Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Hogy is van ez Ádám és Éva...

Hogy is van ez Ádám és Éva történetében?

Figyelt kérdés
Valahol olvastam, vagy filmben láttam, hogy Ádám és Éva történetében szerepel egy város, vagy valami olyasmi hogy amikor ők éltek, már volt a közelben egy lakott város. Tudnátok ezt pontosítani? Esetleg linkelni a szóban forgó részt a Bibliából?

2016. nov. 23. 17:20
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
53%
A Bibliában nincs ilyesmi leírva. De a Noé című filmben van valami ilyesmi, úgy emlékszem.
2016. nov. 23. 18:27
 2/26 anonim ***** válasza:
28%

Szerintem arra gondolsz, hogy miután Káin megölte Ábelt, elköltözött otthonról egy másik városba és ott feleségül is vett egy nőt.

Ádámnak és Évának több gyereke is volt Káinon és Ábelen kívül, fiúk és lányok egyaránt és egymással házasodtak. Mivel még nem voltak génhibáik, ezt nyugodtan megtehették, Isten csak jóval később tiltotta meg az embereknek a testvérházasságot. A gyilkosság nem tudjuk mikor történt, de már felnőttek voltak és akkoriban kb. 900 évig éltek az emberek, csak az özönvíz után kezdett lassan csökkenni az átlagéletkor. Szóval bőven volt rá idő, hogy gyerekek, unokák szülessenek és települések jöjjenek létre, ahol Káin elvehette egy távolabbi nőrokonát.

2016. nov. 23. 18:29
 3/26 anonim ***** válasza:

Ádám,és Éva történetében nincs város.Városok,csak az özönvíz után alakultak ki.

Isten megparancsolta,hogy az emberek töltsék be a Földet.

A városok kialakulása, dacolás az Ő akaratával szemben.

Természetesen,az istentelenség fantáziája szűkös,és ezért újból,és újból kénytelenek a Biblia történeteit kitekergetni minden irányba.(Hollywood filmei 100%-ban visszavezethetők bibliai történetekre,de nincs egyetlen sem,amely hiteles megfogalmazása lenne azolnak.)

2016. nov. 23. 18:30
 4/26 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! A kettes tapintott rá a lényegre. Épp emiatt a logikai hiba miatt kérdeztem. De azt még továbbra sem értem, ha Ádámnak és Évának, 2 fia született, akkor nekik kitől született gyerekük? Nemhogy egy egész városnyi.
2016. nov. 23. 18:40
 5/26 anonim ***** válasza:
51%

Ádámnak nem csak két Fia született, hiszen a 930. év ami a rendelkezésére állt, többre is adott lehetőséget, és nem volt még több száz évesen sem olyan öreg, hogy nemző képtelen lett volna.

Az Ádámi időkben pedig még nem állt fent a vérmérgezés veszélye, így testvérek unoka testvérek kötöttek házasságot. Isten a kellő időben amikor ez a veszély beállt szabályozta hogy onnantól nem lehetett testvéreknek házasodni és nemi kapcsolatot létesíteni

2016. nov. 23. 18:58
 6/26 hollófernyiges ***** válasza:
100%

"És ismeré Kain az ő feleségét, az pedig fogada méhében, és szűlé Hánókhot. És építe várost, és nevezé azt az ő fiának nevéről Hánókhnak."

Volt ott már város az özönvíz előtt is.

2016. nov. 23. 19:44
 7/26 anonim ***** válasza:
Káin Nód földjére menekült.
2016. nov. 24. 07:14
 8/26 anonim ***** válasza:

1Móz 5,4

És telének Ádám napjai, minekutánna Séthet nemzette, nyolczszáz esztendőre, és nemze fiakat és leányokat.

Tehát Séth, a harmadik fiú után még nemzett fiakat és lányokat. Nekem ment 12 év alatt kényelmesen 4 gyerek, ez 500 év alatt is 166 gyerek. Azoknak is gyerekei, az több ezer ember csak két generáció alatt.

2016. nov. 24. 14:24
 9/26 anonim ***** válasza:
100%
Ez nincs külön említve, de Káin és Ábel között és Ábel és Séth között is valószínűleg nemzett fiúkat és leányokat Ádám. Illetve már az akkor születettek is szaporodtak. Legalábbis így kellett lennie, máskülönben nem igazán jön ki a sztori.
2016. nov. 24. 18:38
 10/26 anonim ***** válasza:
51%

"De azt még továbbra sem értem, ha Ádámnak és Évának, 2 fia született, akkor nekik kitől született gyerekük?"

Ádámnak és Évának három fia és két lánya született. Egyik fiú meghalt, a két fiú és a két lány pedig párba álltak.

2016. nov. 24. 19:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!