Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Kiket és miért ölt meg a...

Kiket és miért ölt meg a Biblia szerint a keresztény Isten, illetve kiket akart megöletni, és miért?

Figyelt kérdés
Direkt itt a valláskritika rovatban teszem fel a kérdést, és nem a vallás topikban, még akkor is, ha ott talán több szakértő van. Nagyon remélem, hogy van olyan ateista, aki tud nekem segíteni, mégpedig -ha lehet- megadva a megöltek és ölésre kijelöltek mellett azt is, hogy ez konkrétan hol szerepel a Bibliában. Nem hinném, hogy keresztény is segítene ebben, de ha igen, neki is megköszönöm előre is! (Éppen azt hallottam, hogy a Biblia istene gyerekeket is meg akart ölni, nem tudom, igaz -e?! Mondjuk a vízözönben is biztosan haltak meg gyerekek is...)

2016. jún. 29. 17:57
1 2 3 4
 31/34 Pietrosol ***** válasza:

#30!

Ki döntött a sorsáról, ha nem a szanhedrin?

Pilátus fel akarta menteni, még Barabást is felajánlotta, mint köztörvényest.

Nem értem, hogy milyen másik témát kevertem ide!

2016. júl. 3. 07:41
 32/34 anonim ***** válasza:

#Pietrosol:

"Ki döntött a sorsáról, ha nem a szanhedrin?

Pilátus fel akarta menteni, még Barabást is felajánlotta, mint köztörvényest."

Ezt honnan veszed? Az ,hogy Pilátus "fel akarta menteni" pedig egyenesen elképzelhetetlen.

"Nem értem, hogy milyen másik témát kevertem ide!"

Nem erről volt szó ,de m1.

2016. júl. 3. 07:47
 33/34 Pietrosol ***** válasza:

#32!

A tórán kívül más könyv nem került még eléd?

De, erről volt szó! Arról írtál, hogy a kövezés csak jelképesen értendő, holott Jézust sem jelképesen ölték meg.

2016. júl. 3. 07:53
 34/34 anonim ***** válasza:

"A tórán kívül más könyv nem került még eléd?"

...

"De, erről volt szó! Arról írtál, hogy a kövezés csak jelképesen értendő, holott Jézust sem jelképesen ölték meg."

Én nem a kövezésről írtam.

+

Jézust nem a zsidók ölték meg és nem is a szánhedrin döntötte el a kivégzését...

De ez is ellentmondásos.

2016. júl. 3. 08:11
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!