Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért szól bele a vallás a...

Miért szól bele a vallás a zenébe?

Figyelt kérdés
Csomó vallásos embert ismerek akik szerint a rock és egyéb zúzós zene az ördög műve, miért gondolják ezt?
2010. ápr. 28. 11:20
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:
Miért, beleszól a vallás a zenébe? Ki/mi a vallás? Vagy honnan veszed, hogy beleszól?
2010. ápr. 29. 11:03
 32/37 anonim ***** válasza:

Én is ismertem olyan vallásos embert, aki azt állította hogy a rock a sátán műve, ezért nem hallgatja. Teljesen komolyan gondolta...

Amúgy vannak vallásos rock és metál zenekarok, egy vallásos ember miért ne hallgathatna ezen túl is, a zene ízlés kérdése, nem bűn-erkölcsé.

2010. máj. 4. 19:07
 33/37 anonim ***** válasza:
mert hülye nyalós emberek, bementem egy templomba egy 5 percre Iron maiden-The trooperes pólóban (mellesleg senki nem volt kiöltözve, volt, aki melegítőben volt), és aki ismeri az ábrát semmi szentfazékellenes nem volt benne, erre meg már ugatott a hittantanár, hogy takargassam a pólómat (üres volt a templom, csak a hittanos csoport meg ő volt benn)
2010. máj. 6. 17:54
 34/37 anonim ***** válasza:
Elöször is a zenének hatása van az életünkre, ösztönözhet jó vagy rossz irányba is. És például ha olyan dolgokról énekelnek amik ellentétben álnak Isten törvényeivel akkor könnyebben megszegjük Isten törvényeit, rossz hatással lesz ránk, ezért fontos, hogy megválogassuk.
2010. máj. 7. 15:13
 35/37 anonim ***** válasza:

"17:54-nek"

Rossz (vagy inkább jó!?) helyre tévedtél.... ecsém, ismerték az Iron Madien-t!!!!

Nézted az átlagéletkorukat?

Lehet, hogy valami iskolalátogatás zajlott éppen...

"De szép templom, menyünk má' be" -így a (kisegítő) tanár.

"Jé, itt Iron Madient nyom az orgonista, de lehet hogy túl sokjointot szívtam? -vetődik fel, a 30-as éveiben járó tanárnövendéknek.

2010. máj. 7. 23:57
 36/37 anonim ***** válasza:
Sötétek, mint az éjszaka és boldogok, mert ők a lelki szegények.
2010. máj. 13. 18:19
 37/37 anonim ***** válasza:
Öregem, a zenébe senki nem szól bele. Olyan zenét hallgatsz, ami neked testzik. De ha Hana Montanat, akkor már valami komoly deffekted lehet.:D Bocs, csak poén volt, ne pontozzatok le miatta.
2010. máj. 18. 00:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!