Mi a magyarázata annak, hogy a Jehova Tanúinál olyan sok pedofil botrány van?
Ezen a linken arról olvasunk, hogy a pedofil a Jehova Tanúinál betöltött pozícióját használta ki, hogy a gyerekek közelébe férkőzzön:
Egy máik esetben a kuruc.info írja: "Pedofíliára utaló dokumentumokat semmisíthetett meg a walesi Jehova tanúi "egyház" - írja a Wales Online. Az "egyház" egyik volt presbiterét, Mark Sewellt korábban nyolcrendbeli szexuális bűncselekmény miatt ítélték el. A lap most azt írja, hogy az "egyház" korábban megsemmisítette a pedofilügyekről szóló bejelentéseket tartalmazó dokumentumokat. Nem beszélnek a levegőbe, mert hivatkoznak az eredeti angol linkre:
A legfrissebb esetet pedig a Western Mail Július 3-ai száma hozza le:
És lehetne még folytatni, de már nincs kedvem linkelgetni...A lényeg, hogy ezek a tények nyilvánvalóvá teszik, hogy az Őrtorony Társulat csatornáiban micsoda moslék folyik. Ők vitatkoznak az ateistákkal meg ítélnek el más vallásokat, amikor rengeteg szemét van a számlájukon, amint nem ártana kitakarítani. Ezek után csak nevetni lehet azon a tényen, hogy ehhez az undorító, pedofilokat bújtató szervezethez kéne csatlakozni az örök élet elnyeréséhez, és félelmetesnek tartom, hogy ezeket az embereket valaki beengedje a házába.
Ahogy mondtam az első válaszomban: ez csak a TERELÉS miatt ügy. Nagyon visszatetsző a kérdező hozzáállása is, amikor VALÓSÁGOSAN ellenőrizetlen infókat másolgat, de a legundorítóbb az, hogy erre azt mondja, hogy "tény"! Nem tudja, mert nem volt ott, csak manipulál, csak hangulatot kelt, köpköd és rágalmaz!
Önmagáért beszél az ilyen viselkedés. Sátán pedig mindent megtesz, hogy a hozzád hasonlókat ehhez hasonlóan felhasználja az ilyen típusú enyhén szólva inkorrekt viselkedésre.
Ugyanazt teszitek, mint az első sz.-ban tették Krisztus tanítványaival azok ellenségei. kuruc.info - akinek ez hiteles, az megérdemli!
""Kérdezö, most mond meg öszintén, Te hogy éreznéd magadat, ha ilyen vádat hoznának fel Te ellened és rokonaid, barátaid ellen? "
Ellenem, a rokonaim, és a barátaim ellen biztos nem fognak ilyen vádakat biztos nem fognak felhozni, mivel egészséges gondolkodású emberek vagyunk, nem pedig pedofilok.
Ami pedig a Jehova Tanúit illeti, ezek NEM vádak, hanem TÉNYEK, amelyekre bizonyíték, hogy azok a Tanúk, akik ilyeneket elkövettek, RÁCS MÖGÖTT vannak. Óriási probléma pedig az, hogy mivel ti egy zárt közösségek vagytok, ezért ha ilyen dolgok történnek nálatok, NEM a rendőrségre mentek elintézni, hanem próbáljátok a önmagatok megoldani, és bújtatni azokat az aljas embereket. (akinek nem inge, ne vegye magára, azonban előfordul, ahogyan az eddigi nyilvánossá tett esetek is bizonyítják, ELŐFORDUL)
Az pedig, amikor bizonyos Tanúk nem elismerik és bocsánatot kérnek, hanem védeni próbálják a szervezet bűneit, tévedéseit szintén undorító. Jehova Tanúinak ugyanis a romlott szervezetük védelmét többre tartják, mint a drága igazságot. Ez egy undorító, démoni szervezet, aki az emberek megtévesztésén, ahogyan azt a töménytelenül sok felhalmozott történelmi dokumentum is bizonyítja, a beteljesületlen jóslataitoktól fogva a korabeli botrányaitokig.
Egyedül csak azt a néhány Tanút sajnálom, aki mit sem tud a szervezet félrevezetésétől, pedig ha tudná, azonnal kilépne onnan.
