Ha van isten akkor miert ilyen gonosz es undorito ez a vilag?
Saját gondolataid nincsenek?
Már hogy alkotta meg Isten becsületesnek az embert, amikor az ember nem becsületes?
A szenvedés oka pedig hogy lenne az, hogy a gonosz hatalmában van a világ? Isten nem mindenható?
Akkor a gonosz hogy lehet hatalmasabb nála?
Össze-vissza beszélsz mindenféle értelmetlenséget. Ti keresztények szoktatok néha gondolkodni is?
11-es vagyok. Dehogyis nincsenek saját gondolataim. Sőt szabad akaratom is van, mint neked. Én a becsületesség útját választottam.
Jogosan veted fel a második kérdést. De gondolj csak bele. Tegyük fel, van egy gyermeked. Becsületességre neveled, jó embert faragsz belőle, ennek ellenére áruházi lopásokba keveredik. Amikor lebukik, nem maradhat büntetlenül. A lopás miatt a gyermekednek szembe kell néznie tettének következményeivel. Becsületességre nevelted a gyermekedet, aki lehetett volna becsületes, de inkább a becstelenség útját választotta, elvégre szabad akarata van. Pál ezt írta: amit vet az ember, azt fogja aratni is (Galácia 6:7). Amikor a rendőrségre elmész, hogy a gyermekedet lásd, ezt mondod a rendőrnek: Az én gyerekem nem ilyen, én becsületességre neveltem. Kizárt dolog, hogy lopást követett volna el. Mire a rendőr ezt mondja neked: Uram, már hogy nevelte volna becsületesnek a gyermekét, amikor nem becsületes? Nézze mennyi mindent lopott.
Te a gyermekedet becsületesnek nevelted, de ő a becstelenség útját választotta. Vajon kétségbe vonható, hogy tényleg becsületesnek nevelted a lopásba keveredett gyermekedet?
Az emberek nagy része nem becsületes, annak ellenére, hogy Isten becsületesnek alkotta az embert (Prédikátor 7:29). Nézd meg mit kér Isten, milyenek legyenek az emberek: Megjelentette néked, oh ember, mi légyen a jó, és mit kiván az Úr te tőled! Csak azt, hogy igazságot cselekedjél, szeressed az irgalmasságot, és hogy alázatosan járj a te Isteneddel (Mikeás 6:8 - Károli fordítás).
Isten mindenható, de jelenleg a gonosz hatalmában van a világ. Isten azonban hamarosan átveszi a hatalmat a gonosztól. A Biblia ezt írja: A ki a bűnt cselekszi az ördögből van; mert az ördög kezdettől fogva bűnben leledzik. Azért jelent meg az Istennek Fia, hogy az ördög munkáit lerontsa (1János 3:8)
A 12-es hozzászólónak igaza van.
Igen, mivel Jézus pont nem azt tanította, amit a keresztények erről az áteredő bűnről tanítanak, főleg Pálra hivatkozva.
A kereszténység letért a jézusi útról, ez ma már a gondolkodó emberek számára egyértelmű. Ezért van az, hogy nem hisznek az emberek, és a gonoszság ekkora világméretű "járvánnyá" tudott fejlődni.
Jézus,valóban nem tanított az eredendő bűnről.
Az igaz,hogy mindenki bűnre való hajlammal születik,de nem bűnösen.Az,hogy valaki a bűnt,vagy a szeretetet válassza,a szabadakaratánál fogva,az egyén döntése.
Ott is igazad van,hogy a kereszténység majdnem teljessége nem a Krisztus által bemutatott Istent,hanem az Ószövetség torzított istenképét tanítja.
"Ha minden ember alkalmazná az életében Jézus alábbi mondatait, akkor nem lenne szenvedés a földön."
Persze. Akkor mi a helyzet a természeti katasztrófákkal, balesetekkel, betegségekkel? Ezek nagy részének mi köze van ahhoz, hogy az ember jó vagy rossz? Én ezek megoldására gondolok valamit, a szentírások viszont semmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!