Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Hogy is van ez Ádám és Éva...

Hogy is van ez Ádám és Éva történetében?

Figyelt kérdés
Valahol olvastam, vagy filmben láttam, hogy Ádám és Éva történetében szerepel egy város, vagy valami olyasmi hogy amikor ők éltek, már volt a közelben egy lakott város. Tudnátok ezt pontosítani? Esetleg linkelni a szóban forgó részt a Bibliából?

2016. nov. 23. 17:20
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:

"Kérlek vezesd le nekem populációgenetikailag, hogy miért is törvényszerű, hogy kihalt volna az emberiség, ha Ádámnak és Évának tökéletes génjeik voltak, tökéletes javító mechanizmussal, amelyek minden másolási hibát tökéletesen kijavítottak? És én nem mondanám fellengzősen a helyedben, hogy "fingotok nincs az egészről"

Te még mindig nem érted. Persze hogy vannak DNS javító mechanizmusok. Az evolúció és a mutáció nem egy szándékos dolog, a szerencsétlen szervezetednek fingja sincs arról, hogy ilyen létezik-e vagy sem, ő mindig megpróbálja a génkészletét hiba nélkül továbbadni.

Amúgy kifejtettem, hogy miért halna ki a francba egy "tökéletes" génekkel rendelkező faj. Mert nulla lenne a genetikai állomány változatossága. Ma az emberek nem egyformák, van aki jobban bírja a hideget, van aki a meleget, van aki hajlamosabb a hízásra így sokkal jobban viseli az éhínséget, van aki nem hajlamos a hízásra, így a ma általános életvitelt bírja jobban, van aki immunis bizonyos betegségekre, van aki jobban ellenálló bizonyos betegségekkel szemben, stb. Így ha bármilyen gebasz üt be a környezetben, legyen az időjárásbeli változás, vagy az egyedet körülvevő bioszféra változása, sokkal nagyobb az esély rá, hogy ha ki is hal a faj egy része, a többi megmarad, mert genetikailag jobban bírja az új körülményeket.

Éppen azért a "tökéletes" génekkel rendelkező mesebeli emberiség az első környezetében fellépő apró változástól azonnal kidöglött volna úgy, hogy híre-hamva se marad, mert mind egyformák.

"Én megértem, amit mondasz, mert Te törzsfejlődés világnézet alapon gondolkodsz, de neked is meg kell értened, hogy én teremtés világnézet alapról közelítem meg a dolgokat. "

Igen, megértem, hogy te egy alapjaiban véve nem tudományos, vallásbéli szemponttal szemlélsz egy tudományos dolgot. Te meg akkor lásd be házi feladatként, hogy ez miért egy ordító marhaság. Más dolog toleránsnak lenni és megint más dolog a hülyeséget támogatni.

2016. nov. 28. 10:48
 22/26 anonim ***** válasza:

"Amúgy kifejtettem, hogy miért halna ki a francba egy "tökéletes" génekkel rendelkező faj. Mert nulla lenne a genetikai állomány változatossága."

Nézz utána az epigenetikának, meg alapjaiban a genetikának. Nem én vagyok a tudománytalan, Te beszélsz össze vissza keverve a dolgokat. Pl.: Immunitásnak nem feltétlen van köze a genetikai változatosságnak. Lsd. a védőoltás, celluláris és humorális immunvédekezés. Van Neked egyáltalán valami genetikai, biológiai képzettséged? Gyorsan megbuknál egy alkalmazott biológia vizsgán.

"Az evolúció és a mutáció nem egy szándékos dolog, a szerencsétlen szervezetednek fingja sincs arról, hogy ilyen létezik-e vagy sem, ő mindig megpróbálja a génkészletét hiba nélkül továbbadni. " Ez mese, filozofálgatás, nem természettudományos levezetés.

"Éppen azért a "tökéletes" génekkel rendelkező mesebeli emberiség az első környezetében fellépő apró változástól azonnal kidöglött volna úgy, hogy híre-hamva se marad, mert mind egyformák. "

Visszautalok magamra: a környezethez való alkalmazkodás nem genetikus, hanem epigenetikus dolog, a DNS információja nem szenved változást. Lsd. 20. válasz. Feltételezem erről fogalmad sincs, "ügyesen" elengeded a természettudományos infókat a füled mellett, közben meg tudományosnak tartod magad. Tanultál Te egyáltalán biológiát, vagy középiskolás genetikát?

