Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Isten miért az embert hibáztat...

Isten miért az embert hibáztatja a bűnbeesésért?

Figyelt kérdés

Ő kreált valamit, amit meghackelt valami, amit Sátánnak is hívnak. Az embert meg tudta hackelni, de igazából sztem nem is ő tehet róla, hisz Isten teremtette ezzel a biztonsági réssel, az ő hibájából (is) adódhatott a bűnbeesés, hogy az embert naívnak és hiszékenynek teremtette, de a bűnért rá mérges. Az ember egy program.

HA

Ha én írnék egy programot, és feltörné valaki, nem a programra lennék dühös, hanem vagy a feltörőre, vagy saját magamra. Inkább magamra.

[HA] én lennék!

2016. nov. 1. 17:48
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
nem vagyok. Én vagyok. Ez az, amit biztosan tapasztalok a világból.
2016. nov. 1. 21:26
 12/27 anonim ***** válasza:

"Nem. itt a hiba a gondolatmenetben. Az ember ember. Aki tud szuper programokat írni, ám a program nem tud ilyet írni: "

Most ez kicsit off, de rengeteg cikket ma már automaták írnak. És gondolom erről nem is tudtál eddig.

2016. nov. 1. 23:33
 13/27 anonim ***** válasza:
0%

Az ember nem egy robot,megírt programmal!

Az Isten nem alkotott hibásat,s ezt a tökéletesen bűntelen Krisztus igazolta.

A vétkes, a szabadakaratú ember,aki dönthet jól,mint Krisztus,vagy rosszulmint az első emberpár,s utána mindnyájan.

2016. nov. 2. 02:40
 14/27 anonim ***** válasza:
37%

Semmi kifogásom azzal szemben, aki gépnek hiszi magát vagy állatnak, nem emelek kifogást. De: ÉN EMBER VAGYOK.

#12 persze, és előtte EMBER vitte be a gépbe, hogy meg tudja tenni, ezt meg te is biztos tudod. A szoftver nem a fán terem.

Az ember alkotni tud, a semmiből teremteni, ezért jó az Istengyermekség rá.

*

Babits Mihály: Bolyai

"Semmiből egy uj, más világot teremtettem.“

Bolyai János levele atyjához.

Isten elménket bezárta a térbe

Szegény elménk e térben rab maradt:

a kapzsi villamölyv, a gondolat,

gyémántkorlátját még csak el sem érte.

Én, boldogolván azt a madarat

ki kalitjából legalább kilátott,

a semmiből alkottam uj világot,

mint pókhálóból sző kötélt a rab.

Uj törvényekkel, túl a szűk egen,

uj végtelent nyitottam én eszemnek;

király gyanánt, túl minden képzeten

kirabolván kincsét a képtelennek

nevetlek, mint Istennel osztozó,

vén Euklides, rab törvényhozó.

*

2016. nov. 2. 07:25
 15/27 anonim ***** válasza:
49%

"Az Isten nem alkotott hibásat,"

A dinoszauruszokat is Ő alkotta, aztán mikor rájött a hibáira ki is pusztította őket. Meg ezernyi félresikerült fajt pusztított már ki. Most következnek a jegesmedvék, és a pingvinek.

Isten nem tökéletes. A földtörténetben számtalan példa van rá, hogy csak próbálkozik. Végül megalkotta az embert, de mint tapasztaljuk ez a próbálkozása sem lett tökéletes!

Úgy hogy mi is pusztulásra vagyunk ítélve!

2016. nov. 2. 10:06
 16/27 anonim ***** válasza:

"De: ÉN EMBER VAGYOK.

#12 persze, és előtte EMBER vitte be a gépbe, hogy meg tudja tenni, ezt meg te is biztos tudod. A szoftver nem a fán terem. "

Persze, hogy az ember írta a szoftvert.... az embert meg ki írta? :D A hited szerint egy szakállas futóbolond :D

(Amúgy mi a fenének másolgatsz be verseket? Most azt hiszed végigolvassa bárki is?)

2016. nov. 2. 11:06
 17/27 A kérdező kommentje:

A gép is tud verset írni.

ember akarok lenni, nen orángután....

mára elég ennyi

csak oda ne csesszek

mattot adok a halálnak

üveglappal várlak te hipohonder

fuldoklom

tintapaca a fogaim között

szép kertek suhannak el hónaljam alatt

nem kéne-e békat kenni kenyérre

Árnyéka szegett fa,eleven hús a csecsemő tejért esdeklő szájában.Szagold meg a végtelent.Érzed?Eső szagú és hernyók kúsznak rozsdaízü keblein

szőke cigány nincs is

szemedben a holnap fényei

2016. nov. 2. 11:10
 18/27 anonim ***** válasza:

[link]

Tessék, lehet játszani, találd ki, hogy gép írta, vagy ember.

2016. nov. 2. 11:15
 19/27 anonim ***** válasza:
0%

Kérdező!

A bibliában sem közvetve, sem direkt módon nincs szó arról, hogy isten az embert hibáztatja bármiért is. Vannak történetek, amiket nem lehet direkt értelmezni, mert példabeszédek, mert egy problémára irányítják a figyelmet.

A szenvedés nem egyértelmű. Azt az állapotot az ember többnyire saját magának idézi elő. Figyelmetlenségből, tudáshiányból, önzésből és még sok más miatt. Még a hibás testtel született gyermeknél is vizsgálható, vajon az anya/apa milyen életmódja idézte elő. Az egy másik kérdés, ha nincs módja változtatni.

#8! Nagyon sokféle nézőpont létezik. Egyik ilyen, hogy az ember szereti magát mindenek-felettinek tekinteni. Jó sok alapja van rá, de nem minden. Megjegyezném, hogy Petőfi korában is, nagyon sokan nem tudtak ilyen verset írni. Húszezer évvel ezelőtt egetlen ember se. A mostani programok se. És a 100 év múlva létezők? – ezzel nem szeretném azt a látszatot kelteni, hogy nem becsülőm kellőképp az ilyen (és más művészi) verseket. Csak megemlítettem egy másik nézőpontot.

2016. nov. 2. 11:16
 20/27 A kérdező kommentje:
2016. nov. 2. 11:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!