Valaki elmondaná, hogy mi értelme van a vallásnak?
Figyelt kérdés
Sokat láttam tévében is ami igaz lehet a valóságban, hogy a vallásos emberek azért ölnek meg egy bizonyos embert, mert azthiszik isten azt mondta nekik. Én véleményem a vallásról: isten nem létezik és soha se létezet egyszerűen cska valaki régen ezt kitalálta, hogy amit ő akar az sokkal késöbb is így legyen és mondanátok, hogy ott van a biblia na, ha én most írok egy üres könyvbe, higy 19 évesen meg kell halnia mindenkinek Sanyi nevében, akkor 4000-ben majd azt fogják mondani, hogy a nagy Sanyi nevében(és ennyi) És lelki megnyugvást jelent pár embernek, hogy vigyáz rá? Én erre azt mondom, hogy inkább te cselekedj, mert más nem fog helyeted. És sok ember az egész életét és a gyerekeik életét is elszurja tönkre teszi, mert hivő és ez az isten úgy akarta. Szerintrm ez az egész vallásosdi csak azért van, hogy manipulálja az embereket. De most mondom probáljatok megygőtni, hogy ennek az egésznek van bármi értelme. ;) Mert Isten azt mondta, hogy most engem probáljatok vallásra bírni. :D
Én mind végig úgy leszek, hogy hibát követ el aki az életét egy nem létező dolog miatt nem úgy írányitja ahogy kéne. És én úgy fogom mondig ezt mondani: Nem létezik és mi lenne, ha nem lenne vallás?
2016. nov. 3. 00:13
102/119 anonim válasza:
Akkor valószínüleg azt jelentené,hogy eljött a végidő.A jók már a mennyben lennének,akik pedig sosem ismerték a szeretet,azok valószínű a hamissággal karöltve bolyonganának a földön! :)
2016. nov. 3. 00:18
103/119 A kérdező kommentje:
Nem mindenki a saját útját járnák és nem más írányitaná az életüket. De úgy öszintén remélem, hogy ti is azért kicsit elgondolkoztatok avval kapcsolatban amiket én itt írtam.
2016. nov. 3. 00:20
104/119 Kövesdi Vilmos válasza:
Ha nem lenne vallás, nem lenne ihlett. Ha nincs ihlett, nincs művészet. Ha a művészet a szépre való törekvés. Ha senki sem akarná a szépet alkotni, akkor káosz lenne.
Persze, nem feltétlenül kell az istent lefesteni. De mégis, az ember először egy agyonszúr bikát festett le babonából. Pár év alatt meg lett Vénus születése és Mona Lisa, ma meg már Avatart és Gravitációt gyártunk.
Az alapok a hit ihlette.
2016. nov. 3. 13:09
105/119 Kövesdi Vilmos válasza:
Az a gond veled, hogy azt hiszed, hogyha valamit sokszor mondasz, az igaznak tűnik. Sajnos nem. Az,hogy megállás nélkül szajkózod, hogy nincs isten, nem bizonyíték. Én ész érvekkel próbáljak rávezetni arra, hogy ha nimcs is isten, semmi sem zárja ki a létezését és fordítva.
2016. nov. 3. 15:51
106/119 A kérdező kommentje:
Látom még mindig nem érted. De igen nem lenne művészet, miért? Az a művészet, hogy egy vonalat rajzolsz és ez ma a művészet.
2016. nov. 3. 16:10
107/119 Kövesdi Vilmos válasza:
Húuu. Nagyobb a probléma. Neked az a bajod, higy éretlen vagy az élethez, ha így álsz a művészethez. Az nem egy vonal, nem egy hang, hanem mögöttes tartalom, önkifejezés. Az asztalos megcsinál egy széket, az lehet művészet, meg nem is, attól függően, hogy odaadással csinálja-e? Tudja, hogy mit miért csinál? Mert a csak úgy valamit teszek, amit úgyis meg vesznek, mert mindenki hülye, az kontárnak sem méltó, hogy hívják.
2016. nov. 3. 16:36
108/119 A kérdező kommentje:
Te egyáltalán láttár már néhány mai festményt? Mert én igen és, egy 5 éves csinál olyat.
2016. nov. 3. 20:23
109/119 anonim válasza:
Magának a vallásnak semmi értelme. Csak arra jó, hogy ellentéteket szítson az emberek között. Arra jó, hogy az embereket megkössék, elkötelezzék, megkötözzék. Arra jó, hogy tévútra vigyék az embereket és elhitessék velük, hogy a vallás gyakorlása megmenti őket az ítélettől az örök gyötrelemtől és kegyelemben részesülnek.
Istenben hinni kell! Isten pedig azt mondja, hogy higgy Jézus Krisztusban, bánd meg a bűneidet, szeresd felebarátodat, embertársadat. Cselekedj jót mindenkivel mindenkor. Mind ezt tedd önzetlenül és személyválogatás nélkül, mert ez az igaz Istentisztelet. Azt szereti az Isten, aki így él és ezeket megcselekszi. A hitet megélni kell. A vallás olyan mint egy pénzmosás, hitetés és ámítás. A hit és a hitnek megélése, megcselekvése a valóság és az igazság. Ezért az igaz hit nem vallás, és a vallás sem jelent igaz hitet.
Tetteink és cselekedeteink határozzák meg és bizonyítják, hogy valaki igaz hívő vagy csak vallásos.
2016. nov. 4. 18:54
110/119 Kövesdi Vilmos válasza:
Fábry Sándort idézzem: "A művészet kérdése nem a mit, hanem a hogyan."
Nem az a lényeg, hogy mit csinálsz, hanem hogyan. Nem az a lényeg, hogy mi van forgató könyvbe írva, hanem hogy hogyan raktad fel a vászonyra.
A másik problémám, hogy nem tudsz kommunikálni. Én állítok valamit, érvelek mellette. Te meg nem ellenérvelsz, hanem mondasz egy másik állítást érvelés nélkül, ami nem mond ellen az én állításomnak.
A tudomány nem zárja ki a hitet. Annyira, hogy az ősrobbanást egy PAP fedezte fel. [link]
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!