Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mi a magyarázata annak, hogy...

Mi a magyarázata annak, hogy a Jehova Tanúinál olyan sok pedofil botrány van?

Figyelt kérdés

Ezen a linken arról olvasunk, hogy a pedofil a Jehova Tanúinál betöltött pozícióját használta ki, hogy a gyerekek közelébe férkőzzön:

[link]

Egy máik esetben a kuruc.info írja: "Pedofíliára utaló dokumentumokat semmisíthetett meg a walesi Jehova tanúi "egyház" - írja a Wales Online. Az "egyház" egyik volt presbiterét, Mark Sewellt korábban nyolcrendbeli szexuális bűncselekmény miatt ítélték el. A lap most azt írja, hogy az "egyház" korábban megsemmisítette a pedofilügyekről szóló bejelentéseket tartalmazó dokumentumokat. Nem beszélnek a levegőbe, mert hivatkoznak az eredeti angol linkre:

[link]

A legfrissebb esetet pedig a Western Mail Július 3-ai száma hozza le:

[link]

És lehetne még folytatni, de már nincs kedvem linkelgetni...A lényeg, hogy ezek a tények nyilvánvalóvá teszik, hogy az Őrtorony Társulat csatornáiban micsoda moslék folyik. Ők vitatkoznak az ateistákkal meg ítélnek el más vallásokat, amikor rengeteg szemét van a számlájukon, amint nem ártana kitakarítani. Ezek után csak nevetni lehet azon a tényen, hogy ehhez az undorító, pedofilokat bújtató szervezethez kéne csatlakozni az örök élet elnyeréséhez, és félelmetesnek tartom, hogy ezeket az embereket valaki beengedje a házába.

2014. júl. 21. 15:28
1 2 3
 1/28 belapus ***** válasza:
57%

A >> Jehova Tanúi << szöveget nyugodtan helyettesítheted a >> katolikus egyház << szöveggel.

Az oka szerintem pedig az, hogy egyik szervezet egyházi tagjai sem hiszik el azt, amit prédikálnak.

2014. júl. 21. 15:50
 2/28 anonim ***** válasza:
54%

Az az oka, hogy vannak bűnös emberek beteges hajlamokkal és vannak nem bűnös emberek nem beteg hajlamokkal.

Mikor pár bűnös emberről akinek ferde hajlamuk van, kiderül, hogy X gyülekezet tagjai, mely gyülekezet kritikák kereszttüzében áll jogosan, akkor ott felüti a fejét a pletyka, ami tartalmaz igazságot is meg színezést is.

Természetesen sok a pedofil jehova hívő, de sok a pedofil zsidó is és sok a pedofil katolikus pap is. Nyilván ezek mind kiderülnek, néhány esetben jobban, néhány esetben kevésbé.

A jehováknál azért lehet több a pedofil, mert a törvényeik nem kötelezik őket pedofil hittársuk feladására a hatóságok felé. Joguk van eltitkolni vagy elhallgatni társuk pedofil bűnét, és gondolom mivel rossz fényt vetne a gyülekezetre, inkább eltusolják, de persze mindig van ami kisül.

Mivel nem jelentik be ezért sok pedofil szabadabban érezheti magát soraikban, mint pl. más gyülekezetekben, ahol ha lebuknának annak komoly következményei lennének azonnal!

2014. júl. 21. 15:59
 3/28 anonim ***** válasza:
78%
Vannak ilyen allatok minden vallasban. Katolikus, zsido, jehova, stb. Nem a vallastol fugg, sok a beteg ember. Regen is voltak, csak akkor elhallgattak.
2014. júl. 21. 16:03
 4/28 anonim ***** válasza:
100%
Általában szélsőségre azok ragadtatják magukat, akiknek amúgy is van valami lelki gubancuk (mint pl az elfojtott pedofília - sokan a vad vallásosságban keresik a megoldást) - aztán amikor nem jön össze az elfojtás, akkor bizony kezelés és segítség nélkül előjön a probléma...
2014. júl. 21. 16:08
 5/28 A kérdező kommentje:

@16:03

Máshol is vannak gondok, ezt nem tagadom. De pedofil botrányok inkább a katolikusokra és a Jehova Tanúira jellemző. Mert arról nem szoktak cikkezni, hogy a metodistáknál vagy a baptistáknál lennének ilyenek.

Jehova Tanúit pedig azért emeltem ki, mert általában mindenkit - hívőket és ateistákat - egyaránt vádolnak. Különösen a Katolikus Egyházat tartják nagy ellenfelüknek, meg is említik a pedofil botrányokat, holott náluk is előfordulnak, sőt el is titkolják. Amik kiderültek, azok nyilvánosak, de honnan tudjuk, még mennyi van, ami nem derült ki?

Ők olyan marhaságokat tanítanak, hogy minden vallás a Sátán kezében van, ők egyedül Isten szervezete. Akkor ezeket a moslék pedofil botrányokat mivel magyarázzák? 1-2 alkalom is szörnyű, de náluk ez most már rendszeresen előfordul.

