Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Hol van ilyenkor Isten?

Hol van ilyenkor Isten?

Figyelt kérdés

Sziasztok, szeretném ha kikerülnénk a felesleges köröket, teológiában, vallás történelemben nagy tapasztalattal és ismerettel rendelkezek, ezért is írom ezt le, mert nem szeretném az általános köröket lefutni, és vitába szállni a létező de a legtöbb keresztény által szándékosan tagadott paradoxonokban, ezért legyetek kérlek egyenesek, és bibliai másolgatásoktól mentesek, válaszoljatok őszintén a kérdésre, hol van Isten aki a szeretet legnagyobb forrása, a jóságé, békéé, amikor egy embernek ezt kell átélnie?

[link]

Mint mondtam, mellőzzük a felesleges magyarázkodást, én emberként megmenteném ha hatalmamba állna, most azonnal visszaadnám bűnös emberként a reményét, a hitét, az épségét, mi van Istennel, aki a saját gőgössége, és igazságának bizonyítása miatt, türelmesen vár, és hagyja, hogy az embernek azt kelljen átélnie, mint a szerencsétlen nőnek?

2016. szept. 7. 17:17
1 2
 1/11 anonim válasza:
44%
Teljesen igazad van.Könnyű a sok szentfazék gyökérnek teli hassal és egészségesen istenről pofázni.Egyébként gondolj bele, hogy még csak nem is az a legundorítóbb ebben az egészben, hogy mindezt hagyja isten, hanem az, hogy a kereszténység szerint elkárhozik a lelke, azaz a pokolra jut ha él az eutanázia lehetőségével, ergo így sem szabadul fel a kínjai alól.Undorító egy vallás.
2016. szept. 7. 17:32
 2/11 anonim ***** válasza:
70%

Most ezen miért parázol?

Ez a beteg sportoló egy kőkemény ember, akinek ez a verseny lenne az utolsó dolog, amit el szeretne érni, megnyerni. Ő nem olyan, mint sok egészséges ember, aki minden problémáját egy katasztrófaként éli meg és ostorozza magát, meg mást.

Istennek minden ember egyforma, csak az emberek tesznek különbséget emberek közt és rangsorolják egymást.

Ha eutanáziázni fogja magát, akkor se élt hiába, megmutatta, hogy így is lehet küzdeni, élni.

Minden a fejben dől el. Neki kell átélnie a nehézségét, és nekem, n is beteg vagyok, te gondolom nem, tehát nem tudhatod mi a legjobb egy betegnek.

2016. szept. 7. 17:51
 3/11 anonim ***** válasza:
31%

Szervusz

Hogy teológiában jártas vagy és vallás történelemben otthon mozogsz, az egy dolog.

Ám igen messze vagy attól, hogy alázatosan megértsd Isten gondolkodás módját, valamint a történteket amit leíratott, és ezért veszed a bátorságot, hogy felülbírálod a hatalmát, és a terveit.

Nem ez a sportoló az egyetlen, sőt tovább megyek, ennél a sportolónál, vannak ennél aljasabb helyzetben levő emberek gyermekek, akik megértve Jézus tanítását, türelemmel várják, és bíznak abban az ígéretben, ami megfog valósulni

ennél fogva a Teológiai ismereteid, Isten szemében nem érnek semmit.

2016. szept. 7. 17:54
 4/11 anonim ***** válasza:
24%

Igyekeztem, nem köntörfalazni, javaslom olvasással egybekötött elmélkedésre Isten szavából a Jób könyvét.

valamit kutass utána a dolgoknak, de ne az emberek által kreált teológiákban hanem Isten gondolkodásában, talán megérted, és akkor nem fogsz sem lázadni, sem ilyen kérdéseket feltenni

Bocsánat, nem vagyok sem nyers, s semmi sértőt nem gondoltam, csak igyekeztem nem mellé beszélni.

2016. szept. 7. 17:58
 5/11 A kérdező kommentje:
#3 Megkérném a neoprotestáns, szektális csoportok képviselőit, az agykontroll folyamatokat figyelembe vévén, nem tudom hiteles információként kezelni az onnan érkező válaszokat, ezért ők ne válaszoljanak.
2016. szept. 7. 18:09
 6/11 anonim ***** válasza:
Isten élteti az embert az élő lélek által, így mindnyájan Istenek vagyunk, igy a hiteink valóra válnak, ha ez az illető ugy érzi, hogy azt az utat válassza, hogy eldobja az életét, akkor senki ember nem fogja tudni megállítani, hiszen az ő döntése az ő hite fog érvényesülni! Maximum imádkozhatunk érte! Én pontosan nem értem amugy a kkérdést, hogy egy a vallások többsége által kreált rajtunk kívülálló entitás miatt vagy ideges, aki elvileg az isten, és akiben, ahogy a kérdést feltetted ráadásul nem is hiszel, pontosan miért is rá fogod akkor az események tragikus mivoltát? Akkor mi a kérdés? 😊
2016. szept. 7. 19:43
 7/11 anonim ***** válasza:
79%

"a legtöbb keresztény által szándékosan tagadott paradoxonokban"

A keresztény teológiában jelentős szerepe van a paradoxonoknak. Aki tagadja a paradoxonokat, az nem ismeri a keresztény teológiát.

"Mint mondtam, mellőzzük a felesleges magyarázkodást"

Fölteszel egy kérdést, de nem engeded hogy megmagyarázzuk. Jól van, akkor bele sem vágok.

Beszéljünk inkább akkor az időjárásról. ;)

2016. szept. 7. 23:57
 8/11 pelgrim ***** válasza:
33%

Ez, és ehhez hasonló kérdés már nagyon sokszor fel lett téve. Had mondjam el ismételve, hogy az ilyen kérdések egy kezdetleges, szinte gyermeteg elképzelésen alapulnak Istenről. Isten nem egy valaki, nem egy személy. Isten egy személynél minden tekintetben végtelenszer több, nagyobb, hatalmasabb, bölcsebb, stb., stb. De ezek a tulajdonságok nem egy valaki nem egy személy jellemvonásai, inkább egy kimeríthetetlen forrás kiáradása, egy ihlet fejleményei, amit mi jobb híján Istennek nevezünk.

És azt is szeretném elmondani, hogy Isten nem teremtett semmit, hanem mindenné fejlődött. Hogy mi Istennek nem teremtményei vagyunk, hanem fejleményei, mint ahogy a fa levelei sem a fa teremtményei, hanem fejleményei. És mint a fának is vannak hibás, sérült levelei, hasonlóképpen vannak emberek akik szenvednek.

Helytelen dolog tehát Istent felelősségre vonni, egy forrást se vonunk felelősségre miért árad belőle a víz.

2016. szept. 8. 00:55
 9/11 Pietrosol ***** válasza:

Szia!

Lehet itt okoskodni, de valójában senki nem tud semmit, hogy mi miért történik.

A kérdés sokkal inkább az, hogy az ember meg tud-e nyugodni a nem tudásban?

2016. szept. 9. 06:50
 10/11 anonim ***** válasza:
50%
Sehol nincs. Jobb lenne, ha létezne, és segítene rajtunk is, és a beteg embereken is, de nem teheti. Nem azért, mert gonosz, hanem azért mert egyszerűen nincs.
2016. szept. 9. 19:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!