Kiket és miért ölt meg a Biblia szerint a keresztény Isten, illetve kiket akart megöletni, és miért?
1-es óriási baromságokat ír.
De ez már a megszokott "zsidó-gyíkember-illuminati-cionista-ufo" összeesküvés elméletes répasság egy része.
Ez a Pap Gábor meg valami eszméletlenül nagyot ferdít (tudatosan ,vagy tudatlanul begyöpösödött világszemléletéből levezetve).
Kérdező:
I-ten nem akart megölni/megöletni/kivégeztetni/kivégezni senkit.
1.) Az ölés sosem volt megengedett! Az egyik legnagyobb tiltás az ,hogy "NE ÖLJ" (pontosabban: Nem fogsz ölni!).
2.) Viszont ,ha Izrael fiait meg akarták ölni akkor joguk volt megvédeni magukat.
(Röviden)
"
Rengeteg vallásos ember él az országban: keresztények, zsidók, muszlimok. Érdekelni kezdett, milyen parancsolatok szabályozzák az életüket, különös tekintettel mindarra, aminek az erőszakos viselkedéshez van vagy lehet köze. Az első válaszoló írása azért is volt hasznos, mert eddig nem voltam abban sem biztos, hogy a megkövezés tényleg benne van a Bibliában. "
Nos ,itt vagyok én. Mint az országban élő zsidók egyike.
A tóra "szellemiségében" (értsd: átvitt értelem) minden féle erőszakos cselekedett tiltva van. Hisz az orrba csapja a "Tikkun Olám"-ot.
Érdemes megjegyezni ,hogy pl. amikor azt írja a tóra ,hogy "írtassék ki népe közül!" akkor nem úgy kell azt érteni ,hogy ha -felteszem azt- egy emberke Izrael fiai közül szombaton dolgozott azt megölték. Hanem szimplán nem engedték neki ,hogy ezentúl bármi mást tartson a tórai micvák közül.
"Amúgy annyi lejött nekem -talán tévesen-, hogy a Biblia istene nem nagyon tartja fontosnak az egyes embert; inkább népekben gondolkodik. "
Valóban tévesen.
Ami azt illeti remélem nem off-oltam (evégre a keresztény I-tenképről volt szó) . Csak fontosnak éreztem ,hogy az első egetverő hülyeségei miatt szóljak.
#21 "I-ten nem akart megölni/megöletni/kivégeztetni/kivégezni senkit."
Az első hozzászóló lehet, hogy hülyeséget is mond, de pont azt tette, amit kértem: idézett a Bibliából. Ez szerintem a lehető legjobb dolog, mert elkerülhető vele a túlzott szubjektivitás; benne van vagy nincsen benne valami a Bibliában, mi van benne leírva tényszerűen -nekem ez számít, nem az értelmezések. Értelmezni mindenki nagyon tud, ahogy neki jólesik.
Csinált a keresztény / zsidó / muzulmán isten vízözönt? -Úgy tűnik, a Biblia szerint csinált ilyet.
Csinált ez az isten népírtást?
-A Biblia szerint csinált.
Szólított fel KÍMÉLETLEN gyilkosságokra?
-Igen, tett így a Biblia szerint.
Most ezt lehet magyarázgatni, de a tény az, ami le van írva, és nekem sosem lesz egy csecsemő olyan bűnös, akinek a fejét sziklához kell vágni!
Van esély arra, hogy valamikor valaki túl komolyan veszi ezt az egészet, és a nem hívők legyilkolására buzdít a Biblia alapján?
-Szerintem van. Nem nagy esély talán, de igenis megtörténhet. Talán ezt egy zsidó át tudja érezni, el is tudja képzelni. Nagyon nem örülnék neki, ha valamikor a Bibliát nem követőkkel történne valami olyasmi tragédia, mint anno a holokauszt! Tudom, nagyon kicsi az esély már ilyesmire, de mondjuk úgy, felmérem a Bibliát, mint veszélyforrást. Az biztos, hogy ha csak rajtam múlna, nem csinálnék belőle iskolai tananyagot.
#9!
Nem fogadta el! Olvasgasd figyelmesen pl. a hegyi beszédet.
Egyébként nem tudom éazrevetted-e, hogy a szanhedrin a zsidó hittétetelekre alapozva végeztette ki?
#21!
Még a végén kiderül a nagy nem azt jelenti hullámban, hogy Jézust sem ölték meg, csak elvették a cipőjét.
"Már olvastam. Fogtam is a fejem, hogy hogyan lehet valaki ennyire tájékozatlan.
Inkább olvasgassál te is, mielőtt írogatsz, önjelölt Biblia-magyarázókkal tele van a padlás."
-Megkérlek,hogy fejtsd ki nekem,miért vagyok tájékozatlan.
-Várom a válaszod arra a kérdésre is,hogy Jézus mit nyilatkoztatott ki.Miben tévedek?
Lássuk a te Biblia magyarázatodat!
Ez egy nagy sületlenség.Pontosan az ószövetség teremtette meg az alapot Krisztushoz.Az ószövetség rámutat arra, hogy az ember bűnös és halált érdemel, de ugyanakkor előkészíti a megváltás útját is előbb az ószövetségben aztán az újban ami Krisztusban lett teljes.Ahogy ő mondja,a farizeusoknak kutatjátok(az addigi ószövetséget) mert azt hiszitek benne találjátok az örök életet ,de valójában az róla beszél, róla szól a lényeget tekintve.
