Ha már teljesen vissza tudták vezeti az embert a majmokig és minden lelet megcáfolhatatlanúl rendelkezésre áll, akkor miért hiszenek egyesek mégis a teremtésben, meg istenben és jézusban?
Nem, egyébként is igaz.
Most mondom, hogy a homo sapiens sapiens törzsfejlődés útján fejlődött ki, ez olyan biztos, mint hogy van gravitáció.
Tehát nem teremtődött.
Most abba belemehetünk, hogy az ember valamelyik elődjét isten teremtette-e, vagy sem, de az embert magát biztosan nem.
"Nem, egyébként is igaz.
Most mondom, hogy a homo sapiens sapiens törzsfejlődés útján fejlődött ki, ez olyan biztos, mint hogy van gravitáció.
Tehát nem teremtődött.
Most abba belemehetünk, hogy az ember valamelyik elődjét isten teremtette-e, vagy sem, de az embert magát biztosan nem."
Ha feltételezzük, hogy volt, aki egyengette a törzsfejlődés irányát, akkor teljesen jogos a megállapítás, hogy az a valaki teremtette az embert.
De miért feltételeznénk ilyesmit?
Egyrészt semmi nyoma ennek, másrészt meg az evolúció anélkül is bizonyítottan működik, hogy feltételeznénk bármiféle irányítást.
Így az Occam elv szerint nincs értelme a bonyolultabb magyarázatot igaznak tekinteni.
Oké, vettem.
De egyébként azért azt már nem tekinteném amúgy sem teremtésnek, hogy belebizgerál isten az evolúcióba.
A teremt szó az a létrehoz, alkot, kreál szinonimája, egy folyamatba beavatkozást pedig semmiféleképp nem lehet szerintem azzal a szóval leírni, hogy alkotsz, vagy létrehozol, vagy kreálsz.
Van 18 meg 22 másik vallás,mindegyikben teljesen máshogy van a teremtéstörténet.
Bibliában az egész teremtéstörténet egy rohadt nagy ellentmondás,Vérfertőzés,Káin felesége????honnan szerzett feleséget ha Ádám és Évának nem volt több gyermeke,ergó nem volt több ember.
Többibe bele se megyek...Igen olvastam a bibliát.
Falnak tudok menni ha valaki a vallási baromságaival érvel a tudományos dolgok ellen.
"...ha Ádám és Évának nem volt több gyermeke..."
Ezek szerint mégsem olvastad a Bibliát...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!