Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Jó-e megszentelni (elkülöníten...

Jó-e megszentelni (elkülöníteni Isten számára) a "keresztény szombatot"?

Figyelt kérdés
Kérek mindenkit,hogy NE arról érveljetek,hogy az melyik nap!A "keresztény szombat" megtartásának szükségességéről,áldásairól,hasznáról,szépségéről,és minden jó adottságáról írjatok!

2016. szept. 24. 19:49
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Ezt a kérdést már feltetted máshol is. :) Hogyan? Úgy, hogy Jézus beszédeiben végigvonul az ítélet, a fogcsikorgatás, a jajgatás, és a halál. Az ószövetség JHVH-ja, ha úgy tetszik, az istene maga Jézus.
2016. szept. 26. 18:11
 12/21 anonim ***** válasza:
Jézus csak azt várja el, hogy te legyél szeretettre néltó, türelmes, és a többi... Ő magáról a pusztító, ítélkezőről beszél. Ahogy az ószövetségben is szerepel.
2016. szept. 26. 18:12
 13/21 anonim ***** válasza:
42%

"Jézus erőszakja, csak asztalborogatásig terjedt"

Ja.

És megölt legalább egy fát, ok nélkül.

Valamint legalább egy kondát, szintén ok nélkül.

Meg még amiről nem is tudunk.

Hogy a végítéletkor mit fog csinálni, jó kérdés. Az sem csak asztalborogatás lesz, úgy sejtem.

2016. szept. 26. 20:44
 14/21 Pietrosol ***** válasza:
0%

Szia!

Nem szombat vagy kedden délután ráérek, hanem most. Nem jó, ha az tanít aki aki kussolva kellene, hogy a padba üljön.

2016. szept. 26. 22:12
 15/21 A kérdező kommentje:

13. hsz!

A kondát nem ő zavarta a tóba,hanem Lucifer szolgái.Ők csak engedályt kaptak Jézustól a helyváltoztatásra!

Az utolsó ítéletkor is hasonló fog történni:

Lucifer dühöngése felszabadul sajátjai irányába.

2016. szept. 26. 22:21
 16/21 A kérdező kommentje:

13.Hsz!

A zsidók szent fája a fügefa,és a szőlő.

Jól értették,hogy a "Lélek gyümölcse",a szeretet megélése nélkül megszakadnak gyökereik,melyek az éltető isteni forrással kötik össze őket.

2016. szept. 26. 22:25
 17/21 anonim ***** válasza:
0%

" csak engedályt kaptak Jézustól a helyváltoztatásra! "

Engedélyt kaptak, hogy elpusztulhassanak. Még talán örültek is neki, nem? Értem...

A fügefa is.

Te kit nézel hülyének?

2016. szept. 27. 08:30
 18/21 Kései Sirató ***** válasza:
100%

"Kérem,ne térjünk el a"keresztény szombat"áldásaitól!

Milyen áldásokat nyertél attól?"

Pl. hasznos időtöltés a családommal, jó kapcsolat a családtagjaim között, kiegyensúlyozott családi élet, boldog gyerekek..

Vizsgaidőszakban is minden szombaton pihentem, nem tanultam, vasárnap kipihenten és megújulva sokkal jobban tudtam koncentrálni, jók lettek a jegyeim..

de ez csak egy-két példa a 100 közül.

2016. szept. 27. 08:48
 19/21 anonim ***** válasza:
100%
A szombat értünk, emberekért van. Persze, hogy jó dolog.
2016. szept. 27. 09:06
 20/21 A kérdező kommentje:

Egyedem Begyedem!

Taglalnád,hogy mi jó,a "keresztény szombat"megszentelésében neked?

2016. szept. 28. 20:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!