Akik a Hit Gyülekezetébe járnak vagy jártak és van tapasztalatuk, szerintük Németh Sándort miért nem "interjúztathatja" meg olyan aki esetleg "kényes" kérdéseket is feltehet?
Miért kell ennyit foglalkozni Német Sándorral és missziós munkájával?
Egyszerűen teszi a dolgát, a hivatását. Hívei, tanítványai jó emberek. Irigylik tőle a sikerét? Amely nem önzetlen. Azt kell nézni, hogy milyen a hatása tevékenységének. Hogyan hat a társadalomra? Szerintem építően. Modern tanító, aki képes az ősi tanításokat a kor nyelvezete szerint átadni. Mi ezzel a baj? Én katolikus vagyok, de egyáltalán nem zavar a Hit Gyülekezete, sem maga Német Sándor. Tevékenységével tulajdonképpen egy űrt töltött be a magyar társadalomban. Volt egy olyan réteg, amelyet egyetlen őshonos felekezet sem tudott megszóllítani, elhívni. Ő megtette munkájával. Jó úton vannak. Istent keresik. És van vezetőjük.
Kényes kérdésekkel történő interjúztatás oka lehet irigység, féltékenység?
Engem nem zavar, hogy ő egy másik keresztény felekezet képviselője. Én a kereszténység nagy egységében hiszek. Remélem, hogy mielőbb megvalósul. Az Úr áldja Német Sándort!
Szerintem le kéne szokni arról, hogy keresztény támad keresztényt. Egyik oka nyilván az lehet ennek a jelenséghez, hogy a másik egy másik keresztény felekezet tagja. Egy kereszténynek nem azon kell törnie magát, hogy hogyan szúrja ki a szemét a másik keresztény felekezethez tartozó embertársának.
Lehet, hogy vannak különbségek a keresztény alaptanításokban itt-ott, de a lényeg ugyanaz. A Biblia, amelyet mindnyájan olvasunk ugyanaz. Au Ó Testamentum ugyanaz. Az Új Testamentum ugyanaz. Az Evangéliumok ugyanazok. A Próféták ugyanazok. Ugyanabban az Istenben hiszünk.
Nem arra kell törekedni, hogy a másikat pocskondiázzuk.
Arra kell törekedni, hogy közelebb kerüljünk egymáshoz. De ehhez kell egy út. Egy módszer. Mely lehet az út. Mely kétirányú, párhuzamos, és egy pont felé mutat. Íme a az Út, a Törvény, mely a Legfőbb Életszabály:
"Jézus pedig monda néki: Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből és teljes elmédből.
Ez az első és nagy parancsolat.
A második pedig hasonlatos ehhez: Szeresd felebarátodat, mint magadat.
E két parancsolattól függ az egész törvény és a próféták."
Idézet Máté Evangéliumából.
Az Úr nem támogatja a határkeltést, hanem a szeretetet javasolja. Az elsímít, megold, jámborabbá tesz, békít, ellenségeskedést elfedez, boldogít, gyógyít, felemel, megment.
Azt gondolom, hogy a teljes boldogsága az emberiségnek nem jöhet el mindaddig, amíg minden keresztény felekezet nem egyesül.Eggyé kell válni. A határvonalakat, törésvonalakat elfeledetté kell szüntetni.
A ketresztény szerersse a keresztényt. Nem baj, ha másik felekezetből valóak.
Visszatérve a Hit Gyülekezetére, ami nem más mint a Hit közösségének egy része. E közösség része a katolikus, evangélikus, református, Jehova tanúja, Pünkösdi, Adventista, stb is.
Mikor vesszük már észre hogy egyek vagyunk? Egyek a Krisztusban? A Megváltóban?
Mikor látjuk meg egymás tükörképét, amelyből Jézus mosolyog vissza ránk?
Kedves 57%!
Ki mondta neked azt hogy a Hit Gyülekezete mint egyház jó úton halad? Valóban csodás hatással van a társadalomra. Többen úgy jönnek ki a Gyülekezetből hogy már nem tudnak Istenben hinni mert annyi mocsokságot és visszáságot tapasztaltak. A Hit Gyülekezetének annyi köze van Istenhez amennyi mértèkben ebből anyagi vagy más( pl. Politikai) hasznuk van. Se nem több se nem kevesebb. Igen,talán ugyanazt a Bibliát olvasod ugyanazokkal a szereplőkkel és mégis teljesen mást tanít a te vezetőd mint Németh Sándor. Mert sok mindent bele lehet magyarázni ahogy az éppen kedvező. Olvasd el hogy hogyan vélekedik a menekülthelyzetről. :)
Nem értem mi olyan bonyolult ezen.
A Biblia tanítása szerintem egyértelmű: aki szellemet vet, az fizikai javakban arathat a hívek adományaiból. Ősidők óta így van ez, lsd. a léviták, papok és apostolok szolgálatát.