Képmutató, aljas banda ez.

2014. júl. 21. 18:53
 6/28 A kérdező kommentje:

@15:59

Egyetértek veled. Ez megmagyarázza, hogy miért van a jehovistáknál annyi pedofil.

Köszi a választ.

2014. júl. 21. 18:57
 7/28 anonim ***** válasza:
20%

"A jehováknál azért lehet több a pedofil, mert a törvényeik nem kötelezik őket pedofil hittársuk feladására a hatóságok felé. Joguk van eltitkolni vagy elhallgatni társuk pedofil bűnét"

Ez hazugság! Kb. annyi a valóság ezekből a hírekből, mint ennek a válaszolónak a szövegében lévő "igaz" tartalom. Megszaporodott az aljas szándékú hisztériakeltés és úgy gyártják ezeket a hamis vádakat, mintha futószalagon születnének. Nem állíthatom, hogy ilyen beteg ember nem kerülhet a gyülekezetbe, de ez BŰNCSELEKMÉNY! A véneknek senkit sem szabad lebeszélni arról, hogy a hatósághoz forduljon. De az alaptalan vádaskodásra millió példa van, mindenféle témában. Ennek pedig elsősorban a terelés a célja, mivel a Tanúk a más, magukat kereszténynek tartó egyházak nagyon sok kényes pontjára világítanak rá.

2014. júl. 21. 21:49
 8/28 anonim ***** válasza:
84%

Senki nem mondta, hogy a véneitek lebeszélnek bárkit is a pedofil társaitok feladásáról. Ismét egy jó példa arra, hogyan forgatjátok ki a titeket bírálók szavait!

Senkit nem beszélnek le, de nem is tesznek bejelentést, és senkit nem szólítanak fel, hogy jelentse fel a bűnöst. Csendben maradtok. Az, hogy kiközösítitek az ilyen tagokat még nem ment fel benneteket. Magyar állampolgárként köteles mindenki - aki bűncselekmény szem vagy fűl tanúja - bejelentést tenni a hatóságoknál. Nálatok ez kimondottan opcionális, nincs rá törvény, és nyilván nem sz@rtok oda ahol esztek, úgyhogy "pssszt, senki nem látott itt pedofilt tanúk, jó?"

Szánalom! :)

2014. júl. 21. 21:55
 9/28 A kérdező kommentje:

@21:49

Nagyon örülök, hogy elismered azt, megvan a lehetősége, hogy ilyen emberek bekerüljenek a gyülekezetbe, és annak is örülök, hogy elismered hogy bűncselekmény a pedofilokat bújtatni.

De bizonyos sajnos MEGTÖRTÉNT.

Az NBC DATELINE Jehova Tanúi pedofil-elleplezéseit feltáró műsorának átirata, 2002. május 28-i adás:

(részlet)

"Ms. E. GARZA: Felhívtam a véneket és azt mondtam:"Nézzétek, most a rendőrséghez fordulok"

LARSON: Mit mondtak ekkor?

Ms. E. GARZA: "Ne tedd. Különben."

LARSON: Különben mi?

Ms. E. GARZA: Ezt mondtam én is. "Különben mit?" És ők azt mondták: "Csak ne tedd." Én mondtam: "Mi? Ki leszek közösítve, ha a rendőrséghez fordulok? Ez fog velem történni?" És ők mondták:" Igen. Ki leszel közösítve" És én: "Mi? Engem közösítetek ki, mert megerőszakoltak, miközben a fickó aki megerőszakolt még Jehova Tanúja?" Erre ők: "Ne tedd. Ne fordulj a rendőrséghez. Isten el fog ítélni érte."

Nem mondom azt, hogy ez minden JT gyülekezetben megtörténik, de bizony vannak esetek, ahol IGEN.

2014. júl. 21. 23:24
 10/28 anonim ***** válasza:
16%

Kérdezö, most mond meg öszintén, Te hogy éreznéd magadat, ha ilyen vádat hoznának fel Te ellened és rokonaid, barátaid ellen?

Elég, hogy egyszer beszennyezzen valaki, azt már nehéz lemosni...tudod a Példabeszédek könyvében van egy törvény... azt írja le hogy melyek dolgok utálatosak Isten elött

Az egyik a "hazug nyelv" .... a gyilkosság.... aki háborúságot szerez a barátok között. Ismered ezt az igeszakaszt?

Nézd én még azt sem hiszem el, hogy minden katolikus pap akik pedofilként kezeltek, hogy tényleg az volt.

Sokan megtették, de hidd el sokan nem.

Elég hogy egy ember ráfogjon valamit, terjessze a hírt és már vége. Tudod mi a csöcselék? Egy ész nélküli kegyetlen banda, aki a képzelt bünért gyilkossá válik

Kívánom, hogy ezt Te a saját börödön ne tapasztald soha sem

2014. júl. 22. 06:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!