Isten miért az embert hibáztatja a bűnbeesésért?
Ő kreált valamit, amit meghackelt valami, amit Sátánnak is hívnak. Az embert meg tudta hackelni, de igazából sztem nem is ő tehet róla, hisz Isten teremtette ezzel a biztonsági réssel, az ő hibájából (is) adódhatott a bűnbeesés, hogy az embert naívnak és hiszékenynek teremtette, de a bűnért rá mérges. Az ember egy program.
HA
Ha én írnék egy programot, és feltörné valaki, nem a programra lennék dühös, hanem vagy a feltörőre, vagy saját magamra. Inkább magamra.
[HA] én lennék!
"Nem. itt a hiba a gondolatmenetben. Az ember ember. Aki tud szuper programokat írni, ám a program nem tud ilyet írni: "
Most ez kicsit off, de rengeteg cikket ma már automaták írnak. És gondolom erről nem is tudtál eddig.
Az ember nem egy robot,megírt programmal!
Az Isten nem alkotott hibásat,s ezt a tökéletesen bűntelen Krisztus igazolta.
A vétkes, a szabadakaratú ember,aki dönthet jól,mint Krisztus,vagy rosszulmint az első emberpár,s utána mindnyájan.
Semmi kifogásom azzal szemben, aki gépnek hiszi magát vagy állatnak, nem emelek kifogást. De: ÉN EMBER VAGYOK.
#12 persze, és előtte EMBER vitte be a gépbe, hogy meg tudja tenni, ezt meg te is biztos tudod. A szoftver nem a fán terem.
Az ember alkotni tud, a semmiből teremteni, ezért jó az Istengyermekség rá.
*
Babits Mihály: Bolyai
"Semmiből egy uj, más világot teremtettem.“
Bolyai János levele atyjához.
Isten elménket bezárta a térbe
Szegény elménk e térben rab maradt:
a kapzsi villamölyv, a gondolat,
gyémántkorlátját még csak el sem érte.
Én, boldogolván azt a madarat
ki kalitjából legalább kilátott,
a semmiből alkottam uj világot,
mint pókhálóból sző kötélt a rab.
Uj törvényekkel, túl a szűk egen,
uj végtelent nyitottam én eszemnek;
király gyanánt, túl minden képzeten
kirabolván kincsét a képtelennek
nevetlek, mint Istennel osztozó,
vén Euklides, rab törvényhozó.
*
"Az Isten nem alkotott hibásat,"
A dinoszauruszokat is Ő alkotta, aztán mikor rájött a hibáira ki is pusztította őket. Meg ezernyi félresikerült fajt pusztított már ki. Most következnek a jegesmedvék, és a pingvinek.
Isten nem tökéletes. A földtörténetben számtalan példa van rá, hogy csak próbálkozik. Végül megalkotta az embert, de mint tapasztaljuk ez a próbálkozása sem lett tökéletes!
Úgy hogy mi is pusztulásra vagyunk ítélve!
"De: ÉN EMBER VAGYOK.
#12 persze, és előtte EMBER vitte be a gépbe, hogy meg tudja tenni, ezt meg te is biztos tudod. A szoftver nem a fán terem. "
Persze, hogy az ember írta a szoftvert.... az embert meg ki írta? :D A hited szerint egy szakállas futóbolond :D
(Amúgy mi a fenének másolgatsz be verseket? Most azt hiszed végigolvassa bárki is?)
A gép is tud verset írni.
ember akarok lenni, nen orángután....
mára elég ennyi
csak oda ne csesszek
mattot adok a halálnak
üveglappal várlak te hipohonder
fuldoklom
tintapaca a fogaim között
szép kertek suhannak el hónaljam alatt
nem kéne-e békat kenni kenyérre
Árnyéka szegett fa,eleven hús a csecsemő tejért esdeklő szájában.Szagold meg a végtelent.Érzed?Eső szagú és hernyók kúsznak rozsdaízü keblein
szőke cigány nincs is
szemedben a holnap fényei
Kérdező!
A bibliában sem közvetve, sem direkt módon nincs szó arról, hogy isten az embert hibáztatja bármiért is. Vannak történetek, amiket nem lehet direkt értelmezni, mert példabeszédek, mert egy problémára irányítják a figyelmet.
A szenvedés nem egyértelmű. Azt az állapotot az ember többnyire saját magának idézi elő. Figyelmetlenségből, tudáshiányból, önzésből és még sok más miatt. Még a hibás testtel született gyermeknél is vizsgálható, vajon az anya/apa milyen életmódja idézte elő. Az egy másik kérdés, ha nincs módja változtatni.
#8! Nagyon sokféle nézőpont létezik. Egyik ilyen, hogy az ember szereti magát mindenek-felettinek tekinteni. Jó sok alapja van rá, de nem minden. Megjegyezném, hogy Petőfi korában is, nagyon sokan nem tudtak ilyen verset írni. Húszezer évvel ezelőtt egetlen ember se. A mostani programok se. És a 100 év múlva létezők? – ezzel nem szeretném azt a látszatot kelteni, hogy nem becsülőm kellőképp az ilyen (és más művészi) verseket. Csak megemlítettem egy másik nézőpontot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!