A Jehovisták miért?
ez utóbbi hol van ? :O :D
azzal indokolják, hogy az ószövetségi törvény már nem vonatkozik, ez utóbit viszont megerősítették az újszövetségben, illetve ez a legkésőbbi tehát érvényes kinyilatkoztatás a témában
persze attól még kapitális baromság, hogy nem lehet a vérátömlesztést, valahol a vezetői is érzik ezt, ezért tettek egy olyan engedményt, hogy vérfrakciókat kaphatnak, szóval elben ha mindent megkap egyszerre ami a vért alkotja az még lehetséges
"Jehovisták"
Tudod kedves kérdező, a Jehova név Isten személyes tulajdon neve, mint az embernél a Gábor, vagy Erika.
Milyen kár, hogy sokan avval érvelnek, hogy nem tudjuk régen hogyan ejtették ki, ezért a nevet lehet csúfságnak használni.
Nem vagyok Jehovista, s nem is leszek, Jehovának vagyok az egyik tanúja.
A kérdésedre válaszolva.
a versben a következő olvasható:
(2Mózes 31:16, 17) 16 Őrizzék meg Izrael fiai a sabbatot, megtartva a sabbatot nemzedékeiken át. Időtlen időkre szóló szövetség ez. 17 Jel ez köztem és Izrael fiai között időtlen időkre,. . .
Amint olvashatod, ez Izrael fiaival kötötte, nem keresztényekkel jelként és szövetségként.
Ezt nem ismételte meg a keresztényekkel kapcsolatban az újszövetségben,
(Jeremiás 31:31, 32) 31 „Íme! Jönnek napok — ez Jehova kijelentése —, és új szövetséget kötök Izrael házával és Júda házával. 32 Nem olyan szövetséget, amilyet ősatyáikkal kötöttem azon a napon, amikor kézen fogtam őket, hogy kihozzam őket Egyiptom földjéről. »Azt a szövetségemet ők megszegték, noha én férjuruk voltam nekik« — ez Jehova kijelentése.”
a régi szövetség megszűnt, újszövetség van.
Jézus, mint embernek fia Ura a szombatnak vagy is a Sabbatnak is.
akkor Jézust is meg kövezhették volna, a tanítványaival együtt, mert ez egyik szombaton munkavégzésnek számító dolgot tettek, amit a Farizeusok fel is róttak nekik.
A kalász tépés aratásnak számít, és munkavégzésnek minősült. Még is letépték, és megették.
A Másik is az újszövetségben olvasható vers:
(Galácia 4:9–11) 9 Most azonban, hogy megismertétek Istent, vagy inkább most, hogy Isten megismert benneteket, hogyan van az, hogy visszafordultok ismét a gyenge és nyomorúságos elemi dolgokhoz, és újból azoknak akartok szolgálni rabszolgaként? 10 Kínos gonddal megtartotok napokat, hónapokat, időszakokat és éveket. 11 Féltelek benneteket, hogy valamiképpen hiába fáradtam értetek.
A keresztények már nincsenek a Mózesi törvény alatt, az új szövetség alatt vannak,
a törvényeket alapelvek váltották fel, ami a gyakorlati értékeket kíván megtartani.
Jézus erre világított rá minden alkalommal
A Jehova szó egy pár száz évvel ezelőtt kreált szó. Isten nevét tartalmazza a Biblia: Jézus, a Krisztus.
Kérdésre: mert hazug tanítók tanítják így őket és meg vannak vezetve.
Kedves kérdező.!
Isten és Jehova között nincs különbség. A Jehovának vagy Jahvénak átírt héber szó Istent jelöli, aki a Szentírás szerint maga az Isten, a Mindenható, a Teremtő, Jézus urunk Atyja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!