Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mi a véleményetek a szcientoló...

Mi a véleményetek a szcientológia egyházról?

Figyelt kérdés
2016. júl. 5. 21:01
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
96%

"ha létezik Isten, aki Teremtő, akkor abból csak egy van, hiszen általa teremhetett meg minden más."

Ez egy fals érvelés.

Sok vallásban több teremtő van, akik csak együtt tudtak teremteni.

2016. júl. 6. 13:17
 12/27 anonim ***** válasza:
83%

Veszélyes, beteg egyház. De! Legalább a tudományt elfogadja, és nem megy szembe vele-ezt a neve is mutatja.

Viszont ugyanaz a célja, mint a többi szektának: pénzcsinálás.

2016. júl. 6. 14:18
 13/27 anonim ***** válasza:
94%
Én nem tartom nagyobb hülyeségnek az ő hitüket a többi vallásnál.
2016. júl. 6. 14:34
 14/27 anonim ***** válasza:
90%

"ha létezik Isten, aki Teremtő, akkor abból csak egy van, hiszen általa teremhetett meg minden más."

És őt ki teremtette?

2016. júl. 6. 14:35
 15/27 Kiss Éva Judit ***** válasza:
0%

11/14-nek

Kérlek, erre írj nekem példát. Ugyanis, ha az ismereteim nem csalnak, a buddhista vallásban sok isten van, mégis ők is azt állítják minden csak Egyből van, ami kinyilatkozik a többiben.

2016. júl. 7. 07:42
 16/27 Kiss Éva Judit ***** válasza:
0%

14/14-nek

Ez egy jó kérdés, és tudom, hogy amit mondanak erre az istenhívők, azt nem fogadod el. Nyilván a Bibliára támaszkodva ezt tudom mondani: „: 11 „Méltó vagy, Jehova, igen, Istenünk, hogy tiéd legyen a dicsőség, a tisztelet és a hatalom, mert te teremtettél mindent, és minden a te akaratodból lett és teremtetett”(Jel 4:11)

Ha Istent teremtette volna valaki, akkor nyilvánvalóan az lenne a Teremtő. Ám a Biblia kijelenti, hogy Jehova teremtett mindent (Jelenések 4:11). Azt is tudjuk, hogy a világegyetem nem mindig létezett (1Mózes 1:1, 2 „1 Kezdetben teremtette Isten az eget és a földet.

2 A föld ekkor még kietlen és puszta volt, és sötétség volt a mély vizek színén. És Isten tevékeny ereje lebegett a vizek felett.). A létrejöttéhez előbb lennie kellett a Teremtőnek. Ő már akkor is létezett, amikor még nem voltak más intelligens lények, mint amilyen az egyszülött Fia és az angyalok (Jób 38:4, 7;  Hol voltál, amikor a földnek alapot vetettem? Mondd meg nekem, ha tudod, mi az értelem;

2016. júl. 7. 07:42
 17/27 Kiss Éva Judit ***** válasza:
0%

Kár ócsárolnotok Jehova Tanúinak az Egyházát. Aki benne volt, és elhagyta, az nem pénzügyi okok miatt hagyta el. Aki azonban benne sem volt, az szóbeszédre hogyan alapozhatja bölcsen a véleményét?

Ha valakik, akkor Jehova tanúira nem húzható rá az, hogy a pénzért teszik a dolgukat. Kiadványok millióit, Bibliák százereit adták már oda INGYEN, hogy az ember közelebb kerülhessen Istenhez. Ingyen segítenek útmutatáást adni a Bibliában, hogy mindenki megértse:Cselekedetek 8:30 Fülöp odafutott, és hallotta, amint fennhangon olvassa Ézsaiás prófétát, és ezt mondta: „Érted is, amit olvasol?” 31 Az így szólt: „Hát hogyan is érthetném, hacsak valaki útmutatást nem ad?” És kérlelte Fülöpöt, hogy szálljon fel, és üljön le mellé.

