Bűn-e ha az abortusz életmentést szolgál?
Figyelt kérdés
Barátnőm egy ismerőse megtartotta volna a születendő gyerekét, azonban szívbetegsége miatt valószínűleg ő és a gyerek is meghalt volna, ha nem veteti el. Ilyen esetben is bűn az abortusz a keresztények szerint?2010. máj. 2. 11:48
11/18 Salx Narval válasza:
Szerintem egyetlen normális ember sem tarthatja bűnnek ilyen esetben az abortuszt, akármilyen vallású is az illető.Ha tudott az ismerősöd a szívbetegségéről, akkor viszont nagyon felelőtlen ember,mert védekezhettek volna.Én is úgy értelmeztem a Bibliát, hogy Isten dolga a bűnösség megállapítása és az ítélkezés. Mi legfeljebb a saját értékrendünk szerint foglalhatunk állást, ilyen dolgokban.Jelenlegi törvényeink értelmében nem követett el bűnt, a többi Isten dolga.
12/18 anonim válasza:
20:22 vagyok, en nem akartalak megbantani. Ez a te dontesed es kivanok sok sikert hozza:)
13/18 anonim válasza:
Kérdezd meg tőle érez e "lelkiismeret-furdalást". Az megadja a választ a kérdésedre. ha már hitről beszélünk.
üdv
25/F
14/18 anonim válasza:
Mint gyakorolt kereszteny ,az ismereteim alapján nyugodtan mondhatom ,hogy Bün nem létezik! S hogy még ezt is megerösitsem ,ehhez az itt leirt gondolataom. Minden ember az adott állapotban,idöben, a töle legjobbat cselekszi. S ez nem bün , csupán tévedés.Isten és az eredeti Biblia helyes értelmezése alapján. Az is valos hogy a társadalmi életben a gyilkost elitélik ,és ez igy is van rendben! Isten mindenkinek szabad akaratot adott,ami annyit jelent hogy a tettedért a felelöség is a tiéd. De sok olyan eset van, aminek meg kell történnie, amit ha megértesz, késöbbi idök folyamán rá jössz, és elégedett leszel magaddal. boldog élet kisérje utatok! :-)
16/18 anonim válasza:
Mindenkinek más a bűn.Valakinek az is az ha rálép egy fűszálra.Valakinek az sem ha felrobbant valakit.Ezt mindenki maga döntse el.
17/18 anonim válasza:
Szívbeteg vagyok, s az orvosok ellenezték, hogy gyerekem legyen. 80%-ra mondták, hogy nem fogom tudni kihordani, s szüléskor fennáll a veszély, hogy egyikünk, vagy mindketten ott maradunk.
Vállaltam, s hittem benne, hogy minden rendben lesz. Most az állapotom bár kissé rosszabbodott, de így is kielégítő és van egy gyönyörű egészséges 1 éves babám.
Felelőtlenség...kiabálhatjátok. Én hittem benne, hogy képesek leszünk rá együtt a babával.
18/18 Salx Narval válasza:
Miért bántana ezért bárki. Ezt a súlyos döntést neked kellett meghoznod és az esetleg negatív következményeit is neked, ill a babádnak kellett volna elviselni.Ha nem ilyen szerencsésen végződik a dolog, biztos, hogy sokan vádolnának felelőtlenséggel, talán még te magad is, de ha van hited, és az vezérelt, senkinek nincs joga megkérdőjelezni a döntésedet.Gratulálok a bátorságodhoz és a babádhoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!