Miért szól bele a vallás a zenébe?
Ellentétban az elsővel, én nem hívő vagyok, hanem vallásos, és egyetértek azzal, hogy ilyen vad zenéket nem hallgatunk. A vallás nem hobbi, amit félre lehet állítani, mondván, hogy "beleszól". A vallás életforma, amivel nem fér össze sok minden, pl a vad zene sem. Valaki vagy vallásosan él vagy nem, de kicsit ebből, kicsit abból nem lehet, olyan nincs.
Nézzük pl a vegetáriánusokat. Nem mondhatja valaki egyszerre azt, hogy vegetáriánus vagyok és húst is eszek. Vagy-vagy. Mégse mondjuk azt a vegetarianizmusra, hogy beleszól az étkezési szokásokba.
Remélem, érthető volt a példa.
Én magam nem értek egyet azokkal, akik vallási alapon itélik el a zenéket, de abban igaza van az előttem szólónak, hogy a vallás életforma, és igy az élet bizonyos területeire korlátokat szabhat.
Egyébként általában a vallási fanatikusok jönnek ilyenekkel, hogy az ördög műve, nem a mezei vallásosok. Mert ugye én például hivő vagyok, és szeretem a metált (meg egyébként van keresztény rock és keresztény metál is, csak erről a fanatikusok megfeledkeznek).
Egyébként herótom van bármiféle "Sátán műve" dumától, akármire is mondják. Aki ilyenekkel jön, az csak gyűlölködni akar, és nincsen rendes érve, amit felhozhatna.
Jajj, de buta vagy, második...
A vallás zsigerből elutasít mindent, ami más, ami új. Ez egy teljesen természetes emberi reakció, hiszen az újtól általában félünk, de legalábbis tartunk. Az egyház meg azt tatja, hogy aki másként mer gondolkodni, mint ami meg van szabva, az bűnös, így az a zene, ami a szabadságról szól, az automatikusan az Ördög műve. Egyes vallásatyák a keresztény rockot és metált is elítélik, mert úgy tartják, hogy a keresztény rockerek "báránybőrbe bújt farkasok", és valójában uyanúy a Sátán irányítja őket, mint a nem keresztény rockereket.
Ez is, mint minden más, a korlátoltságnak köszönhető: a kereszténység számára a gondolkodás és a feltétlen hit (ami ugye az üdvözülés feltétele) éles ellentétben áll egymással. Így tehát ami gondolkodásra sarkall, az elítélendő és bűnös dolog.
"Egyik vallásos lány ismerősöm nekem is azt mondta, hogy a rockzene öli az agysejteket"
Nála már látszik is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!