A zsidóknál miért van az, hogy billegnek előre-hátra, ha vallásos szöveget olvasnak?
köszönöm a válaszokat.
Én azt tapasztaltam, hogy tanulás közben (főleg nyelvtanulás), segít ha mozgok, akár sétálok , akár hajlongásszerű mozdulatokat végzek.
Nem tudom ehhez lehet-e köze. Mármint , hogy segít memorizálni.
A linken levõ magyarázatok jók.
A hajlongás I-tennek szól.
Azonkívül a mozgás segíti az átélést, aféle kisebb transz.
Van aki nem elõre - hátra, hanem jobbra - balra és olyan is aki, amikor állva imádkozik ( fõimádság, néhány más ima és néhány zsoltár ) forog jobbra - balra ( persze nem teljes fordulat, kb 45 fok ). Van, aki hol így, hol úgy. Érdekessége, hogy ez úgy jön, anélkül, hogy az ember elhatározná.
az elmondott ima utemet hivatott elosegiteni az elore-hatra valo mozgas!ugyanis korabban ugy mondtuk imat "gajdol"!!
a gajdolas egyfajta utem ahol az egyes bekezdeseket erosebben megnyomva-(az elso szot)-mondjuk!!ezt hivatott mintegy megerositeni a mozgas uteme!!
amugy koncentraciot elosegito is,-vagys testileg-lelkileg az UR ele allunk es dicsitjuk,magasztaljuk az UR szent nevet!
utolso vagyok!
hivo zsido vagyok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!