Mi sem teszünk mást. Nem költünk bele olyant, amit más beletett, vagy kivett, és úgy formálta a fordítást, hogy igaza legyen.

Tudom, ezt ránk szokták mondani. De kik? Akik benne voltak, és megértették a Bibliát? Vagy azok akik megsértődtek és elhagyták a Biblia szigorú előírásait, kígyót békát mondanak ránk? Vagy azok akik sose voltak benne, de ha más szidja én is tehetem?

Nem kell minket szeretni, nem kell nekünk adózni, mi Istennek végezzük a szent szolgálatot, és bátran használjuk a nevét. Mi több! Megszenteljük: megtisztítjuk attól a sok hazugságtól, amit az emberek évezredek alatt rátettek.

2016. júl. 7. 07:49
 18/27 anonim ***** válasza:
90%

"a buddhista vallásban sok isten van, mégis ők is azt állítják minden csak Egyből van, ami kinyilatkozik a többiben"

A buddhista vallásban az istenek szerepe nem nagyon jelentős. Amelyik teremtett, az sem jókedvében tette, hanem ez volt a feladata. Ott az isteneknek ugyanúgy feladatuk van, mint az embereknek - és nem, nem egy főistentől. Ott nincsen főisten, aki mindent igazgatna.

De 8000 másik vallás is létezik, nagyon-nagyon sok teremtő istennel.

2016. júl. 7. 08:56
 19/27 anonim ***** válasza:

A japán(sintó) teremtéstörténetnél voltaképpen nem egy istenség teremt.

"Ugyanis, ha az ismereteim nem csalnak, a buddhista vallásban sok isten van, mégis ők is azt állítják minden csak Egyből van, ami kinyilatkozik a többiben."

Kedves Kiss Éva Judit, mutatnál forrást, elmondanád honnan van ez az információ a buddhizmusról? Melyik ága?

Mert alapvetően a buddhizmus nem teista, vagy a ha megjelennek benne valamilyen "istenek" akkor alá vannak vetve az örökkévaló világtörvénynek.

2016. júl. 7. 13:44
 20/27 Kiss Éva Judit ***** válasza:
0%

Sajnos nyaralok (ja, nem is sajnos), így nem tudok azokhoz a könyvekhez hozzáférni, amiket elolvastam (beleolvastam), mielőtt eldöntöttem, hogy merre haladjak vallás terén. Ekkor a hinduizmus klf ágairól is ismeretet szerezhettem, de nem mindről. Mint írtam, lehet rosszul tudom amit állítok, de most is találtam egy érdekeset. Ez a következő:

A védizmus követői sok istenben hittek. De a Concepts of Indian Philosophy című könyv szerint hívei ezt nem tartották kielégítőnek, így „lassan az egyetlen istenséget valló monoteista felfogás felé haladtak . . . Az egyik folyamat abból állt, hogy az összes előző istent egyesítették . . ., hogy így egy világosan felfogható istent hozzanak létre.” A Brahma ezért egy személytelen, tulajdonságok és képességek nélküli isten lett, amely a különböző istenségekben testesült meg.

A hindu vallás alapja először a négy kaszt kialakítása volt, ami később több ezer csoportot magában foglalva megsokszorozódott. A négy kaszt feltehetően a puruṣa különböző testrészéből származott, a szanszkrit szó jelentése „személy” vagy „ember”, az emberiség ősatyjára vonatkoztatva. A brahmanák állítólag az ő szájából származnak, ezek vallási vezetők voltak; a kshatriják a karjaiból születtek, ők a katonai és politikai vezetők; a vaisják a combjaiból erednek, ezek földművesek, kézművesek és kereskedők; és a súdrák a lábából származnak, ezek a rabszolgák.

Nekem kicsit hasonlít ahhoz, hogy volt egy ősatya, ahogy a Biblia is állítja. De ki teremtette, honnan lett az ősatya?

2016. júl. 7. 16:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!