"Nagyon visszatetsző a kérdező hozzáállása is, amikor VALÓSÁGOSAN ellenőrizetlen infókat másolgat, de a legundorítóbb az, hogy erre azt mondja, hogy "tény"! "
Mi az, hogy ellenőrizhetetlen infó, te normális vagy? Szerinted a híradó és az újságok hazudnak? Szerinted az internetes napilapok is hazudnak, amikor közlik a fényképét annak a pedofil semmirekellőnek, hogy hány évet kapott? Szerinted azok is hazudnak, akik állítják, hogy molesztálták őket azok a férgek? Elhiszem, hogy szerinted igen. És tudod hogy miért? Mert arra nevelnek téged, hogy feltétel nélkül bízz a szervezetben, és minden más, ami a szervezeten kívüli forrásokból származik hazugság.
Egy társad engem vádolt meg még tavaly hazugsággal, amikor azt állítottam, hogy az egyik Őrtoronyban a Tanúk prófétának nevezik magukat. Amikor bezzeg megmutattam neki a szkennelt lapokat az Őrtoronyból, nem volt rá kommentárja, ha jól emlékszem. A Jehova Tanúi ugyanis szeretik kiselejtezni a régi írásaikat, hogy letagadhassák a korábbi tanításaikat. Még éppen tavaly olvastam egy szkennelt levelet, amiben a Tanúk a kiselejtezésre szánt írásaikat tették közé. Ugyanígy a Tanúk szeretik idézgetni a dokumentumokat, de csak azokat, amik rájuk negatív fényt vetnek, eszük ágában sincs megjelentetni az Őrtorony magazinban. A történelem azonban megőrizte a régi kiadványaitokat, és a szervezet bűneit, csúsztatásait, így forrásokra hivatkozva tudjuk bizonyítani a dolgokat.
Éppen ezért Jehova Tanúi elkeseredett harcot folytatnak azok ellen, akik próbálják leleplezni őket. Különösen azokra vannak kiélvezve, akik valamikor közéjük tartoztak. Az Őrtorony ezeket az embereket egész egyszerűen elmebetegeknek nevezte. Valóban elmebetegek lennének? Ha egy Tanú nem a szervezet hatása alatt lenne, hanem próbálna attól függetlenül elvonatkoztatni a gondolkodását, és CSAK a történelmi valóságra koncentrálni, akkor rájöhetnek, hogy éppen a szervezet az, aki csúsztat.
A legnagyobb bizonyíték erre, Raymond Franz, aki egész életében Jehova Tanúi szolgálatában állt. A Vezető Testület tagja is volt, így többet látott a szervezet belső csatornáiból, mint egy mezei, házról-házra járó Tanú. Franz idős korában aztán megírta a tapasztalatait egy könyvben, milliók számára tanulságul, és egyben leleplezte ezt a démoni szervezetet. A Vezető Testület egykori tagjának könyve tehát újabb bizonyíték arra nézve, amit már eddig is tudtunk, hogy a szervezet hamis, ezért is van annyi pedofil botrányotok.
"Ellenem, a rokonaim, és a barátaim ellen biztos nem fognak ilyen vádakat biztos nem fognak felhozni, mivel egészséges gondolkodású emberek vagyunk, nem pedig pedofilok."
Látod, sejtettem, hogy a vak gyűlölet beszél belőled, a tisztánlátásodnak is annyi! SZÁMTALAN ártatlan embert megvádoltak már ROSSZINDULATÚ emberek!!!! Én is tapasztaltam már ilyent a környezetemben. Az igazság ellenségei pedig mindenre, szó szerint mindenre képesek.
"Ami pedig a Jehova Tanúit illeti, ezek NEM vádak, hanem TÉNYEK, amelyekre bizonyíték, hogy azok a Tanúk, akik ilyeneket elkövettek, RÁCS MÖGÖTT vannak."
Amiről szintén nem tudsz semmi biztosat és konkrétumot, csak az előítéleted és a rosszindulat miatt vádolsz embereket.
"Óriási probléma pedig az, hogy mivel ti egy zárt közösségek vagytok, ezért ha ilyen dolgok történnek nálatok, NEM a rendőrségre mentek elintézni"
Ez hazugság! Nem vagyunk semmivel sem zártabb közösség, mint a legtöbb család a földön, mint bármely egészséges család, nem tudsz mindenkit megvezetni, ezt azért ne hidd, mivel sokan ismerik Jehova Tanúi közösségét! És az is jól bizonyítja a rosszindulatú hozzáállásodat, hogy azt feltételezed, hogy egy ilyen nyilvánvaló bűncselekményt nem kezelnénk annak súlya szerint. Minden felelős Jehova Tanúja jól tudja, hogy mi a bűn (azt is, hogy valójában kik követik el!), és annak megfelelően kezeli.
