Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A zsidóknál miért van az,...

A zsidóknál miért van az, hogy billegnek előre-hátra, ha vallásos szöveget olvasnak?

Figyelt kérdés
buddhistáknál is láttam ilyet.

2013. ápr. 14. 01:57
1 2
 1/14 A kérdező kommentje:
Szóval nem tudjátok?
2013. ápr. 14. 13:39
 2/14 anonim ***** válasza:

Itt erről ezt írják:

[link]

2013. ápr. 14. 13:53
 3/14 kefa 2000 ***** válasza:
73%
T.Kérdező! Nem gondolom,hogy a kérdésed antiszemita indíttatású lenne,inkább mint kívül állót érdekel az adott jelenség.Magam is találkoztam ezzel és a mai napig nem tudom az okát és engem is érdekelne olyan személy válasza aki a kérdésben hiteles kompetenciával rendelkezik.Számomra nagyon komikus élmény volt amikor láthattam ezt úgy,hogy egy hosszú asztal két oldalán billegve kántáló fiatalokat láttam. Minden tiszteletlen szándék mellőzésével a látvány annyira komikus volt ,hogy nagyon uralkodni kellet magamon,hogy ne szakadjon ki belőlem nevető görcs.Sajnos akkor nem volt módom ez után érdeklődni,de máig érdekelne a válasz.És természetesen nem vagyok antiszemita sőt ellenzek minden ezzel kapcsolatos megnyilvánulást.
2013. ápr. 14. 14:43
 4/14 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat.

Én azt tapasztaltam, hogy tanulás közben (főleg nyelvtanulás), segít ha mozgok, akár sétálok , akár hajlongásszerű mozdulatokat végzek.

Nem tudom ehhez lehet-e köze. Mármint , hogy segít memorizálni.

2013. ápr. 14. 15:17
 5/14 anonim ***** válasza:
Szerintem ez inkább egy olyan dolog, mint nálunk keresztényeknél a letérdelés: ők meg ezzel fejezik ki Isten iránti tiszteletüket, imádatukat.
2013. ápr. 14. 15:26
 6/14 anonim ***** válasza:
Jók az észrevételeid, köze lehet ehhez is. Illett betéve tudni a szent szövegeket, ezt pedig együttmozgással oldották meg. A mozgásuk a felolvasás ritmusát követi.
2013. ápr. 14. 21:44
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

A linken levõ magyarázatok jók.

A hajlongás I-tennek szól.

Azonkívül a mozgás segíti az átélést, aféle kisebb transz.

Van aki nem elõre - hátra, hanem jobbra - balra és olyan is aki, amikor állva imádkozik ( fõimádság, néhány más ima és néhány zsoltár ) forog jobbra - balra ( persze nem teljes fordulat, kb 45 fok ). Van, aki hol így, hol úgy. Érdekessége, hogy ez úgy jön, anélkül, hogy az ember elhatározná.

2013. ápr. 15. 02:30
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

az elmondott ima utemet hivatott elosegiteni az elore-hatra valo mozgas!ugyanis korabban ugy mondtuk imat "gajdol"!!

a gajdolas egyfajta utem ahol az egyes bekezdeseket erosebben megnyomva-(az elso szot)-mondjuk!!ezt hivatott mintegy megerositeni a mozgas uteme!!

amugy koncentraciot elosegito is,-vagys testileg-lelkileg az UR ele allunk es dicsitjuk,magasztaljuk az UR szent nevet!

2013. ápr. 15. 15:10
 9/14 anonim ***** válasza:
77%

utolso vagyok!

hivo zsido vagyok!

2013. ápr. 15. 15:10
 10/14 A kérdező kommentje:
köszönöm!
2013. ápr. 16. 21:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!