Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ha létezik a Sátán nem unja...

Ha létezik a Sátán nem unja már, hogy folyton minden rosszat ráfognak?

Figyelt kérdés
Nem vagyok hívő csak már elegem van,hogy mindig minden rossz dolog mögé a Sátánt állítják a hívő és vallásos emberek. Szerintetek ha létezik is a Sátán, nem unhatja már marhára,hogy mindig a nevével dobálóznak. Nem elég,hogy a mitológia szerint egy tüzes pokolban él, de még a fenti emberek is cseszegetik. A Mai világban sok a vérontás,éhínség, betegség. De ezek nem a Sátán művei, hanem mi emberek okoztuk....szóval nem értem a hívőket.
2010. ápr. 30. 00:44
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
92%
De. Qrvára unom már. És ha nem hiszel bennem kérdező, elviszlek.
2010. ápr. 30. 00:50
 2/14 A kérdező kommentje:

Néhány sorozat gyilkos is azzal mentegetőzött,hogy a Sátán kényszerítette. Ugyan már, csak nem merik (vagy akarják) beismerni,hogy elmebeteg pszihopaták....és sajna mindig kell valami indíték és tessék fogjuk a vallást.

Nem értem ezeket a vallásos és hívő embereket, ha van valami baj csak mond egy : A Sátán műve!!!! szöveget és elvan intézve. Jobban is érzi magát utána.

Nem értem őket.

2010. ápr. 30. 00:50
 3/14 anonim ***** válasza:
Itt már rengeteg sátán van. Szerintem a gonosz érzés mindenkiben benne van, nem kell ahhoz a bibliát forgatni. De a gonosszal ellentétben a jó isDe egy biztos a misztikus dolgokkal nem szabad foglalkozni,mert igaz az a mondás, nincs amit nem látunk, de attól még létezhet!
2010. ápr. 30. 00:56
 4/14 anonim ***** válasza:
84%
Sátán nem létezik, az csak egy kényszerű megszemélyesítése rossznak és próbálkozás a jó ellenpólusának megtalálására, de hülyeség.
2010. ápr. 30. 03:44
 5/14 anonim ***** válasza:

A "jók" ahhoz képest jók, ha találnak egy "rosszat" akihez képest jók lehetnek.

Továbbá ezzel tartják sakkban azokat, akiknek nincs más, saját gátjuk.

2010. ápr. 30. 07:41
 6/14 anonim ***** válasza:
90%
"Ugyan már, csak nem merik (vagy akarják) beismerni,hogy elmebeteg pszihopaták" Szerinted aki elmebeteg, az beismerné, hogy ő az? Ők általában saját magukat teljesen normálisnak tartják, és úgy érzik, a környezetük a defektes. Aki pedig olyan durván zakkant, hogy azt mondja, hogy a sátán kényszerítette, az az esetek többségében tényleg ezt hiszi (nem mondom, hogy nincs olyan, aki csak kamuzik), tehát neki ez valóság. Különben meg nem lehet tudni, még azt is el tudnám képzelni, hogy ez tényleg így van. Nem vagyok egy bigott vallásos, nem fogok mindent a sátánra, de azért akár azt is el tudom hinni, hogy akinek ilyen bomlott az elméje, annak nem pusztán véletlenül az.
2010. ápr. 30. 08:19
 7/14 anonim ***** válasza:
55%
A vallás a sátán műve, így érve el, hogy a Föld népei mindig konfliktusban legyenek egymással. A sátán pedig nem egy mindenható lény, hanem az első őrült a barlangban, aki kitalálta az egészet, mert félt elfogadni azt, hogy egyszer majd meg fog halni és elpusztul a tudata. Hinni nem másban kell, hanem magunkban. Nem a következő életben kell reménykedni, hanem ezt a mostanit jobbá tenni.
2010. ápr. 30. 09:07
 8/14 anonim ***** válasza:
a Sátán keresztény értelmezésben nem létezik.az emberek félnek a megmagyarázhatatlan dolgoktól.ezért vmire vagy valakire rá kell fogni azt ha jó történik,meg azt is ha rossz történik.így jött létre a bibliai Isten és Sátán mitologikus alakja.csak az élet van,ami egy misztikum mindenki számára..gondolkodó elmével nem lehet maradéktalanul felfogni.
2010. ápr. 30. 19:13
 9/14 anonim ***** válasza:
27%

A Sátán, bármennyire is lehetetlen, akár ebben a pillanatban is megtérhetne, és akkor a bűn, amelyet ő talált ki az "igazság" elferdítésére, és a "hazugság"ban levő hitre, egyszerűen eltűnne. Igen, Isten, mint mindenkinek, megbocsát, és még elveszett angyalának is. Ha megtérne, és a pozícióját betöltésével, az un. igazságot hirdetné, nem lenne bűn ezen a földön.

Az még érdekes ebben a bukott angyalban, hogy csak ő tudja, hogy nem mond igazat, követői mit sem sejtenek arról, hogy bizony, Isten ellen harcolni nem lehet. Ő elkötelezte magát a világ megrontására, és célja és szándéka, hogy minél több ember kárhozzon el vele.

Ebben az értelemben neki nem szükséges benne hinni; neki a lényeg az, hogy Isten parancsait elvesd. Ehhez nem szükséges a hit.

Értelmes, logikus magyarázat a bűn keletkezésére nincsen. A legnagyobb arkangyalból egy őrült, céltalan szörnyeteg lett.

-------

A válaszra: Igen, mi okozzuk a bűneinket, nem a Sátán; mi nekünk (sajnos) szabad akaratunk van, és dönthetünk Isten és Sátán mellett.

Amit felhoztál, azok részben igazak, de részben hamisak is:

A Sátánnak nincsen fizikai hatalma, azaz mint angyal, csak közvetetten (lelkileg) tud hatni az emberekre. A mi hibánk, hogy a Sátán mellett döntöttünk

Azonban minden bűn a Sátán szándéka, mivel tőle származik a bűn, ahogyan Istentől a jó, minden jót Istenről, ugyanígy minden rosszat a Sátánról vezethető vissza.

(ha kéred rakok bele bibliaidézetet, de azt senki nem kedveli)

Üdv: Téosz

2010. ápr. 30. 20:58
 10/14 anonim ***** válasza:
27%
Az én értelmezésemben a Sátán az embereknek átadott tudást jelképezi, ezzel szemben Isten az emberek tudatlanságban tartását. Nincs itt semmiféle jó és rossz, Isten bosszúálló és hatalmaskodó, akinek birkákra van szüksége, Sátán pedig az ő hatalmát akarja megdönteni, és ő is hajlandó bármikor mocskos eszközhöz folyamodni ennek érdekében. Természetesen valójában egyik sem létezik, csak jelképek, viszont az emberek egy része a jó-rossz sémában, másik része a nincs tisztán jó és rossz szerint gondolkodik, én utóbbihoz tartozok.
2010. máj. 2. 11:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!