De azt is tudjuk, hogy mi a rágalom!
Most sem arra válaszolsz, amit a két utolsó válaszomban írtam, Persze, mert azt nem tudod megcáfolni, ezért még visszataszítóbb módon köpködsz.
"Mi az, hogy ellenőrizhetetlen infó, te normális vagy? Szerinted a híradó és az újságok hazudnak?"
Igen, normális vagyok és nem rosszindulatú rágalmazó. És igen, a média igen nagy százalékban torzít, vagy nyíltan hazudik, nyisd ki a szemed, hogy láss, ne csak nézz!
"Egy társad engem vádolt meg még tavaly hazugsággal, amikor azt állítottam, hogy az egyik Őrtoronyban a Tanúk prófétának nevezik magukat."
Igen, ez egy HAZUGSÁG, vagyis az benne a hazugság, amit erről gondolsz, vagyis, hogy hogy a Tanúk ihletett próféták!
Hiába téped a szád a vak gyűlöletedben, és hiába rágalmazol, ettől még hazugságot szólsz. A Nemzetközi Bibliakutatók és a későbbi Jehova Tanúi a KEZDETTŐL FOGVA kijelentették, hogy nem tévedhetetlenek, nem ihletett próféták, tehát ez KIZÁRJA azt a vádat, amit ide írtál kérdező. Vagy ezt a blogisták és a hitehagyottak elfelejtették megmutatni neked???? Nem közölték veled, hogy átvágták az agyad?! Hát aki nem gondolkozik, hanem inkább gyűlölködik, az így jár.
Ja ne fáraszd magad, ismerem a kiragadott és hamisított szövegeiteket. Jó lenne tudni, hogy mit jelent a bibliában a "prófétálás" kifejezés, meglepődnél ...
"A Jehova Tanúi ugyanis szeretik kiselejtezni a régi írásaikat, hogy letagadhassák a korábbi tanításaikat."
Ez is hazugság. Sohasem tagadtuk a régi tévedésinket, sőt a hozzád hasonlók ostoba módon éppen ezt kritizálják, vagyis hogy a kutatás és fejlődés törvényszerűen hibákkal jár.
Ezen kívül pedig angol nyelvterületen sokaknak megvan a teljes, évszázados irodalomanyagunk. Semmi sem titok, legfeljebb neked, akit átvágtak a palánkon.
"Éppen ezért Jehova Tanúi elkeseredett harcot folytatnak azok ellen, akik próbálják leleplezni őket."
Az igazság megint csak kiderült, itt és most is. Nem a tanúk hazudoznak, hanem te.
Tisztelt Kérdező!
Az ilyen szervezeteknél,mint a tanúké,nagyon jól működik az agymosás.Persze ez azoknál működhet,akik sajnos hajlamosak a befolyásolásra,gyenge akaratúak,akik lelki,érzelmi sérültek,vagy mind egyszerre.
Általában ezek a szerencsétlenek felteszik az egész életüket erre a valamire,így abból kitörni nagyon nehéz és a legtöbb esetben az ilyen emberek nem is akarnak.Így az ilyenekkel vitázni teljesen felesleges.Látom te is belefutottál egy ilyenbe és tudom milyen idegesítő az ilyennek a válasza,a hozzáállása,a tudatlansága az egészhez.Magamról tudom milyen ez,mert én is hadakoztam már pár ilyennel,de teljesen felesleges.
Mindenre meg van a válasz,igaz csak a jól betanult trackek és ha egy témára pont nincs meg az adott track,akkor jön a támadás,meg a ,,nincs nyitva a szíved a szeretetre” és hasonló baromságok.Ha egy pedofil köcsög aki éppen tanú,az az orra előtt rontana meg gyereket,azt is kimagyarázná,vagy találna rá mentséget nyugodj meg.
Az ihletett próféciás dolog(is) nekem is megvan.
,,Jehova prófétai szava Jézus Krisztus szájából így hangzik: "Semmiképpen nem múlik el ez a[z 1914-es] nemzedék, amíg mindezek meg nem történnek" (Lukács 21:32). Jehova pedig, aki az ihletett és tévedhetetlen prófécia forrása, e viszonylag rövid időn belül is be tudja teljesíteni. Őrtorony, 1984/19., 23-25. old
Ehhez szorosan kapcsolódnak az alábbiak:
1943-ban a Társulat alelnöke, Frederick Franz, és elnöke, Nathan H. Knorr, a bíróságon azt a tanúvallomást tették eskü alatt, hogy az Őrtorony tartalma közvetlenül Istentől jön!