Valóban bugyog a vér az ószövetség lapjai között,de nem fog kevésbé bugyogni akkor amikor Krisztus újra meglátogatja a földet, immáron mint a világegyetem királya...csak olvass bele a Jelenések könyvébe.
El kell fogadni, a bűn élet halál kérdése volt akkor, most, és a jövőben is.Lehet ezen morgolódni,de ez van.Hinni kell Krisztusban...ez az egy kiút van a bűn következményei alól.
#27 "az ember bűnös és halált érdemel" Már persze akkor, ha hiszel ebben. Kívülről, ateistaként nézve viszont itt nagy a baj! Arról van szó, amit egy másik topikban valaki -szerintem jól- így fogalmazott meg:
"Az iszlám nemhogy nem engedi, hanem egyenesen parancsba is adja a halálbüntetést, és ugyanez igaz a Bibliára is. Az más kérdés, hogy a mérsékelt vallásos emberek nem tartják be a szentírásuk dogmáit, de ez is pontosan azt mutatja, hogy azok a hívő emberek az erkölcsösek, akik megtagadják a vallásuk bizonyos tanait."
Illetve mondható az is, hogy sok erkölcs van, az erkölcs relatív, de ez inkább takarózás. Ha ösztönösen tudja 100 emberből 98, hogy valakit a hitének másmilyensége miatt megkövezni bűn, akkor nagyobb az esély arra, hogy azzal az írással van baj, amit a maradék 2 ember követ, aki kövezne.
Haqqameister!
Be tudod bizonyítani, hogy az ember bűnös vagy ezt azért mondod, mert olvastál róla?
"Értelmezni mindenki nagyon tud, ahogy neki jólesik."
A kiforgatás és az értelmezés között van különbség. ;)
Azért érdemes az alábbi idézeteknek a háttértörténetét is megvizsgálni.
Arról nem is beszélve ,hogy -mint már említettem- az egyik legnagyobb bűn az ölés.
"nekem ez számít, nem az értelmezések"
Az kár ,mert a TN"CH-ban "direkt" vannak olyan könyvek (pl. Énekek éneke) amit átvitt értelembe íródtak.
"Csinált a keresztény / zsidó / muzulmán isten vízözönt? -Úgy tűnik, a Biblia szerint csinált ilyet. "
Igen ,és ennek is van miértje.
(pl. emberekkel állatokkal csinálták...)
"Csinált ez az isten népírtást?
-A Biblia szerint csinált. "
Nem csinált.
"Szólított fel KÍMÉLETLEN gyilkosságokra?
-Igen, tett így a Biblia szerint. "
Nem.
"Most ezt lehet magyarázgatni, de a tény az, ami le van írva, és nekem sosem lesz egy csecsemő olyan bűnös, akinek a fejét sziklához kell vágni! "
Ez érthető ,evégre semelyik épp eszű embernek sem.
De a kedves egyes itt is ferdített ,itt az egész részlet a tehilimből (zsoltárokból):
"1. Bábel folyóinál – ott ültünk, sirtunk is, mikor megemlékeztünk Cziónról.
2. A fűzfákra aggattuk benne hárfáinkat.
3. Mert ott kértek tőlünk foglyulejtőink énekszót, és zaklatóink vígságot: énekeljetek nekünk Czíón énekeiből!
4. Hogyan énekeljük az Örökkévaló énekét. idegen földön?
5. Ha rólad megfeledkezem, Jeruzsálem, feledkezzék rólam a jobbom!
6. Tapadjon nyelvem inyemhez, ha meg nem emlékezem rólad, ha föl nem emelem Jeruzsálemet örömöm tetejére!
7. Emlékezzél meg, Örökkévaló, Jeruzsálem napjáról, Edóm fiairól, a kik azt mond- ták: dúljátok, dúljátok az alapig benne!
8. Bábel leánya, pusztulásra való te – boldog, a ki megfizeti néked tettedet, melyet elkövettél rajtunk!
9. Boldog, a ki megragadja. és szétzúzza kisdedeidet a sziklán!"
"Van esély arra, hogy valamikor valaki túl komolyan veszi ezt az egészet, és a nem hívők legyilkolására buzdít a Biblia alapján? "
Aki vallásos zsidó és komolyan/figyelmesen olvassa a tórát ,biztosan nem.
"Az biztos, hogy ha csak rajtam múlna, nem csinálnék belőle iskolai tananyagot."
Véleményem szerint egymás nézőpontját megismerni egy fantasztikus dolog. De én se támogatom a hittant. Sőt egyenesen negatív dolog ,ebből kifolyólag ellenzem is. Több ok miatt.
"mi alapján tartaná a Biblia istene fontosnak az egyes embert? "
Mivel minden ember hozzá tesz a közösséghez (már ha zsidó szemszögből nézzük) + Ha így "nagyba" gondolkodok a mindenki benne van a TN"CH-ba. Remélem ezzel érted mire célzok...
Pietrosol:
Nem értem ,hogy egy másik témát miért kell megint bele vonód egy témába.
Komolyan olyanokhoz írsz ,amiről fogalmad sincs.
De századjára és röviden:
Jézus zsidó volt és nem a zsidók ölték meg.
Remélem kielégítő választ kaptál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!