Többféle adomány van: van tized, van adakozás, van alamizsna és fogadalom. Ezeket a Szentírás is megkülönbözteti egymástól.
A Hit Gyülekezetének szigorú belső szabályzata van, ami meghatározza ezeknek a pénzeknek a felhasználását.
Azért elég sértő azt feltételezni, hogy emberek tízezrei hagyják magukat kirabolni. Ez egy ősi rágalom, jó lenne továbblépni.
Sándor évtizedek óta arra szenteli az életét, hogy segítsen az embereknek az Istennel való kapcsolatban és az Ige megértésében. Szerintem egyáltalán nem csoda, ha ennyi idő után nem papír, hanem tablet van a kezében és nem egy lerobbant tragaccsal jár.
A Hit Gyülekezete intézményei és tagjai is mind egyre jobban gazdagodnak, nem csak a vezető lelkész profitál.
Nem mellesleg az adóhatóság rendszeresen ellenőrzi a gyülekezetet és még egyszer sem találtak semmilyen hiányosságot.
Kérdezni lehet, ezekre a vádakra már milliószor reagált.
25 éve vagyok a HGy tagja, és nem vagyok agymosott. Ha tényleg válaszokat akarsz s nem csak hergelni, örömmel válaszolok.
Mindenképpen bajnak látom, hogy akik valahova járnak, azok annak foglyai. Pl. Jehováknál nem szabad mást meghallgatni, mert akkor nem lehet tudatlanságban, egyféle tudásban, hitben tartani őket, de mindenhol ez van. De hát az igazságot meg kell vizsgálni több oldalról is.
Volt a Jörg Haider féle gyilkosság. Azt mondta N.S. , hogy meleg volt és valami meleg szerelmi affér volt. Hát igen, csak, ha az ember olvasgat net-en, akkor megtudhatja, hogy Haider a pénzügyi háttérhatalmat akarta lerázni ausztriáról. Persze meleg is volt, de ezért nem ölnek úgy, mintha a háttérhatalom ellen kelne fel valaki. [link]
Volt a Titanic-os sztori. Isten megbüntette őket, mert az volt a hajón, hogy nincs szükségünk Istenre. Ha Isten ezért megsértődik , megbüntet egy hajónyi embert, akkor az a curvaisten. De megintcsak nézem a netet, és lám-lám, olyan vállalkozók, üzletemberek utaztak rajta, akik ellene voltak a fed-nek, az amerikai pénzkiadás magánkézbe kerülésének. (A fedezetnélküli pénzgyártásnak.)
https://www.youtube.com/watch?v=WLJ0v87koR4
Aztán a Kennedy gyilkosság: N.S. Mondta, hogy zsidók tartottak valami ünnepet, megemlékezést egy hajón és Kennedy elzavarta őket, mire azok megátkozták Kennedyt, és valószínű ezért halt meg, merthogy Isten megvédi a zsidókat. Hát néztem a net-et és látom, hogy Kennedy neki ment a háttérhatalomnak és vissza akarta szerezni a pénzkibocsátás jogát állami kézbe.
Úgyhogy lehet látni, hogy honnan fúj a szél. A knesszetből. Morvay Kriszta, Szaniszló, Drábik, jobban kiáll, képviseli hazánkat, mint bárki más. Ezeket lefasisztázzák, meg ilyenek. A holokausztbiznisz dübörög. N.S.-t a zsidók irányítják, ők meg nem magyar érzelműek. N.S. állandóan izraelezik. Izraelben megy a magyarozás? Ugye az MTA-ban a zsidók magyarellenes hazug történelmet tanítanak, íratnak a tankönyvekbe. 56-ot, Rákosit, Kádárt, Sukkorót, Csányi devizahitelcsalást, Hunvald Gyurika a hatodik kerületi polgármester ingatlancsalásait meg még ki tudja mit, nekik köszönhetünk. Ajánlom inkább egyénileg megélni a hitet, mert egy közösséget könnyű manipulálni, de az egyénnel nem tudnak mit kezdeni. Mindenki, aki magyarellenes, árt a magyar gazdaságnak, mérgezi a vezetékes vizet, élelmiszereket, likvidálja a 60 év feletti lakosságot (lakossággyérítés állami segédlettel), kárt okoz a magyar gazdaságnak, rabolja a földjeinket, javainkat, azok haljanak meg azonnal. És mondja a nép: ámen! Itt mi vagyunk itthon, nekünk magyarországért kell imádkozni, nem pedig a kirablóink sikeréért! [link]
Jó gondolkodást, a világosság Istene legyen veletek.
"pláne nem olyan emberekkel"
...akik kényes kérdéseket tesznek fel. Azokkal aztán tuti nem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!