Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért nem találkozhat gyakorla...

Miért nem találkozhat gyakorlatilag bármikor a Pápával?

Figyelt kérdés

Sziasztok, én alap állapotban egy Katolikus Egyház tanításaival egyetértő ember vagyok, viszont nem értem, hogy például a Pápával, aki ez esetben az Egyház feje, miért nem találkozhat mondjuk Gipsz Jakab akkor amikor úgy érzi erre szüksége volna, ott volt a Bibliában Jézus, egyértelműen sokkal hatalmasabb személy, mint bármely Pápa, az találkozott vele aki csak akart, és nem voltak feltételhez kötöttek a találkozás, a Pápát sok testőr védi, amit értek is, de valahogy elszomorít, hogy az aki lényegiben Isten földi helytartója, miért van úgymond legalábbis szerintem ennyire elzárva, biztos sokaknak jól esne, ha nem csak szinte elérhetetlennek tűnő távolságban tekinthetnék meg az emberek.

Előre kérem, csakis Katolikusok válaszoljanak a kérdésre. Köszönöm.

2016. jún. 5. 13:50
 1/5 anonim válasza:
55%
A pápa a katolikus egyház feje, jelképe. Ő inkább az egyházi vezetőkkel beszél. Neked, mint egyszerű hívőnek elég ha a helyi plébánossal beszélsz. Mert az az ő dolga. A pápáé meg az, hogy a vezetőkkel beszéljen stb. Mindenkinek megvan a saját dolga. Neked untig eléh a helyi plébánossal beszélni.
2016. jún. 5. 13:55
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Mert emberből van ő is,néha muszáj ennie,aludnia. Amúgy meg dok a munkája,végülis egy világon elterjedt egyházat irányít.
2016. jún. 5. 13:58
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
*Elnézést: sok.
2016. jún. 5. 13:59
 4/5 szp72 ***** válasza:
100%
A közismert és népszerű embereknek az a nagy pechje, hogy sokan akarnak velük találkozni. Ezért kénytelenek korlátozni illetve rangsorolni a találkozások számát. Jézus is többször menekül a tömeg elől és keresi a magányt.
2016. jún. 5. 20:49
 5/5 anonim ***** válasza:
Szerinted mi történne, ha minden katolikus hívő beszélni szeretne vele személyesen?
2016. jún. 7. 19:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!