Aki öngyilkos az bátor vagy gyáva?
Hmmm..szűk látókörű? Inkább örülök,hogy nem találkozom veled egy kórházban,ahol Te Ápolóként,én pedig betegként ,de nyugalomban szeretnék ÉLNI!
Hála Istennek!..És a rokonod sem vagyok,hogy ha úgyhozná a sors a fejem felett vetetnéd le rólam a lélegeztetőt!...
Öngyilkosságról volt szó. Én nem ölnék meg senkit. Megtisztelő, hogy ezt így feltételezed rólam az alapján, hogy még az öngyilkosoktól sem vitatom el éppen az életük megtartása vagy elvetése feletti önrendelkezésük jogukat.
Akkor én annak örülök, hogy ha már megváltásnak érezném, hogy meghaljak, nem lennél te ott, és tartanál életben csak azért, hogy még tovább szenvedjek tök fölöslegesen valami ostoba ideád miatt.
Tudom,ez off,de le kell írnom!
Ha valaki segítni akar,hogy hamarabb elkövesse valaki az öngyilkosságot,ilyeneket mondjon a depressziósnak:
Állj talpra!...Legyél férfi,és ne síránkozz!...Vedd a kezedbe az életed!...Nem lehetsz ilyen nyámnyila!...Ne várd,hogy a sültgalamb a szádba repüljön!...
Ezek a rövid leminősítések,nagy segítségül szolgálnak a depressziós lejjebb taposására,összeomlott önértékelése elporlasztására!
Tudom,egy szuicid depressziós nem jó beszélgetőpartner,mert gondolatai- egy egyre szűkülő spirálban-körbe forognak,s ebből kirántani nehezebb,mint együtt forogni.Mégis az együttérző meghallgatás,a bizalom kifejezése,s néha az együttsírás életet menthet.
Aki-talán tudatlanságból- a fenti jelmondatokkal segíti az öngyilkolás végrehajtását,élete végéig marcangolhatja lelkiismeretfurdalása,egy élet oktalan kioltásában végzett segítségéért!
Krisztus,még ezért a tudatlan emberért is meghalt!
Ozmium42!
Nem értek egyet az eutanáziával! Semmilyen legapróbb részben sem! ...Tehát aki mellette van,az úgy is gondolja, ezért pártolja.
Én mevetem,ezért ellenzem!
# 13 Nagyon tévedsz!
De még mekkorát! Hatalmasat! Pontosan,hogy azzal lehet felszedni a földről!....
#15, aki igazából olyan,azon ez se segít hosszú távon..
Nem érted a probléma lényegét. Van akinek az agykémiája ilyen, egyszerűen nem tehet róla, ez egy betegség.
Hiába mondod neki, ő nem azt látja benne, mint egy normál ember.
Mondhatod a színvaknak is,hogy az nem zöld,hanem piros, de ő attól még nem annak fogja látni..
Azért ha összefutnál egy ilyen embertársaddal, tedd meg neki azt a szivességet, hogy nem próbálod a módszereddel "felszedni a földről", mert akkor azonnal leöli magát szegény :DDDDD
Kedves 16,17! :)
Ha tudnátok! Csak a folytatásban az lényeg,hogy mellette kell lenni, megtudni mi is az a pontos ok,amiért így gondolja.Majd rávezetni szeretettel arra,hogy tévesen gondolta így! De szeretettel türelemmel,és kitartással kell lenni vele szemben!
"vannak olyan esetek amikor Nem lehet felállni"
egy keresztény életében nincs kilátástalanság, még az emberi szemszögből nézve sem.
Számtalan Bibliai történet bizonyítja, hogy Isten az ember számára képtelenségnek, vagy kilátástalanságnak tűnő dolgot a Teremtő megoldotta.
#18, még mindig nem érted. Az ilyen embernek más a valóság érzékelése. Ezt nem lehet átkapcsolni szavakkal,ha rossz működésből adódik.
pl: volt egy ember,aki teljesen goromba lett, egy sérülés után. Azért ilyen,mert a sérülés a szociális viselkedési központját érte .. szóval nem tehetett róla.. mit mondott volna? Vagy,aki mindenféle képeket lát, az se akar olyan dolgokat látni,dehát mégis..
Tehát akinél nem anyagi, átmeneti szerelmi bánat stb.. az ok, ott hiába kérded magát a beteget..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!