dániel...

Nem vagyok Tanú, de ez így egymagában nem bizonyít semmit. Első az előkelő fejedelmek között...

2016. dec. 27. 13:11
 2/55 A kérdező kommentje:

Amennyiben csak egy létezik belőle. Tehát páratlan, egyedülálló. Akkor hogyan lehet az hogy egyik az elöljárók közül?

"Nem vagyok Tanú..."

Igen azt látom. De Jehova tanúinál pontos ismeret van és a Bibliájuk is úgy van fordítva hogy az a legközérthetőbb és a legjobb. S mindent megtudnak magyarázni mert náluk az igazság! S Mihály egyenlő Jézus Krisztussal. De érdekes hogy pl. ezt sem magyarázták meg. Pedig nem most merült fel elsőnek. S nem csak nekem de másnak sem és másik kérdésnél sem lett megmagyarázva.

"...de ez így egymagában nem bizonyít semmit."

De nem önmagában van! Csak te nem vagy tanú!

"Első az előkelő fejedelmek között..."

Nem! Azt írja hogy EGYIK a fejedelmek között! S a Biblia úgy beszél Jézusról hogy: Jelenések 17:14 Ezek a Bárány ellen fognak harcolni, a Bárány azonban legyőzi őket, mert uraknak Ura, és királyoknak Királya, és vele vannak a hivatalosak, a választottak és a hűségesek.

2016. dec. 27. 14:08
 3/55 anonim ***** válasza:
0%

Látom, nem negyon érted, hogy az itt szereplő egyike szó jelentése első is. Ehhez sok részt is felhoztam a Bibliából, ahol elsőnek van fordítva. Amúgy nem kell kizárólag a tanúknak címezned ezt a kérdést, mert nem kizárólagosan ők vallják ezt, hanem az adventisták is, ráadásul mind a három ága. Hetednapi, kerakos, és a reformosok is.

A magyarázat egyszerű. A Bibliai nevek beszédes nevek, Nem véletlenül kellett Jákobot Jákobnak, majd az Úr Izraelnek nevezte el, nem véletlen Ádám neve, Jézusnak a neve, és fel lehetne sorolni tömegesen neveket, melynek jelentése a személyre vall. Mihály arkangyal jelentése "Ki olyan, mint Isten, az angyalok fejedelme". Ez az elnevezés nem vallhat másra, csak Jézusra. Ő olyan egyedül, mint Isten, és csak ő lehet az angyalok seregének az ura.

2016. dec. 27. 14:14
 4/55 A kérdező kommentje:

"Látom, nem negyon érted, hogy az itt szereplő egyike szó jelentése első is."

Te nem érted Jehova tanúinak a betanítását!

"Ehhez sok részt is felhoztam a Bibliából, ahol elsőnek van fordítva."

Ú.V.F. olvastad már? Vagy legalább tudod hogy mi az?

S érted hogy mit jelent az hogy pontos ismeret? Jehova tanúi értelmezésében és az Őrtorony társaság által kiadott Biblia fordítás fényében értelmezed a helyzetet?

"Amúgy nem kell kizárólag a tanúknak címezned ezt a kérdést, mert nem kizárólagosan ők vallják ezt, hanem az adventisták is, ráadásul mind a három ága. Hetednapi, kerakos, és a reformosok is."

Valószínűleg új lehetsz az oldalon. Ha kiírsz egy kérdést azt nem tudod saját magad törölni vagy megváltoztatni. Szóval ez így marad ahogy van!

"...Jézusnak a neve, és fel lehetne sorolni tömegesen neveket, melynek jelentése a személyre vall. Mihály arkangyal jelentése "Ki olyan, mint Isten, az angyalok fejedelme". Ez az elnevezés nem vallhat másra, csak Jézusra. Ő olyan egyedül, mint Isten, és csak ő lehet az angyalok seregének az ura."

Máté 1:23 Íme, a szűz fogan méhében, és fiat szül, akinek a neve Immánuel, amely azt jelenti: Velünk az Isten.

Ki olyan mint Isten - Ez számomra kérdésnek hangzik! De akik jobban értenek hozzá azik is ezt állítják!

"A név jelentését olykor megpróbálják "Aki olyan, mint az Isten" értelemben magyarázni, ez azonban félreértés. Nyelvileg azért, mert a héber מי<mí> szócskának, mely a név első tagját alkotja, csak kérdő értelme lehet: ki?, kicsoda?; aki-t nem jelenthet (az utóbbit héberül az אשר<aser> szócska fejezi ki.) Tartalmilag pedig azért, mert a bibliai gondolkodástól teljességgel idegen is lenne a mennyei seregek vezérét "olyan, mint az Isten"-nek nevezni, hiszen az Istenhez való hűség lényege ebben a felfogásban épp a tőle való különbözés, neki való alávetettség elfogadása."