Frederick W. Franz kihallgatása az Olin Moyle vs. WTB&TS perben (1943, #2596-2597 rész, 866. o.)
K=kérdező,ügyész
V=válaszoló,Nathan Knorr tanúk szervezeti elnöke
K.: Mindenesetre, most Jehova Isten a lap [Az Őrtorony] szerkesztője, igaz?
V.: Ma Ő a lap szerkesztője.
K.: Mióta Ő a lap szerkesztője?
V.: A születése óta irányítja.
Nathan Homer Knorr kihallgatása az Olin Moyle vs. WTB&TS perben (1943, #4421 rész, 1474. o.):
K.: [Az Őrtorony] valójában Isten Szavaként van bemutatva, nemde?
V.: Igen, az Ő Szavaként.
K.: Bármiféle fenntartás nélkül?
V.: Így van.
Az Őrtorony 1972 április 1-i kiadásának 197. oldalán az alábbi állítás olvasható:
"Tehát van Jehovának prófétája, hogy segítse őket, figyelmeztesse őket a veszélyekre, és kijelentse az eljövendő dolgokat?... Ezekre a kérdésekre határozott igennel kell válaszoljunk. Ki ez a próféta?... Ez a „próféta” nem egy ember, hanem férfiak és nők testülete. Eleinte az a kis csoport volt, akik Jézus Krisztus nyomdokain haladtak, annak idején úgy ismerték őket, mint a Nemzetközi Biblia Kutatók (International Bible Students). Ma úgy ismerik őket, mint Jehova keresztény Tanúi (Jehovah’s Christian Witnesses). "
"Jehova Tanúi - Isten királyságának hirdetői" c. könyv részletek:
49.o.(3) ,,Az igazságot kínálták fel, "nem úgy mint sajátunk, hanem úgy, mint az Úré..."
89.o.(5) "melyre az Úr jelölt ki minket"
143.o.(2) "Az igazságok, amelyeket mint Isten szócsöve elmondok"
645. o (1) " Russell testvér [...] bátran kijelentette: Kihívást intézünk ... a papokhoz, hogy bizonyítsák be, volt e valaha is isteni eredetű felszentelésük" "Aki megkapta a Szent Szellemet, erőt és felhatalmazást kapott arra, hogy tanítson, prédikáljon Isten nevében. Aki nem kapta meg a Szent Szellemet, annak nincs isteni felhatalmazása vagy szentesítése a prédikáláshoz"
219..o. (2) "Mivel a Krisztus által felhasznált látható eszköz a hű és értelmes rabszolga [....] a Watch Tower Society-t használja fel jogi eszközként" ">>A TÁRSULAT<< az Úr földi látható képviselője"
“Jehova arra használja fel a szellemét, hogy az akaratának megfelelően irányítsa a szervezetét. Ezékiel látomásában Jehova szervezetének égi részét egy égi szekér jelképezi, amely megállíthatatlanul halad előre, hogy véghezvigye Jehova szándékát. Mi határozza meg, hogy merre menjen a szekér? A szent szellem (Ez 1:20, 21). Ne feledjük el, hogy Jehova szervezetének két része van: egy égi és egy földi. Ha az égi részt a szent szellem irányítja, nyilván ugyanez igaz a földi részre is. Ha engedelmeskedünk az útmutatásnak, amelyet Isten szervezetének földi részétől kapunk, és lojálisan követjük azt, azzal kimutatjuk, hogy lépést tartunk Jehova égi szekerével, és együttműködünk a szent szellemével (Héb 13:17).” (Az Őrtorony, 2010. 4/15. 9-10. oldal)
Vitáztam is erről egy hasonló emberkékkel mint a tiéd(de lehet ez egy azok közül) és mondom neki,hogy már pedig ezt mondtátok,nem egyszer.Jött a válasz,az nem igaz.Nekem megvan ez a cikk,sőt a könyv is,bemásoltam neki ugyan így mint most,sőt még magyarázatot is adtam,hogy melyik szó/szavak ami azt kijelenti,ki is emeltem nagybetűvel mert gondoltam,hogy nem fogja érteni.Szerinted,?Jött a válasz,akkor sem mondták soha.Az ilyenekkel nem lehet mit kezdeni,teljes K.O az ilyen.Ezek tipikusan azok az emberek,mint a Mátrixban az a palika,akinek segítettek felébredni,de vissza akart menni minden áron,mert az volt neki a könnyebb.Nem mindenki akar és tud a valósággal szembenézni,sajnos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!