Mégis csak ki/elveszik egy-egy szó Bibliából? Hova lett a szombat?
Mert ugye az van benne,hogy egy szó,egy vessző sem veszhet el Isten szavából.
„Emlékezzél meg a nyugalom napjáról, és szenteld meg azt! Hat napon át dolgozz, és végezd mindenféle munkádat! De a hetedik nap a te Istenednek, az Úrnak nyugalomnapja. Semmiféle munkát ne végezz azon, se te, se fiad, se lányod, se szolgád, se szolgálód, se állatod, se a kapuidon belül tartózkodó jövevény.” 2Móz 20,8-10.
????????
Előző:
Nem ezt kérdeztem. Tartozol valamelyik vallási felekezethez, vagy csak "magánkeresztény vagy" és önmagad olvasod a Bibliát?
Dante
Bármily hihetetlen, de az ortodoxok, gör. és róm. katolikusok KRISZTUST követik és nem a pápát. Az az egyházi hierarchia, aminek szerepe van: mert az egész lét HIERARCHIKUS felépítésű!!
Hol ment bele az édes Jézus, a szelíd Kegyes Krisztus valamiféle kisstílű vitába? szombat vagy vasárnap?
A szombat van az emberért. Pont.
Amikor van a szent liturgia, akkor megyek. -aanna-
17:21-es:
Az 55%-osnak feleslegesen magyarázol, felesleges vele vitát kezdeményezni. :D
Már csak azt kellene tisztázni, vajon a tanításait melyik felekezetből meríti. Tartozik-e valamelyikhez, esetleg nincs gyülekezete, és maga okoskodja ki a tanításait a Szentírásból?
Dante
Kedves kérdező
Jézus követői halják az Ő szavát!
Fontos e az amit Jézus mond vagy nem?
Hány zsidó élt akkor mikor a hetedik nap megpihent a teremtésnél Jézus?
Hol jelenti ki Jézus a tanitványoknak hogy mátol a hét első napját kell ünnepelnetek a feltámadásom emlékére?
Jézus titkolózva mondta a tanitványainak?
Aki Jézust követi az halja az Ő szavát és megfogadja amit mond neki, és a lényeg SZERETETBÖL!
Jézus ma megkérdi tőllem miért tartom a szombat napját. A válaszom az rá mert szeretlek Téged mert Te azt mondtad és vallást teszek róllad az emberek előtt.
Kedves Dante!
A UCC egy gyülekezetét pásztorolom.
Főiskolai végzettségem,az ATF-en szereztem Budapesten.
Közösségemben mindenkit óvok,nehogy az én szavaimra alapozzák Istenhez való viszonyukat.
Életük nagy kérdéseiben útmutatást Isten,az írott Igében,Lelke megvilágosításával adhat.
Az én szavaimat minden esetben mérjék meg az Ige mérlegén!
42. hsz.
Sajnos tévedsz:
"Bármily hihetetlen, de az ortodoxok, gör. és róm. katolikusok KRISZTUST követik és nem a pápát."
Jézus egyetlen vasárnapot sem szentelt meg.
Netán te tudsz olyan példát a Bibliából?
48. Hsz.!
Ez volt Jézus szombatnapi szokása:
"És méne Názáretbe, a hol felneveltetett: és beméne, szokása szerint, szombatnapon a zsinagógába, és felálla olvasni."(Luk 4:16)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!