Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Miért csak Cameront hibáztatja...

Miért csak Cameront hibáztatja mindenki a BREXIT miatt?

Figyelt kérdés
Oké, ha nem írt volna ki népszavazást, mindez most nem lenne. DE! Az emberek ezzel a döntéssel alapvetően azt nyilvánították ki, hogy szerintük az EU (a legkülönfélébb okokból) rossz. És nem csak a britek éreznek így. Inkább Junckernek és a többieknek kellett volna lemondaniuk, de az ő felelősségüket senki sem feszegeti, csak olyan homályos mondatok formájában, hogy "az EU működhetne jobban is". Hát, mi tagadás, működhetne. Nagyon régóta tudják, hogy az EU rossz irányba halad, de nem tettek semmi hatékonyat, és én most sem érzem az őszinte szándékot a megújulásra. Csak Cameronra mutogatnak, és inkább megfélemlítéssel és keménykedéssel akarják a többi tagállamot maradásra bírni:(

2016. jún. 24. 19:39
 1/8 anonim ***** válasza:
95%
Cameronnak volt egy álláspontja ami különbözött a többség akaratával. Egy demokratikus országban ilyenkor magától értetődő a lemondás. Ebből nem következik hogy az EU jó vagy rossz. Nagy Britanniában komoly kampányolás folyt a kilépés mellett, marhaságokkal tömték az emberek fejét és meg is lett az eredménye. A nyugdíjasok meg az alacsony végzettségűek megszavazták a kilépést. Őket meg nyilván nem közgazdasági adatok győzték meg hanem olyan egyszerűen megjegyezhető dolgok mint hogy a gonosz erőszaktevő terrorista migránsok (akik amúgy nem is akarnak dolgozni csak élősködni) elveszik a munkát, meg a multik kitalicskázzák a pénzt és hogy ők ebből nem kérnek.
2016. jún. 24. 19:55
 2/8 anonim ***** válasza:
91%
Cameron a választásokkor már azzal kampányolt, hogy népszavazás lesz. Később kiderült, hogy ő ezt szimplán arra akarta felhasználni, hogy egy bennmaradással végződő szavazás majd kifogja a szelet a szélsőjobb vitorlájából és könnyebb lesz neki kormányoznia. Visszafelé sült el azonban, mivel a másik oldal nyert, szerencsejátékot játszott és elbukta.
2016. jún. 24. 20:01
 3/8 anonim ***** válasza:
45%

Cameron volt olyan hülye, hogy 19-re húzott lapot, ezzel kinyírva az országát és saját magát, és nagy valószínűséggel a pártját is.

Meg van a UKIP vezetője, Mr. Farage. Farage abból élet évtizedekig, hogy az EU parlamentjébe ült zsíros pénzért, és kritizálta az EU-t, semmi konstruktívat nem mondott, soha, csak szapult, és mindezt az EU pénzén. Hidd el, ő sem akarta, hogy nyerjenek az exitesek, mert ezzel saját magát is elásta.

Majd jött Boris Johnson, aki meglovagolta ez az egészet, és kb. ő került ki ebből győztesen, mert akár ME. is lehet belőle, cserébe kit izgat, hogy kib*szunk az országgal, Európával, más embereket a saját karrieremért. A Brexitesek kampánya egy hatalmas hazugságra és hangulatkeltésen alapult. Hamis számokat közöltek a választókkal...

Miért halad rossz irányba az EU világosíts fel kérlek. Valahogy az az érzésem, hogy te is ilyen politikai kommunikáción/propagandán nevelkedett emberke vagy, aki nem néz utána semminek, csak benyeli a hülye politikusi dumát, és azt ismételgeti.

Tudod milyen érvek voltak a Brexiteseknél a kampány alatt? Van olyan EU-s szabály, hogy lufit (!!), igen jól olvassátok, lufikat jobb minőségű anyagból kell gyártani, és a csomagolást is meg kell erősíteni, hogy ne tudjon hirtelen kipukkanni. Ennek meg a magasabb biztonság a lényege és ennyi.

És ezt úgy tálalták az angoloknak, hogy az EU milyen szemét módon beleszól az angol szuverenitásba, mi akarjuk eldönteni, hogyan gyártsuk a lufit. A sok angol meg benyelte.

2016. jún. 24. 20:16
 4/8 MolotovPunk ***** válasza:
0%
Hatott a propaganda.A szélsőjobb mindenhol károkat okoz,így lesz meg majd ennek hosszútávon a károkozó eredménye...Skótok,meg Írek már most be vannak rágva a kilépés mellett döntőkre.Valószínűleg jogosan.
2016. jún. 24. 20:21
 5/8 MolotovPunk ***** válasza:
0%
Egyébként csatlakoznék az előttem szólóhoz annyiban,hogy Cameron szerencsejátékot játszott és el bukta ezt.
2016. jún. 24. 21:13
 6/8 anonim ***** válasza:
9%

Molotov! Te undorító szarzsák baloldali!

A baloldal mindenhol az önimádó, beképzelt, másokon élősködő, önző ember alatti lények oldala.

2016. jún. 24. 21:35
 7/8 MolotovPunk ***** válasza:
Látom gyűlnek a szélsőjobber lepontozók... :)
2016. jún. 24. 21:39
 8/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Bár semmi újat nem tudtam meg sajnos:(

Noha megint kisebbségben vagyok a véleményemmel, szerintem az EU vezetőinek kellett volna elsősorban felállniuk (noha megértem persze Cameron lemondását is). Ha megtennék, talán még lehetne az EU-val kezdeni valamit, bár én sajnos nem nézem ki az EU-ból az erőt a megújulásra. Azzal a lengyel állásponttal értek egyet, hogy az alapszerződést is újra kellene tárgyalni.

2016. jún. 25. 07:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!