Győzzetek meg, miért lenne számomra érdemes vallásosnak lenni?
kerdrzo gondolom olvasni nem akarsz pedig ha elolvasnad magad is eldonthetned hogy akarsz e vallas (barmely) fordulni vagy sem
ehhe nem kell vallasos kozosegbe jarnod ha igy jobb szamodra
szerintem barki aki elolvassa a Bhagavad Gita t az rajon hogy a vallas az elete reszeve kell tennie
vagy pedig arra jon ra hogy taszitja
nem hosszu ez a mu, eleje viszont seregszemle igy nehogy azt hidd az egesz ilyenrol szol
sok vilagvallas van a foldon
iszlam
kereszteny
buddhizmus
hinduizmus
kinai univerzizmus vagyis taoizmus
pl. amik legismertebbek es nem modern koriak
a Bhagavad Gita a hinduizmus resze de buddhistak is hasznaljak
kersztenyseget ujszovetseg alapjan erdemes elobb megismerned
tenyleg nincs ertelme hogy mas meggyozon
hitterito misszionariusok is csak terjesztik az adott vallast es hitet de nem kenyszeritik senkire, ha eroszakosnaknis tunhetnek
de miert ingathananak meg hitetlensegedben ha ez benned eros?
es miedt baj az ha megismered a kulonbozo nepek szentirasait?
jora tanitanak ha nem is fogadod el Istent, vallast stb.
az hogy a szent szovegek sok haborus esemenyt is tartalmaznak nem arra tanitanak ezeket megelozo tanitasnak is lehet hasznalni ugy mint a tortenelem konyveket...
a tanitasok egyertelmuen latszanak a szentirasokban,
az esemenyeknleirasatol jol elkulonulnek
mindjart belinkelem
"Én képes vagyok boldog lenni vallásos hit nélkül is, miért lenne szükségem rá? Milyen érveket tudtok felsorolni?"
Önmagában attól függ, mit értünk "vallásos hit" alatt. Nyilván itt sokan a folklórra gondolnak.
A lényeg az, hogy akkor lesz szükséged a Kinyilatkoztatás(nak a lényegére), amikor szétrepeszted (reflexió révén tudatosítod) azokat a neked eddig biztonságot adó külső és belső kereteket, amelyek impulzusai révén alakítottad ki az életedet, hétköznapi rutint. Az a benyomás ilyenkor, hogy minden esetleges, és semminek nincsen értelme. Ilyenkor van szükség az evangéliumra.
Ha képes vagy a boldogságra, akkor az azt jelenti-e, hogy megállhatsz, és nem kell többé tovább lépned?
Vallásosnak lenni ugyanazért érdemes, amiért érdemes zenét hallgatni, szerelmesnek lenni, vagy szép dolgokat látni, vagy érdekes gondolatokat olvasni. Teljesebbé teszi a lét megtapasztalását, és általa azt is, amit megvalósítasz az életben.
Nem arra van, hogy sikeresebb, gazdagabb, vagy boldogabb legyél, vagy arra, hogy tovább élj. Ugyanazért jobb hinni, mint nem hinni, mint amiért jobb látni, mint nem látni, jobb érezni, mint nem érezni, jobb tudni, mint nem tudni.
" Győzzetek meg, miért lenne számomra érdemes vallásosnak lenni?
Én képes vagyok boldog lenni vallásos hit nélkül is, miért lenne szükségem rá? Milyen érveket tudtok felsorolni? "
Kérdezd meg a mártírokat, vértanúkat, prófétákat, Apostolokat, az üldözötteket, akiket Jézus bizonyságtételéért és hitéért hurcoltak és öltek meg!
Kérdezd meg őket bátran miért érdemes, hinni Istenben, Jézusban!
Szerinted ők mennyit élveztek és mennyire örültek e világ által nyújtott hiábavaló, múlandó, ideiglenes, bűnös testi örömöknek?
A halál elkerülhetetlen, és mindnyájunknak meg kell jelennünk az Úr előtt, Teremtőnk előtt, hogy elszámoljunk az ajándékba kapott életünkkel.
Én nem akarlak téged meggyőzni! Győzzön meg téged az élet, de legfőképpen az Élő Isten!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!