Ezenkívül Mihálynak nem volt mersze ítéletet mondani Sátán felett! Júdás 1:9

2Péter 2:11

Máté 16:23 - Itt Jézus megteszi!

2016. dec. 27. 15:40
 5/55 anonim ***** válasza:
0%

Mihály, Istenhez kapcsolódva egyetlen elől járó fejedelem,

de vannak más elől járó fejedelmek is akik nem Istennel vannak kapcsolatban, hanem Sátánnal.

Sátán a démonainak fejedelmi címeket adva szét osztotta a földet közöttük.

ezzel a vers arra céloz, hogy Mihály Istent képviselő fejedelem volt, a Többiek Sátánt képviselték és ezek harcoltak egymással.

2016. dec. 27. 15:43
 6/55 anonim ***** válasza:

#1. és 3.

Először is, nem mindegy hogy אַחַד - egy, vagy ragozva הָאֶחָד- első, amiről beszélünk. Nézd végig az igéket, ahol 'első' értelemben használta a szót, mindig megfelelően ragozva is volt, ellentétben Dániel 10:13 egy/egyike valaminek értelmével.

Másrészről pedig ha a nevek jelentése érv volna bármi mellett is, akkor a Bibliai Mikeás (aki nevének jelentése "Ki olyan mint Jahve") maga Isten?

Ugye ezt az érvelést te sem gondoltad komolyan Mihály = Jézus igazolására?

2016. dec. 27. 15:56
 7/55 anonim ***** válasza:
0%

„Te nem érted Jehova tanúinak a betanítását!”

Bocsáss meg, hogy a kérdésedre válaszoltam, és nem találtam ki a kérdésen kívüli gondolataidat.

„Valószínűleg új lehetsz az oldalon.”

Lehet, bár már magam is feltettem több, mint 700 kérdést itt, válaszoltam hozzávetőlegesen 3000 kérdésre néhány éven keresztül. Szerintem kettőnk közül nekem több rálátásom van a tanúk életére, és teológiájára, mivel az oldalon kívül is érdekelt a téma.

„Pedig Mihály arkangyal, mikor az ördöggel vitatkozván Mózes teste felett vetélkedett, nem mert arra káromló ítéletet mondani, hanem azt mondá: Dorgáljon meg téged az Úr!”

Ki nem mert? A sátán nem mert, nem Mihály.

2016. dec. 27. 16:35
 8/55 anonim ***** válasza:

"Másrészről pedig ha a nevek jelentése érv volna bármi mellett is, akkor a Bibliai Mikeás (aki nevének jelentése "Ki olyan mint Jahve") maga Isten?

Ugye ezt az érvelést te sem gondoltad komolyan Mihály = Jézus igazolására?"

Csak amíg Mikeás nevét emberek alkották, ráadásul pont azon szempontok szerint amiket mondtam. Míg Mihály nevét nem ember adta.

2016. dec. 27. 16:38
 9/55 anonim ***** válasza:

"Csak amíg Mikeás nevét emberek alkották, ráadásul pont azon szempontok szerint amiket mondtam. Míg Mihály nevét nem ember adta."

Mert hol beszél arról a Biblia, hogy ki, mikor és hogyan nevezte el a prófétát?

2016. dec. 27. 17:11
 10/55 A kérdező kommentje:

"Lehet, bár már magam is feltettem több, mint 700 kérdést itt, válaszoltam hozzávetőlegesen 3000 kérdésre néhány éven keresztül."

Nos én nem tartom számon hogy hány kérdést tettem fel. De nem állítottam csak feltételeztem. Téves feltételezés volt.

"Szerintem kettőnk közül nekem több rálátásom van a tanúk életére, és teológiájára, mivel az oldalon kívül is érdekelt a téma."

Engem nem csak az oldalon kívül érdekelt a téma. Valószínű hogy ebben te tévedsz.

Igen itt az oldalon is és ezen az oldalon kívül is viszont nem csak az interneten hanem személyes kapcsolatok révén is ismerem a tanúkat!

"Ki nem mert? A sátán nem mert, nem Mihály."

A Sátán hazudik az első emberpárnak s ezzel a halálukat okozza. S pont ő lenne az aki nyíltan szembeszegül Istennel s nem mert ítéletet mondani?

De még ha így is lenne! Azt fogja mondani hogy Dorgáljon meg téged az Úr?

Ez volt a legbénább vicc amit eddig olvastam. De bizonyára ezt nem viccnek szántad. Amit állítasz az hülyeség!

2016. dec. 27. 17:33
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!