Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Aki öngyilkos az bátor vagy...

Aki öngyilkos az bátor vagy gyáva?

Figyelt kérdés

2016. nov. 8. 17:25
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
100%

Te voltál már szuicid depresszióban?

Én igen.Én tudom mit jelent az,tapasztalatból!

2016. nov. 9. 17:19
 22/32 anonim ***** válasza:
A 15.Hsz-re válaszoltam.
2016. nov. 9. 17:20
 23/32 anonim ***** válasza:

16.Hsz!

Biztosan van olyan is,de én másként működtem.

(Válásommal,az életem zsákutcába került.Elvesztettem mindent,és mindenkit,aki fontos volt,életfeltételeimet is beleértve.)

Gyógyulásom története:

Pszichológusom megkérdezte,hogy mit kellene tennie legjobb barátomnak ahhoz,hogy megöljem.-Egy csirkét sem vagyok képes megölni,nemhogy embert!-válaszoltam.-Nem te vagy a hozzád legközelebb álló ember?Egy nagy hibáért képes volnál megölni magad,aki a legjobb barátod?

Szememről leesett akkor egy sötét fátyol,és eltűnt az öngyilkossági késztetésem.

Kivándoroltam,és újéletet kezdtem,még 4-szer,a 0-ról.

2016. nov. 9. 17:31
 24/32 anonim ***** válasza:

18.Hsz!

Igen.A módszered életet menthet!

Óvakodni kell minden ítélkezéstől,mert az benzin a tűzre.

2016. nov. 9. 17:35
 25/32 anonim ***** válasza:
29%

Kedves living witness!

Tudatlanok lepontoztak,de bölcset mondtál!

Annyival kiegészíteném,hogy a depresszióban szenvedő szenvedő,képtelen önmaga ezt felismerni,s felállni egyedül.

Szüksége van egy emberre,aki beviszi Bethesda tavába!

2016. nov. 9. 17:43
 26/32 anonim ***** válasza:

Kedves 20.Hsz!

Az,hogy egy mentálisan sérült embert visszahozzunk a realitásba,az elfogadtatáson,és szakértelmen múlik,tehát a segítő EMBEREN.

2016. nov. 9. 17:48
 27/32 anonim ***** válasza:
Aki öngyilkos lesz, az valószínűleg nem épelméjű. Vagy olyan kilátástalan helyzetbe kerül, hogy nem akarja már folytatni az életét. De a bátorságnak ehhez semmi köze.
2016. nov. 10. 01:13
 28/32 anonim ***** válasza:

Az öngyilkos az ilyen bátorgyáva.

Vagy gyávabátor?

Már én sem tudom...

2016. nov. 10. 09:32
 29/32 anonim ***** válasza:

Vagy talán felismerte az igazságot. Mi az igazság? A buddhista 4 nemes igazság a legjobb magyarázat.

"

1. az emberi élet lényegében szenvedéssel teli;

2. a szenvedés oka az emberi önzés és a vágyakozás;

3. van egy út (vagy mód), amelyen keresztül meg lehet szabadulni az önzéstől és a vágyakozástól;

4. a megszabaduláshoz az ún. „nemes nyolcrétű ösvény” (astángika-márga) vezet: a helyes szemlélet, a helyes gondolkodás, a helyes beszéd, a helyes cselekvés, a helyes élet, a helyes törekvés, a helyes vizsgálódás, a helyes elmélyedés.

"

A szenvedés természete (dukkha):

"Ez tehát a szenvedés nemes igazsága, szerzetesek: a születés szenvedés, az öregség szenvedés, a betegség szenvedés, a halál szenvedés, a szomorúság, kesergés, fájdalom, bánat és kétségbeesés szenvedés. Együtt lenni azzal, amit nem szeretünk, szenvedés, elválasztva lenni attól, amit szeretünk, szenvedés, nem jutni hozzá ahhoz, amit kívánunk, szenvedés. Mindent egybevetve a szenvedés a ragaszkodásnak alávetett öt léthalmaz."

A szenvedés eredete (dukkha szamudaja):

"Ez tehát a szenvedés keletkezésének nemes igazsága, szerzetesek: ez a szomj, ami újraszületéshez vezet, élvezet és vágy kíséri, hol ebben, hol abban gyönyörködik, nevezetesen az érzékek szomja, a létezés szomja, a nemlétezés szomja."

A szenvedés megszűnése/megszüntetése (dukkha niródha):

"Ez tehát a szenvedés megszűnésének nemes igazsága, szerzetesek: ez pedig ugyanannak a szomjnak maradéktalan elhagyása, megszűnése, feladása, a lemondás, megszabadulás, elszakadás attól."

Az ösvény, ami a szenvedés megszűnéséhez vezet (dukkha niródha gáminí patipadá magga):

"Ez tehát a szenvedés megszűnéséhez vezető út nemes igazsága, szerzetesek: ez bizony a nemes nyolcas út, nevezetesen a helyes szemlélet, helyes elhatározás, helyes beszéd, helyes cselekedet, helyes életvitel, helyes törekvés, helyes figyelem, helyes összeszedettség."[3]

2016. nov. 11. 21:15
 30/32 Zenon ***** válasza:

Ez igen relatív dolog!

Attól függ, mi az ok, illetve milyen élethelyzetből történik a dolog.

Egy halálos beteg ember, akinek nincs családja, és tudja, hogy sok szenvedés árán fog meghalni, annak bátorság ez a tett.

Egy fizikailag életképes embernek, aki lelkileg összeomlott, és külső segítség hiányában enged a teljes feladás kísértésének, hogy ideje korán az enyészetbe taszítsa önmagát...annak gyávaság.

Szóval igen relatív ennek a cselekedetnek a megítélése.

2016. nov. 12. 17:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!