Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ha tudnátok, hogy már csak jó...

Ha tudnátok, hogy már csak jó eséllyel is 1 évetek van hátra az életből, akkor követnétek el bűncselekményt vagy egyéb dolgot, amit nem mertetek elkövetni addig?

Figyelt kérdés

2014. jún. 15. 16:16
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:

Én igen, tegnap beszéltem erről valakivel...ha tudnám, hogy mondjuk csak 1-2 hónapom van hátra akkor megölnék bizonyos embereket.

Gonosz embereket, akik ártottak másoknak.

2014. jún. 15. 16:32
 2/21 anonim ***** válasza:
Biztos, hogy követnék.
2014. jún. 15. 16:36
 3/21 anonim ***** válasza:

Valószínűleg nem.

Nem azért nem követek el bűncselekményt, mert félek a következményeitől, hanem mert nincs rá okom.

2014. jún. 15. 16:44
 4/21 A kérdező kommentje:

Miért tennél ilyet?

Bosszúból, vagy azért hogy szebb legyen a világ? (az utóbbi nem mindegy?)

Ezek szerint ma a törvény azokat védi, akik gonoszak ás ártanak másoknak?

Például mit? És mi tart vissza?

És ha lenne rá okod? Mi volna az ok?

2014. jún. 15. 16:53
 5/21 anonim ***** válasza:
Én is azt mondom, hogy elkövetnék.
2014. jún. 15. 17:08
 6/21 A kérdező kommentje:

Úgy kellett volna kérdeznem, hogy miket követnétek el:)

Nem mintha közöm lenne hozzá, de senki sem erölteti, hogy leírjátok. Aki írt, annak köszönöm. (eddig csak értelmes válaszokat kaptam).

2014. jún. 15. 17:13
 7/21 anonim ***** válasza:
0%

Én nem. Mi értelme lenne? Oldja meg a problémákat az Isten maga, ha szeret. Ha meg nem, úgyis mindegy. Ilyen akciókkal nem leszünk előrébb semmivel. Hogy is van a Bibliában? Új eget és új földet várunk. Ennyi. A vallás pedig minden jónak a megrontója. Többek között azért, mert sokan kisajátítják a bibliát, és ők akarják megmondani, milyen és mit csinál az Isten, kinek lesz jó örökké, kinek nem. Mindegyik a Bibliára hivatkozik, nem? Tényleg igaz, hogy mindent ki lehet hozni belőle, meg az ellenkezőjét is. Az az igazság, hogy vannak gonosz szellemek, akik arra vannak ráállva, hogy meghamisítsák az Isten személyét. Ez saját tapasztalatom. Nem csoda, hogy nem térnek meg az emberek. Ha valakinek az életében erős befolyása van egy ilyen szellemnek, az csak rosszul jár az istenkereséssel. (Ha meg valakinek tényleg az Isten szól hogy térjen meg, az úgyis tudni fogja.)

Most ugye megkerdezheti valaki, hogy ezt is miért hagyja az Isten. Nem tudom, de hogy hihetetlenül makacs, az biztos. Nem lehet beszélni a fejével, reménytelen. Mindent úgy csinál, ahogy jónak látja. De egyszer vége lesz az egésznek, és akkor jó lesz, örökre.

2014. jún. 15. 17:22
 8/21 anonim ***** válasza:
5-ös vagyok. Nos én szerntem kirabolnék egy bankot, majd óriási orgiákat csapnék belőle, piával, vicces cigikkel, meg miegyébbel.
2014. jún. 15. 17:32
 9/21 anonim ***** válasza:

"#2

Például mit? És mi tart vissza? "

Ki mondta, hogy most bármi visszatart?

2014. jún. 15. 17:47
 10/21 anonim ***** válasza:
Nem. Mindenkinek megvan a maga erkölcsi határa.
2014. jún. 15. 18:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!