Ilyen esetekben is hinnétek és követnétek a vallásotokat?
# 2
Hát ez az! :D
Szeretik istenüket vagy csak a jutalom reményében hisznek!
"Szeretik istenüket vagy csak a jutalom reményében hisznek!"
Igen, az ilyen kérdéseket mindig ezzel a hátsó gondolattal szokták feltenni. (Hetente többször, ezen a fórumon.)
Most őszintén: te tényleg nem tudod azt elképzelni, hogy valaki valamit érdek nélkül, önzetlenül csinál?
Egy ilyen kérdéssel csak magadat leplezed le, hogy az önzetlenség tőled olyan távol áll, hogy még a fantáziavilágodba sem fér bele!
És még észre sem veszed, hogy elszóltad magad. ;)
"Ha azt mondaná hogy van isten aki teremtette a világot de a halál után viszont nem lesz semmi mit mielött megszülettünk."
Miért, most ebben az élő pillanatban van valami?
"A test világa a szem. Ha szemed ép, egész tested világos. De ha a szemed rossz, egész testedre sötétség borul. Ha _tehát a világosság, amely benned van, sötétség_, mekkora lesz maga a sötétség?" (Mt 6, 22-23)
nekem nagy eselyem van a Pokolba kerulni es megis hiszek
ha odakerulok mar halottan nem lesz hitem se nem hitem
vagy ha neked jobban esik a fajdalmaimtol nem fogok hitetlensegre vagy hitre gondolni
ahogy irtak mar ha Isten azt a tanitast adta voln at hogy nicsen orokelet akkor ezt kellene elfogadni, akkor megfontosabb lenne hogy egyetlen eletunkben jok legyunk de aki nem hisz mas eletben az ezt inkabb szorakozassal tolti vagyis onzo modon
szerinted ez az onzetlenseg?
mert en ugy erzem "ateistak" a vallasosagot a tulvilagi majd orokeletre felkeszulest legnagyobb onzosegnek tartjak
talan mert ennyire bizonyosan tudjak hogy ott nincs helyuk?
nem vagynak se az orok robotletre, se mas orokletre
talan csak olyanra ha ott ok is mindehato istenne valnanak akik mindent magukore varazsolnak amit akarnak
ez menyire onzetlen gondolkodas? hogy a tulvilagon "teljesjogu isten" szeretne lenni valaki?
"kereszteny mitologiaban" a Satan akart Istennel azonos hatalmat, de talan ez sem lett volna eleg ha megteheti o szeretett volna Isten ura is lenni
egy gonosz megertem hogy arra vagyij hogy mindenfele kerekedjen
es ezert a jokat, onzoknek tartsa barmit is tesznek...
"nekem nagy eselyem van a Pokolba kerulni es megis hiszek
ha odakerulok mar halottan nem lesz hitem se nem hitem
vagy ha neked jobban esik a fajdalmaimtol nem fogok hitetlensegre vagy hitre gondolni"
A pokol egy és ugyanaz az állapot lesz, amiben most ebben a pillanatban vagy, csak a színfalak hullanak le.
keresztenysegre gondolhattal kerdessel
mert hinduizmusban van elozo eletunk is es utana is lesz eletunk
elozo eletunkben es utanalevobe is anyagi vilagban szuletunk ujja csak tetteinek megfelelo helyre
igy ha bunosen eltel akkor bunosok koze ha buntelenul akkor buntelenek koze
nagyon leegyszerusitve
de te ugy kerted hogy sose volt mas eletunk es nem is lesz sosem
ahogy ezt is irtak nem lenne kicsit sem ertelmetlen hogy pillanatnyi eleted lehet csak? valkinek "szoszerint" aki kicsinek meghal...
Most meg fogsz lepődni.
A halál után nincs semmi.
Esetleg a Teremtő a feltámadás útján vissza adhatja az életét annak aki érdemes rá, de az nem rögtön a halál bekövetkezése után van, és nem az égbe, hanem majd ide a földre, Krisztus ezer éves uralma alatt.
Addig "alszanak".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!