Isten ilyenkor hol van?
http://www.youtube.com/watch?v=gXVblTMRCSs&feature=fvwrel
(tudom bemutato jellegu DE nap mint nap megtorteneik)
(Ui.: nem magyar bill.)
Isten, amikor jó dolog történik, akkor jóságos
Isten, amikor rossz dolog történik, akkor gono... izé, akkor te nem értheted meg, mert annyira bonyolult jellem.
Isten nem bábmester te pedig nem bábu vagy.
Ha Isten mindig mindent jóra fordítana, akkor mi lenne a szabad akarattal?
Értelmét vesztené jó és rossz is.
"...De akkor miért van annyi igazságtalan rossz?..."
Pont azért mert van szabad akarat és ez ugye azzal jár, hogy a választási lehetőségek között ott a gonosz és a rossz döntés is.
Vagy jobb lenne ha nem lenne szabad akarat és mi csak bábok lennénk egy Isteni játékban?
"..Aki azért éhezik mert éppen rossz helyre született? Aki azért hal meg mert a másik részegen elütötte? Aki jó ember és rákos lesz??..."
Azzal, hogy látsz egy esemény pontot azzal nem látsz egy egész esemény vonalat, amit Isten lát.
Néha környezetünk negatív behatása formál minket.
Nietzsche is megmondta, hogy ami nem öl meg az erősebbé tesz minket.
Az, hogy mi mit gondolunk jó és rosszról ugyan csak messze állhat az igazságtól, mert nem látjuk át mindig a helyzetet.
Ez egy autos balesetekkel foglalkozo video.Nem igazan ertem,mi koze Isten szamonkeresehez.Tovabba nem ertem azt a gondolkodast,hogy amugy nem hiszunk Istenben,de ha valami rossz tortenik,akkor bezzeg vadoljuk,hogy hol van,miert nem segit?
Isten nem egy automata.Nem az a dolga,hogy mindig automatikusan segitsen ott,akkor es ugy,ahogyan elvarjuk.Es igen,a hivo emberekkel is tortennek rossz dolgok.A hit nem a rossz dolgoktol ved meg,hanem atsegit a rossz dolgokon.
Nekem nemreg halt meg az Edesanyam,57 evesen,rakban.Megis,egyetlen pillanatra sem merult fel bennem,hogy vadoljam Istent emiatt.Abban hiszek,hogyha rabizzuk magunkat,akkor minden rendben lesz,a nehezsegek ellenere is.O az,aki vigasztal,es hidd el,segit.Nem feltetlenul ugy,ahogy varod,es nem feltetlenul ugy,hogy visszaadja, amit elvesztettel.De hidd el,segiteni fog.
Figyu!Az emberek nagy töbsége aztmondja Istennek,hogy hadja őt békén,szeretnék élni az életet,nélküle.
Akkor ijenkor mivan? Kapjálmár magadhoz, kivagyte ,hogy kérdéseket teszelfel Istennek?
Na hátha megjön az eszed egynap,és te is Isten gyermeke leszel .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!