Keresztények vs ateisták. Round 1?
Tehát... Ha valaki keresztény, az miért baj? Lehet mondani, hogy ,,Engem nem érdekel, ő dolga'',de az ateisták nagyon durván kiakadnak mindig ezeken a dolgokon, és tök hülyének nézik a vallásos embereket. Általában sértegetik őket, azt mondják, hogy hülye vagy, mert ez nem létezik! Fogd már fel! -.-
Ha valaki ateista, akkor a keresztények olykor-olykor szintén hülyének nézik az ilyet, mert nem hisznek abban, amiben ők. Van köztük olyan, aki próbálja megmagyarázni, hogy miért hisz, és miért kellene igazából mindenkinek ezt tennie.
A kérdésem: TI, EMBEREK -> miért gondoljátok, hogy nektek van igazatok? Mindkét oldalhoz szólok most. Egyikőtöknek igaza van, az tuti. De mégis honnan a fenéből veszitek, ateisták/keresztények, hogy nektek bizony igazatok van? Mit tudtok, amit az átlag ember nem tud? Nem a jelek érdekelnek, nem is az elképzelésetek. Honnan TUDJÁTOK, hogy nem ti tévedtek, hanem a másik oldal? Mivel tudjátok megcáfolni egymást? Van bizonyítékotok? Csak mondom, hogy bizonyítéknak hívjuk azt, ami a másik ellen szólva bizonyítja, hogy annak nincs igaza/hazudik. (Ebben az esetben nincs igaza.) Eddig még nem igazán hallottam ilyesmikről, mert akkor nyilván mindenki ateista, vagy keresztény lenne.
Az én álláspontom a következő: Vagy hiszel, vagy nem! Miért nem tudjátok megérteni egyik oldalon sem, hogy ha a másik hisz/ nem hisz, akkor úgyse fogjátok beleverni a fejébe, hogy te gondolod rosszul, nem én? Az is egy téma, hogy miért kell egyáltalán egymást ****ni ezzel állandóan. De engem most csak az érdekel, hogy miért hiszitek, hogy igazatok van? Valaki visszautazott az időben megnézni, hogy megtörténtek-e ezek a keresztény dolgok? Vagy van köztünk egy mindent tudó ember?
Erre válaszoljatok értelmesen: Te miért hiszed, hogy igazad van?
25-ös: Azért azt megnézném.
(Taps)
"Általában sértegetik őket, azt mondják, hogy hülye vagy, mert ez nem létezik! "
Én nem tapasztalom, hogy sértegetnénk a keresztényeket, legalábbis én személy szerint nem beszélek erről a témáról, kivéve ha meg akarnak téríteni. Annyira mélyen gyökerezik a vallás néhány emberben, hogy ha olyat mondasz pl.: hogy szerintem Jézus nem járt a vízen, azt már sértésnek veszik.
Én ugyanúgy tekintek a kereszténységre, mint a keresztények mondjuk az ógörög istenekre. Azért gondolom, hogy egyik vallás istene sem létezhet, mert a "szent könyveikben" leírtak ellentmondásos, megcáfolható dolgok.
Én nem hiszem, hogy igazam van, nem is fontos, hogy igazam legyen.
De mi van, ha aranyhalak vagyunk egy akváriumban?
Azért az érdekes dolog, hogy a hívő emberek jobban, gyorsabban gyógyulnak. Meg lehet kérdezni orvosokat. Ki tudja miért. A nem hívő emberek betegen idegesebbek, nehezen viselik el a kiszolgáltatottságot.
Utolsó:ez bizonyára egy tökéletesen reprezentatív felérés volt,több kontrollcsoporttal összehasonlított eredményekkel alátámasztva....
Vagy ami valószínűbb,hogy volt két ismerősöd,egy ateista meg egy szentfazék,és az utóbbi hamarabb kilábalt a téli takonyból.
03.28
Mondjuk, ha biztosítasz azonos állapotban levő, azonos kezeléssel élő, stb. mindenben azonos betegeket és azonos mértékben hívőket-nemhívőket; akkor még hiteles is lehet egy olyan tanulmány.
Hány alanyod van?
Bocs de nem olvastam végig a több oldalas vitát. (elfogom)
De én csak nevetni tudok azon a gondolaton hogy létezik isten.
Mutassanak a hívők 1 tudományos bizonyítékot arra hogy létezik, és magyarázzák meg nekem a dinókat.
Ennyi erővel én hiszek a repülő spagettiszörnyben, hiszen annak a létezését se lehet megcáfolni, igaz nincs rá bizonyíték.
A modern (!!!) keresztenyseg alapjaraton szerintem nagyon is pozitiv dolog, mert erkolcsi nevelesd biztosit az osztonlenykent viselkedo embereknek. Felolem imadkozhatnak akar egy taviranyitohoz is az emberek, ha ettol jobb emberek lesznek...
mondom ezt materialistakent
24/f
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!