Ha tudnátok, hogy már csak jó eséllyel is 1 évetek van hátra az életből, akkor követnétek el bűncselekményt vagy egyéb dolgot, amit nem mertetek elkövetni addig?
Szerintem hatalmasat tévedtek.
Olyan ez, mint a seregben, amikor a kopaszok fenik a fogukat a kiképzőre, de a leszereléskor már eszükben sincs a régi sérelem, mert egyrészt megértik, hogy csak úgy lehetett katonát faragni belőlük, másrészt meg teljesen máson jár az eszük, más lett az, ami számít.
Nekem volt már ilyesmi esetem, már teljesen elfogadtam, hogy végem, de aztán nagy meglepetésemre ez nem történt meg.
Nálam éppen ellenkezőleg, egy csomó minden elvesztette a jelentőségét, nem érdekelt semmi.
Komolyan, egyre trehányabb is lettem, pedig azelőtt tühtig pacák voltam. A végén már el sem mosogattam, semmi nem érdekelt.
Majdnem három hétig nem is ettem semmit, ott rohadt meg a kaja a hűtőben és a pénznek sem volt jelentősége.
Megváltozik az ember.
A Bibliát is fellapozgattam, de továbbra sem tudtam elhinni a benne lévő szövegeket. Néhány példabeszédnek érdekes volt a tartalma, még csodálkoztam is, hogy kétezer évvel ezelőtt is léteztek olyan problémák, amik manapság, de hát végül is ebben sincs semmi csodálatos, megszületni, szeretkezni, meghalni ugyanúgy ők is tudtak, akárcsak mi, mert emberek vagyunk.
Szóval nem.
mMgváltozik az ember, de én speciel ellenkezőleg, próbáltam valamit megtartani a régi önmagamból, mert valójában ilyenkor az az alternatíva, hogy még csak fel sem kelsz az ágyból, minek (?), hiszen nem érdekel semmi.
"Atyák bölcss mondásai" egyike:
Térj meg egy nappal a halálod elõtt! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!