Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Csak számomra meglepő, hogy...

Csak számomra meglepő, hogy vannak emberek, akik leszólják, ha valaki nem ért a fizikához, de ezek közül néhányan hisznek mindenféle bibliai "csodákban"?

Figyelt kérdés
2016. dec. 26. 10:52
1 2 3 4 5
 21/47 anonim ***** válasza:

Maga a Biblia cáfolja az állításaidat, kedves Living Witness...

"nem az Istenségét hagyta fel, hanem a magas pozícióját, mint ark angyal."

"A ki, mikor Istennek formájában vala, nem tekintette zsákmánynak azt, hogy ő az Istennel egyenlő" (Filippi 2:6)

"Élet erőt, amit Jézus is kapott, hogy éljen, és az emberek, Jehovától kapják nem Jézustól.

Ő nem rendelkezik ilyen képességgel, vagy hatalommal."

"Ő benne vala az élet, és az élet vala az emberek világossága" (János 1:4)

"Én vagyok az út, az igazság és az élet" (János 14:6)

"Mert a miként az Atyának élete van önmagában, akként adta a Fiúnak is, hogy élete legyen önmagában" (János 5:26)

2016. dec. 27. 16:06
 22/47 anonim ***** válasza:

(János 6:52, 53) . . .” 53 Így aztán Jézus ezt mondta nekik: „Bizony, bizony mondom nektek, ha nem eszitek az Emberfiának testét, és nem isszátok a vérét, nincsen életetek önmagatokban.

(János 5:26) 26 Mert ahogy az Atyának élete van önmagában, úgy a Fiúnak is megadta, hogy élete legyen önmagában.

Jézus itt arra a kivételes hatalomra utalt, amelyet az Atyától kapott, és amely által megadhatta az embereknek, hogy Isten előtt elfogadható állapotban legyenek. Sőt, ő képes feltámasztani azokat, akik halálalvásba merültek, és életet tud adni nekik. Jézus esetében ezeket a képességeket jelenti az, hogy „élete [van] önmagában”. Ezeket a szavakat úgy is visszaadhatnánk, hogy az Atyához hasonlóan a Fiúban is megvan az élet ajándéka

Jehováról ezt mondja a Zsoltár író:

(Zsoltárok 36:9)  9 Mert nálad van az élet forrása, A te világosságod által látunk világosságot.

Az élet forrása Jehovánál van, Jézusnál „élet ajándéka van önmagában”, a megváltás által.

*** w86 3/1 24. o. 12. bek. Az „élet kenyere” mindenki számára ***

Természetesen Jézus itt azt hangsúlyozta, hogy mindenkinek, aki el akar jutni az örök életre, így kell tennie azon az alapon, hogy hitet gyakorol abban az áldozatban, amelyet Jézus később vitt véghez, amikor feláldozta tökéletes emberi testét és kiontotta életvérét

S ez nem egyenlő az Úr vacsorával, amit csak a felkentek fogyaszthatnak, mert azt jóval később vezette be, ezek a szavak a János 6:53, előtte hangoztak el

El kell hinni a halálának megváltó erejét.

2016. dec. 27. 18:10
 23/47 anonim ***** válasza:
Kedves Gábriel, ezért nem jelenthet azt amit Te gondoltál, mert a tanítványairól is ezt mondja, akkor az emberek az égben Istenné válnak?
2016. dec. 27. 18:12
 24/47 anonim ***** válasza:

Living Witness, az a baj a magyarázatoddal, hogy csak eltereli a választ a kérdésről, miközben semmit nem mond Jézus olyan kijelentéseiről, mint:

"Monda néki Jézus: Én vagyok a feltámadás és az élet: a ki hisz én bennem, ha meghal is, él" (János 11:25)

"Monda néki Jézus: Én vagyok az út, az igazság és az élet; senki sem mehet az Atyához, hanemha én általam." (János 14:6)

Vagy éppen János 1:3-ről, amikor is kijelenti hogy Őbenne van az élet, az emberek világossága.

Eleve semmivel nem utal olyasmire a Biblia, hogy Jézus csak valami "segédmunkás" lett volna a teremtésnél, hanem határozottan kijelenti, hogy minden általa teremtetett, és semmi nincs ami nélküle lett volna teremtve.

Miért akarod mindenáron ennyire kisebbíteni Jézus szerepét, ellentétben a Bibliával, ami nem győzi hangsúlyozni annak fontosságát?

2016. dec. 27. 19:28
 25/47 anonim ***** válasza:

Nem kisebbítem, hanem Te szeretnéd az Atyjánál nagyobb, illetve az Atyjával egyenlővé tenni.

