Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mi van ha Isten utál minket?

Mi van ha Isten utál minket?

Figyelt kérdés
Mármint én persze a hétköznapi szrságok meg a számtalan szívás miatt írom, de írhatnák azok akiknek ennél még rosszabb nem tudnak enni vagy nincs kezük szóval szerintem isten utál minket erre jutottam hogyha létezik akkor utál
2016. szept. 16. 09:31
1 2 3 4
 1/32 A kérdező kommentje:
Mert a jó dolgok azok a meglepőek konkrétan csodálkozom ha jó dolog történik a rosszak meg csak akkor izgatnak ha tényleg nagyon rosszak a hétköznapi szr dolgokat észre sem veszem. Például elhagytam a kulcsom, nincs meg a telefon, sokat kell várni az okmányirodában ilyesmik. Szinte szokásos. Hogyha keveset kell várni egyből megy minden azonnal kiszolgálnak na akkor az furcsa.
2016. szept. 16. 09:32
 2/32 anonim ***** válasza:
ŐŐ hát úgytudom lucifer azert került pokolra mert gyilkosokat ölt, enyi erővel ahol van kivégzés az sátánista ország..
2016. szept. 16. 09:41
 3/32 anonim ***** válasza:

"...erre jutottam..."

Szóval te is kitaláltál magadnak egy saját világnézetet. Jól van, de ez a te privát dolgod.

Én sajnos nem tudok a te egyszemélyes világnézeteddel kapcsolatos kérdéseidre válaszolni. :)

2016. szept. 16. 10:08
 4/32 A kérdező kommentje:
Lucifer nem került soha pokolra nem ölt addig senkit. Mivel Lucifer az ember teremtésekor kiűzetett a mennyből a poklot pedig ő maga csinálta. Nem tudom ez tűnik logikusnak. Ha isten szeretne akkor a rossz dolgok lennének kisebbségben. Szerintem nem szereti az embereket. Esetleg b: isten halott vagy nem foglalkozik már az emberekkel
2016. szept. 16. 10:17
 5/32 A kérdező kommentje:
Elvileg Noé kalandja arról szólt hogy isten legyilkolt mindenkit kivéve egy csapat embert meg pár állatfajt az összes többit megölte (nem tudom a halak miért haltak meg az árvízben) szóval ez azt mutatja meg a jégkorszak is hogy egyszer kétszer már begurult isten és valószínűleg most sem szeret vagy eleve soha nem szeretett vagy eleve azért csinált hogy kínozzon
2016. szept. 16. 10:20
 6/32 Kései Sirató ***** válasza:

HA utálna, nem váltott volna meg. Nagyon nagy tévedésben vagy, mivelhogy Isten szeret, Sátán az, aki utál.

Rengeteg jó dolgot észre se veszel, ami Istennek köszönhető. A napfény, a hőmérséklet, a víz, a szüleid, az egészség és még rengeteg, kinek mi, ez változó. Történik egy-két rossz dolog, és Istent hibáztatod? Nem lehet, hogy egy másik ember, vagy éppen te vagy a hibás egyes rossz dolgok miatt?

2016. szept. 16. 10:39
 7/32 A kérdező kommentje:
Na és az a gyerek aki kéz nélkül születik? Vagy az akit a szülei vernek? Vagy a háborúk? A sárgaláz? Az árvaházak? Mégis mi az hogy a napfényt köszönjem meg? Mindenkire ugyanúgy süt akár gyilkos akár terézanya. Ez nem kiváltság. Ráadásul végtelen csillag van kb szóval nem is egyedi.
2016. szept. 16. 10:41
 8/32 A kérdező kommentje:
Amúgy a nagy megváltást nem nagyon érezni szerintem előtte is ugyanilyenek voltak az emberek. Vagy miben lett más?
2016. szept. 16. 10:42
 9/32 anonim ***** válasza:

Tudod, fordítsuk talán a talpára a dolgokat:

1: Van a világ. Ez itt van körülöttünk, és elvileg megismerhető.

2: Van az ember vágya, hogy megmagyarázza a világot. Erre az egyik módszer a vallás, ami egy könnyű, egyszerű módszer - de NAGYON nem tökéletes. Most te szembekerültél azzal, hogy a vallás egyre kevésbé képes megmagyarázni a körülötted levő világot.

3: Mit szólnál egy másik megoldáshoz? Pl. a tudomány JÓL meg tudja magyarázni a világot. Hátránya, hogy sajnos soha nem magyaráz meg MINDENT. Elég sok dolog van, amire a tudomány azt mondja, hogy nincs rá magyarázat, és ebből sok olyan, amire nem is lesz soha (mi az élet célja, stb).

Ha neked elfogadható ez a módszer, akkor inkább ezt ajánlom, mert ez már most is nagyon sokat tud, és gyorsan fejlődik.

A vallás meg leragadt sok ezer éve, és azóta is csak ugyanazt tudja.

2016. szept. 16. 10:54
 10/32 A kérdező kommentje:

Ez is egy opció csak vallásos szemszögből ez itt a bökkenő ha a világgal együtt nézem.

Ateista módon a világ random atomok halmaza amik mozgásban vannak hő hatására aktiválódnak és ennyi. Ez a világ. Puszta véletlenek halmaza.

2016. szept. 16. 11:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!