Isten miért az embert hibáztatja a bűnbeesésért?
Ő kreált valamit, amit meghackelt valami, amit Sátánnak is hívnak. Az embert meg tudta hackelni, de igazából sztem nem is ő tehet róla, hisz Isten teremtette ezzel a biztonsági réssel, az ő hibájából (is) adódhatott a bűnbeesés, hogy az embert naívnak és hiszékenynek teremtette, de a bűnért rá mérges. Az ember egy program.
HA
Ha én írnék egy programot, és feltörné valaki, nem a programra lennék dühös, hanem vagy a feltörőre, vagy saját magamra. Inkább magamra.
[HA] én lennék!
Egyáltalán miért gondolod, hogy a rossz dolgok rosszak
Vagy a szenvedés rossz?
Vagy a bűn borzasztó, s a halál kín?
Hogy is van? Te beszéltél istennel, és ő elmondta, mennyire hibáztatja az embereket? Vagy miből gondolod, hogy így van?
Nem túl nagy a fantáziád?
"Vagy miből gondolod, hogy így van? "
A bibliából. Tudom nem szószerint kell értelmezni...
A szenvedés rossz. Ez szubjektív. De a legtöbb ember (majdnem mind) ezért el akarja kerülni.
Az emberek nem a mennyországból lettek kitaszítva.
Hanem földnek arról a részéről, ahova Isten helyezte Őket
Az ember soha nem volt az égben, nem onnan jött és nem is megy oda a halála után.
Miért az embert? Miért, kit kellene hibáztatni?
Isten elmondta mit kell tenniük a boldog életért, adott nekik kielégítő munkát, szaporodási képességet, élelmet, stb.
Annyit kért hogy az uralkodásának jogát szemléltető Fához ne nyúljanak, mert akkor elveszítik az életüket.
A program és az ember között pedig óriási különbség van.
A programot Te készítetted, az ember pedig nem programozva van, hanem szabad akarattal lett felruházva, a döntéseiben.
" Az ember egy program. "
Nem. itt a hiba a gondolatmenetben. Az ember ember. Aki tud szuper programokat írni, ám a program nem tud ilyet írni:
Még nyílnak a völgyben a kerti virágok,
Még zöldel a nyárfa az ablak előtt,
De látod amottan a téli világot?
Már hó takará el a bérci tetőt.
Még ifju szivemben a lángsugarú nyár
S még benne virít az egész kikelet,
De íme sötét hajam őszbe vegyűl már,
A tél dere már megüté fejemet.
Elhull a virág, eliramlik az élet...
#4 szenvedes relativ?
akkor neked a kenkoves pokol eszmenyi hely lenne
szenved merteket kulonbozoen viseli el az ember, de aki egeszseges mint elkerulne
akkor hogy relativ? minden relativ de nem emberi szemszogbol
dr isteni szemszogbol sem
akkor milyen szemszogbol is relativ minden? hm...
nem az illuzio hiteti el ezt is? az hogy az ember nem tud Istenre figyelni mert az anyagi dolgok elvakitjak?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!