"Igen, megértem, hogy te egy alapjaiban véve nem tudományos, vallásbéli szemponttal szemlélsz egy tudományos dolgot. Te meg akkor lásd be házi feladatként, hogy ez miért egy ordító marhaság. Más dolog toleránsnak lenni és megint más dolog a hülyeséget támogatni."

Mégis tudományosabbak a levezetéseim a Te fantasyddal és hülyézgetéseddel szemben. Te mondtad, a hülyeséget ne támogassuk

2016. nov. 28. 11:02
 23/26 anonim ***** válasza:
Jah, ebben a topikban is búcsúzom Tőled. Isten áldjon!
2016. nov. 28. 11:03
 24/26 anonim ***** válasza:

"Pl.: Immunitásnak nem feltétlen van köze a genetikai változatosságnak. Lsd. a védőoltás, celluláris és humorális immunvédekezés. Van Neked egyáltalán valami genetikai, biológiai képzettséged? Gyorsan megbuknál egy alkalmazott biológia vizsgán. "

Nem feltétlen. Akkor nincs is?

"Ez mese, filozofálgatás, nem természettudományos levezetés. "

Mert a te sejtjeid tisztában vannak vele, hogy létezik evolúció? Mondd csak, a Pitagorasz tételt is vágják?

"Visszautalok magamra: a környezethez való alkalmazkodás nem genetikus, hanem epigenetikus dolog, a DNS információja nem szenved változást. Lsd. 20. válasz. Feltételezem erről fogalmad sincs, "ügyesen" elengeded a természettudományos infókat a füled mellett, közben meg tudományosnak tartod magad. Tanultál Te egyáltalán biológiát, vagy középiskolás genetikát? "

Visszautalhatsz magadra: nem feltétlenül genetikus, de az is. Az is a környezethez való alkalmazkodás, hogy felveszek egy kabátot a hidegben, meg az is, hogy beoltatom magam. De itt most nem erről van szó.

"Mégis tudományosabbak a levezetéseim a Te fantasyddal és hülyézgetéseddel szemben. Te mondtad, a hülyeséget ne támogassuk"

Igen, itt a 41%-oddal valóban tudományos válaszokat osztogattál meg. Történetesen felb..sztad az agyadat, mert érveid nincsenek. Nincs olyan hogy tökéletes gén. Én legalábbis soha nem hallottam róla semmilyen természettudományos vonatkozásban, elméletileg sem. Szerinted mégis mi az?

" Jah, ebben a topikban is búcsúzom Tőled. Isten áldjon!"

Téged is áldjon valamilyen nem létező természetfeletti entitás. Fogadjunk hogy még vissza fogsz jönni okoskodni ahogy a fajtád szokott.

2016. nov. 28. 11:28
 25/26 Frady Endre ***** válasza:

Ádám és Éva idejében még nem voltak városok. Édenkert volt. Amúgy íme egy vers a teremtésről:

AZ EMBER TEREMTÉSE

Port és hamut megkeverem,

Íme hamutartó ládám,

Összegyúrom kisemberem,

S neve legyen… mondjuk… Ádám!

Magányt veszek észre szemén,

Tekintete szinte éget,

Hopp! bordáját kiveszem én,

S gyártok neki feleséget.

Megkapja az Éva nevet,

S rendezek e névnapra bált…

Ádám vajon mért nem nevet?

Nejjel tiltott gyümit zabált!?!?!?

Lángpallossal kerub pajtás

Tekintsd őket űzött vadnak!

Most jön több ezer év hajtás,

S végül páran feltámadnak…

ui.:

Kik ők? Ez nem zsákbamacska,

Bibliámban aki kutat,

Megleli, ha nem tök csacska,

Énhozzám a visszautat!

illusztrálva:

[link]

2016. nov. 29. 10:14
 26/26 anonim ***** válasza:
Szerettem volna megtérni, de olyan sok új kérdés merülne fel az életemben, hogy az egész topiksor kevés hozzá...zavaró...
2016. dec. 3. 18:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!