És bizony mester munkásként szerepel Isten oldalán.

(Példabeszédek 8:30) 30 akkor mellette voltam mint mestermunkás, bennem lelte gyönyörűségét nap mint nap, s én örvendeztem előtte minden időben,

Az Atyjának segített, illetve közösen dolgoztak, ám ezzel nem lett egyenlő az Atyjával, az élet forrásával, akitől Ő maga is az életet kapta elsőként.

Sajnos a megváltás miatt többre becsülik és magasztalják az élet forrásánál, aki az életet adja.

Jézus abban az értelemben az élet kenyere, hogy a megváltást elvállalta.

Ezzel a tettével nem lett egyenlő Istennel sem hatalomban, sem abban hogy az Istennek járó imádatot neki végezzék az emberek.

Ezért az tény, hogy jelenleg Neki mint Isten kinevezett királyának tartozunk engedelmességgel, de az imádat Istennek jár.

Ezért Istennek végzett imádatot Jehova csak Jézus nevében fogad el, nem lehet kizárni, mint ahogy azt gondoljátok, hogy mi Jézust leírtuk.

2016. dec. 27. 20:01
 26/47 anonim ***** válasza:

Living Witness, ez még mindig csak terelés, nem válasz... Például senki nem mondta hogy a megváltás vállalása egyenlővé tette Jézust Istennel. Éppen ellenkezőleg, pont hogy Istenségét hagyta maga mögött amíg eljött, hogy megváltson minket. Fil 2:6-8 pont ezt írja le.

Ja, és a mestermunkás nagyon nem egyenlő a segédmunkással :)

2016. dec. 27. 20:24
 27/47 anonim ***** válasza:

A FILIPPI 2:6-ban az 1609-es katolikus Douay fordítás (DY) ezt mondja Jézusról: „Aki isteni létformájában nem gondolta rablásnak, hogy Istennel egyenlő.” A Károli fordítás így adja vissza: „Aki, mikor Istennek formájában vala, nem tekintette zsákmánynak azt, hogy ő az Istennel egyenlő.” Egyesek még mindig felhasználnak sok ilyen fordítást annak az alátámasztására, hogy Jézus Istennel egyenlő. De jegyezzük meg, más fordítások hogyan adják vissza ezt a verset:

1985: „Aki, amikor isteni formában volt, nem tekintette az Istennel való egyenlőséget olyasminek, amit meg kellene ragadnia.” The New Jerusalem Bible.

1965: „Ő — aki igazán isteni természetű volt! — magabiztosan soha nem tette magát Istennel egyenlővé.” Das Neue Testament, átdolgozott kiadás. Fordította: Friedrich Pfafflin.

1968: „aki bár isteni formában volt, az Istennel való egyenlőséget nem tekintette olyan dolognak, amit mohón ki kellene sajátítania magának”. La Bibbia Concordata

1976: „Ő mindig az isteni természet birtokosa volt, de nem gondolta, hogy erőszakkal kellene kísérletet tennie az Istennel való egyenlővé válásra.” Today’s English Version.

Sajnos egyes fordítók akik a háromságot szeretnék becsempészni a keresztény tanításban, sikeresek voltak ebben, még jó, hogy nem csak egy ember fordított, hanem többen maradtak hűségesek az eredeti értelmezéshez.

2016. dec. 27. 20:34
 28/47 anonim ***** válasza:

mindannyian, minden angyal, és ember is isteni formák vagyunk, illetve rendelkezünk isteni tulajdonságokkal.

De nem gondoljuk, hogy ezzel Istennel egyenlőek lennénk, Jézus sem gondolta, Sátán annál inkább....

2016. dec. 27. 20:40
 29/47 anonim ***** válasza:

"Sajnos egyes fordítók akik a háromságot szeretnék becsempészni a keresztény tanításban, sikeresek voltak ebben, még jó, hogy nem csak egy ember fordított, hanem többen maradtak hűségesek az eredeti értelmezéshez."

Hogy mi lehet az értelmezés, azt nem a te vagy én egyéni preferenciám dönti el, hanem az, ha ödsszevetjük a vizsgált igét más Bibliai kijelentésekkel.

Márpedig azt látjuk, hogy akik ismerték Jézust, a közvetlen tanítványai, az apostolok bizony Istennek tartották.

János 1:1, János 20:28, Róma 9:5

Azért így már elég egyértelműnek tűnik, hogy nem az "isteni", hanem az "Isten" értelmezésben fordítók szavai valószínűbbek.

2016. dec. 27. 21:08
 30/47 anonim ***** válasza:
Nem tartották Istennek, de tegyél belátásod szerint.
2016. dec. 28. 09:59
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!