Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ha tudnátok, hogy már csak jó...

Ha tudnátok, hogy már csak jó eséllyel is 1 évetek van hátra az életből, akkor követnétek el bűncselekményt vagy egyéb dolgot, amit nem mertetek elkövetni addig?

Figyelt kérdés

2014. jún. 15. 16:16
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Olyat nem, amit most sem tennék meg.
2014. jún. 15. 19:04
 12/21 anonim ***** válasza:

Szerintem hatalmasat tévedtek.

Olyan ez, mint a seregben, amikor a kopaszok fenik a fogukat a kiképzőre, de a leszereléskor már eszükben sincs a régi sérelem, mert egyrészt megértik, hogy csak úgy lehetett katonát faragni belőlük, másrészt meg teljesen máson jár az eszük, más lett az, ami számít.

Nekem volt már ilyesmi esetem, már teljesen elfogadtam, hogy végem, de aztán nagy meglepetésemre ez nem történt meg.

Nálam éppen ellenkezőleg, egy csomó minden elvesztette a jelentőségét, nem érdekelt semmi.

Komolyan, egyre trehányabb is lettem, pedig azelőtt tühtig pacák voltam. A végén már el sem mosogattam, semmi nem érdekelt.

Majdnem három hétig nem is ettem semmit, ott rohadt meg a kaja a hűtőben és a pénznek sem volt jelentősége.

Megváltozik az ember.

A Bibliát is fellapozgattam, de továbbra sem tudtam elhinni a benne lévő szövegeket. Néhány példabeszédnek érdekes volt a tartalma, még csodálkoztam is, hogy kétezer évvel ezelőtt is léteztek olyan problémák, amik manapság, de hát végül is ebben sincs semmi csodálatos, megszületni, szeretkezni, meghalni ugyanúgy ők is tudtak, akárcsak mi, mert emberek vagyunk.

Szóval nem.

mMgváltozik az ember, de én speciel ellenkezőleg, próbáltam valamit megtartani a régi önmagamból, mert valójában ilyenkor az az alternatíva, hogy még csak fel sem kelsz az ágyból, minek (?), hiszen nem érdekel semmi.

2014. jún. 15. 19:52
 13/21 A kérdező kommentje:
Örülök, hogy itt vagy és túlélted.
2014. jún. 15. 22:45
 14/21 anonim ***** válasza:

"Atyák bölcss mondásai" egyike:

Térj meg egy nappal a halálod elõtt! :)

2014. jún. 15. 23:42
 15/21 anonim ***** válasza:
Biztos, hogy nem. A halál szele sem változtatja meg az erkölcsömet. A bűnt nem tartom annyira fontosnak, sem szükségesnek, hogy elkövessem, nem ezen múlik a boldogság.
2014. jún. 16. 13:44
 16/21 a0511 ***** válasza:
Nem.
2014. jún. 16. 15:51
 17/21 anonim ***** válasza:
Nem hiszem,hogy tudnék ilyen dolgot mondani.Bosszúból nem ártanék senkinek,mert nincs értelme.Pedig lehetne rá okom.De a bosszúban benne van a düh,harag,amivel magamnak is ártanék.Sőt,talán elsősorban magamnak.Mást meg mit? szinte mindent kipróbáltam az életben,amit fontosnak tartottam.amit meg nem,azt nem próbálnám ki halálom előtt egy évvel sem.Talán ha olyat tudnék tenni mással,amiből tanulna,azt megtenném,de nem bosszúból,hanem,hogy tényleg térjen észhez,és a javát szolgálja.
2014. jún. 16. 17:15
 18/21 anonim ***** válasza:
Ha ezzel segítenék a szeretteimen,mivel később már nem leszek Velük,igen,egy nagyobb összeghez juttatnám őket :D
2014. jún. 17. 18:27
 19/21 anonim ***** válasza:
Remélhetően és indíttatásom szerint nem követnék el semmi ilyesmit.
2014. jún. 17. 23:30
 20/21 anonim ***** válasza:
Semmilyen bűncselekményt nem akarok elkövetni most, ezért akkor sem akarnék. Arra az egy évre boldog akarok lenni, nem egy gonosz bűnözővé, egy aljas semmirekellőé, aki sose voltam. Nem a pokoltól félek, hanem mert tutira élvezni akarnám még az életet és azt igazán csak tiszta lelkiismerettel lehet. Én szeretek élni, szóval nem lennék olyan ostoba, hogy az ellenségeimmel idegesíteném magam még akkor is, hanem pontosan a szeretteimmel tölteném az időmet, az álmaimat valósítanám meg, amiket eddig nem tettem, mert dolgoztam, mert másra kell a pénz. Elrendezném a családom dolgát is nem csak anyagilag, de érzelmileg is.
2014. jún. 18. 01:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!