Én voltam a 7-es.
Te nem vagy-e az?
Szia!
Ha az ember kevés terhet cipel. Nem nyomasztják gondok, nem aggodalmaskodik, nincsenek félelmei, akkor tényleg szárnyal.
Ez tetszik eddig a legjobban.
Kérdező!
Sokféleképpen lehet ugyanazt a választ adni. Stílus kérdése. Például 12. tetszett, mert megértetted. A 7. és 8. nem tetszik, mert nem érted. Pedig világos. És közelebb a (történelmi) igazsághoz.
A 6. például poénkodott. Hamisan, de megbocsátható, mert fogalma sincs, mi történt ott. A szellemi szintet illetően önmagából indul ki. Mindig mindenki ezt teszi, csak néhányan képesek tovább lépni.
Veszélyes a szó szerinti értelmezés. A szavaknak az idők során gyakran változik az értelmük. Ha a „szegény” vagy akár „lelki szegény” szavakkal a mai jelentésük szerint próbálod értelmezni a dolgokat, alapvetően hamis következtetésekre juthatsz. Ez gyakori oka a félreértéseknek. Ha érteni akarod, ismerned kell a korabeli észjárást, szóhasználatot, hogy helyesen értelmezhesd a dolgot. Erre utalt a 7. válasz, de az 1. is.
Mit szólnál, ha azt mondanám, hogy lelki szegény vagy?
Boldog lennél?
:)
A szegénység valaminek a hiányára utal, szerintem is együgyű embert jelent és valóban, a vallásosak többsége rendkívül tanulatlan, műveletlen.
Lényegében szerintem azt jelenti, hogy nem kell okoskodni, hanem hinni kell és passz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!