Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Kik azok a lelki szegények?

Kik azok a lelki szegények?

Figyelt kérdés

2016. szept. 1. 06:58
1 2
 1/17 aikiboxer válasza:
A kutatás szerint az eredeti a lukácsi "boldogok a szegények, mert ők öröklik a földet" és a mondásnak így van értelme. A mátéi verzió beszúrja, hogy "lelki", mert az evangelista el akar mozdulni a szociális szemponttól. Azaz a lelki szegény az, aki olyan szerény, egyszerű stb. mint egy gazdaságilag is szegény ember. Kicsit bonyolult de Jézus egyszerűbben mondta: boldogok a szegények. Ennyi.
2016. szept. 1. 07:49
 2/17 anonim ***** válasza:
A szelídek öröklik földet. Zsoltárok 37:11
2016. szept. 1. 07:58
 3/17 anonim ***** válasza:
Azok, akik tudják, hogy ők lélekben (szellemben) szegények, és szükségük van Istenre.
2016. szept. 1. 08:47
 4/17 anonim ***** válasza:

"A „lélekben” szegénység azt is jelenti, hogy semmi jót sem tudunk tenni Isten segítsége és kegyelme nélkül, ezért mindenben rá vagyunk utalva. (...) A lélekben szegénység valójában nem más, mint alázatos gondolkodás. Aki kevély, büszke műveltségére, tudására, aki másoknál magasabb rendűnek tartja magát, az voltaképpen „lélekben gazdag”, akkor is, ha teljes nincstelenségben él, így nem lehet övé a mennyek országa."

[link]

2016. szept. 1. 09:22
 5/17 anonim ***** válasza:
6%
Anno a fizikatanárom mondta mindig, hogy a lélekben szegények azok a hülyék.
2016. szept. 1. 13:59
 6/17 anonim ***** válasza:

# 5

A marxista-leninista esti egyetemen tényleg ezzel poénkodtak. Azon szellemi szinten legalábbis ez poénnak számított.

2016. szept. 1. 15:44
 7/17 anonim ***** válasza:
Helyesebben ez az jelenti hogy szellemben szegények. Tehát azok akik Isten Szellemében szegények. És nyílván egy szegény szeretne gazdagabb lennei így a "lelki szegény" is vagy "szellemben szegény" is mégjobban fogja keresni az Istent és ezért boldog. Mert meg van írva hogy közeledjetek az Istenhez és az Isten is közeledni fog hozzátok.
2016. szept. 1. 16:06
 8/17 anonim ***** válasza:

Én voltam 7-es.

PL. a Szentlélek is helyesebb fordítva Szent Szellem. Csak ez egy szájhagyományos fordítás. Az embereknek a lélek szó szebb (általában, mert nekem nem), mint a szellem szó.

2016. szept. 1. 16:08
 9/17 A kérdező kommentje:
Ahogy gondoltam. Ahány ember, annyi vélemény. Senki sem tudja, hogy kik a "lelki szegények".
2016. szept. 1. 17:31
 10/17 anonim ***** válasza:

Én voltam 7-es.

Előbb írtam kik. Akik a kezdő keresztények. Akik hisznek és szent életet próbálna élni. De még úgymond "Isten szelleméből kevés van nekik" de több lesz mert vágyakoznak rá. És még jobban szenttebbek akarnak lenni, és mégtöbb szellemet kapnak az Atyától. De viszont aki Istent akarja szolgálni az üldöztetni fog Pál szerint. Tehát "sírni" fog úgymond. és folyt...

2016. szept. 1. 17:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!