Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért van az, hogy az összes...

Miért van az, hogy az összes dokumentumfilm csatorna ismeretterjesztő műsoraiból gyakorlatilag az visszhangzik, hogy hülye aki hisz a kereszténységben?

Figyelt kérdés

A feltámadás látomás volt,vagy hogy nem megbízható a Biblia,vagy hogy nincs is Isten?

Nem adnak választási lehetőséget.

2015. júl. 16. 22:09
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
49%
Én még nem láttam ilyet, de van benne igazság. Te tudsz erről értelmesen gondolkodni?
2015. júl. 16. 22:44
 2/12 A kérdező kommentje:
Légyszíves fejtsd ki,mire gondolsz!
2015. júl. 16. 22:56
 3/12 anonim ***** válasza:
50%

A Biblia ellentmondásait sok-sok oldalon lehet sorolni. (Csak sorolni... a magyarázatokból egy könyv kijönne.) Arra is gondolj, hogy mi mindent kivágtak már a Bibliából, amiben még sokkal több ellentmondás van.

Ezek után szerinted megbízható?

És ezek még csak az ellentmondások... senki sem mondta, hogy a többi, ami még benne van, mind igaz.

Isten pedig biztos nincs, ez 100%

Istenek lehetnek... az más kérdés.

Ezért kérdezem, hogy tudsz-e ezeken értelmesen gondolkodni, mert ezek a dokumentumfilmek, gondolom, erről szólnak.

2015. júl. 16. 23:01
 4/12 anonim ***** válasza:
43%

Heh, a Biblia szerint a Föld lapos, az ég egy szilárd kupola, a denevérek madarak, és az ókori Jeruzsálemben kitört a zombiapokalipszis.

Aki ezekben hisz, az tényleg hülye lássuk be.

Márpedig a keresztények a bibliában leírtakban hisznek definició szerint.

2015. júl. 16. 23:04
 5/12 anonim ***** válasza:
60%

egyszer olvastam egy listát, 400 nemtudom hány ellentmondást sorolt fel, kb 50 volt amit nem tudtam azonnal feloldani, kb 30 volt amit kis gondolkodás után nem tudtam feloldani, az a 30 akkor azt gondoltam na az megfogta a keresztényeket, aztán csalódnom kellett, mert kiderült, hogy ezek az ellentmondások már az ókoriaknak is eléggé feltűntek, sőt mikor válogatták mi kerülhet be, egyik szempont az volt ,h ne mondjon ellent a többinek

szóval szerintem ez a "hosszan lehet sorolni az ellentmondásokat" elég nagy ferdítés, pláne, hogy ez a lista is elég szőrszálhasogató volt, pl, hogy valahol szó van egy 300 fős seregről, és akkor megkérdezik ,hogy "honnan tudta, hogy kerek 300"...

meg nekem az egész nem természettudományos leírásnak tűnik, a denevér madár, lehet mindent madárnak néztek az ókori keleten ami tud repülni :D

meg aztán ott van az is ,hogy az ókortól az újkor nagyrészéig támadták a teremtéstörténetet, mert annyira meg voltak győződve, hogy az univerzum szinte teljesen változatlan, mindig ilyen volt és mindig ilyen lesz, aztán kiderült, hogy óriási változások történtek és történnek, ahogy a biblia is írja.

szóval én bár ateista vagyok(vagy inkáb agnosztikus, tehát olyan ateista aki nem egy fölényes kötekedő),de nem tartom hülyének aki ebben a vallásban hisz (sőt a többit se tartom hülyének)

szerintem azért vannak ilyen filmek, amik megjegyzem minden tudományosságot és alaposságot nélkülöznek a legtöbb esetben(történész vagyok, innen tudom) amiért az elvileg komoly töris csatornák az ufo-s összeesküvés elméleteket nyomják: nézettség!

Másrészt, a kereszténységbe belerúgni kifizetődő, sokan megnézik, és senki nem emeli fel a hangját ellene, ha mégis, azt mondják, a szólásszabadságba, ez bele kell férjen, ha pl az iszlám vagy a júdaizmus ellen csinálnának ilyen műsort, hamar jönne a megbélyegzés, hogy "ezek nácik! miért nem tudják tiszteletben tartani a másik ember kultúráját?"

én akkor ábrándultam ki pl a nat.geo-ból is amikor 30 éve lejárt ufo-s marhaságokat vetítettek főműsoridőben persze az egész úgy volt beállítva mintha komoly szakértők csinálták volna az egészet, persze minden név alá csak annyi volt írva "expert"

nézettségért megy az egész, ugyan az mint a való világ, csak ha ezt nézi a proli még okosnak is hiheti magát, mert ő aztán nagyon tudja ki mozgatja a szálakat a háttérből...

2015. júl. 17. 08:52
 6/12 anonim ***** válasza:
0%

Pontosan erről van szó: az ókori ember madárnak nézte a denevért.

ISTEN PEDIG NEM LÉTEZIK!

Amúgy itt egy lista 495 ellentmondásról, és egyik sem olyannal foglalkozik "honnan tudta hogy pont 300":

[link]

2015. júl. 17. 14:23
 7/12 jocofriend ***** válasza:
31%
Mert ezek a médiák a hitetlen, önző, sátánista, globalista háttérhatalom kezében vannak. Ezért próbálnak meg hitelteleníteni, nevetségessé tenni mindent, ami az emberek figyelmét felkeltheti, Isten felé fordíthatja, hogy elvonja az emberek figyelmét az "egy szükséges dolog"-ról, tudniillik megtérjenek Istenhez. Ezeket a médiákat eleve ezért hozták létre, és tartják fent, hogy az embereket manipulálják. A tömegtájékoztatás valójában félretájékoztatást jelent. Azokról a dolgokról tudj és gondolkozz, amik nem fontosak, és arról ne, ami a legfontosabb.
2015. júl. 17. 16:15
 8/12 anonim ***** válasza:
39%
A Bibliát nem Isten írta, hanem emberek (elméletileg Isten vezette a kezüket, dehát...). A Biblia valóban nem megbízható. A baj, hogy a vallás gyakorlását az egyház (nem egyenlő a kettő) szigorú keretek közé szorította, mégpedig olyan keretek közé, amivel az egyházi vezetők maguknak kedveztek. Aki a Bibliát támadja, nem Istent támadja, mert hiszem, hogy sok olyan dolog van a Bibliában (az Ószövetségben nem is kevés), ami nem az Isten akarata szerint való. Emberek írták, nem Isten. Ez a lényeg.
2015. júl. 17. 17:22
 9/12 Roland G. ***** válasza:
35%

A média mögött álló érdekcsoportoknak nyilván nem szándékuk a hit terjesztése.A dokumentumcsatornákban sajnos nem nagyon adnak teret a válaszadóknak,s úgy beszélnek az evolúcióról,mint ha 100 százalékosan már be lett volna bizonyítva,pedig nincs,hiszen nálam 1000 szer okosabb professzorok és tudós emberek a mai napig vitáznak e kérdésben.Plusz sokkal nézettebbek az ilyen jellegű műsorok,és a cél a pénz,pénz,pénz.

Ami a bibliai ellentmondásokat illeti,azok csak látszatellentmondások.Pl:Egyik evangéliumban az szerepel,hogy Jézus Jerikóból kifelé menet gyógyítja meg a vak Bartimeust,a másikban pedig akkor,amikor megy befelé Jerikóba.Én tudom a választ,de akit érdekel nézzen utána kicsit.Logikailag megoldhatatlannak tűnik,de megvan rá a megoldás,igaz ehhez ismerni kell Jerikó városának elhelyezkedését,fölépitését és történetét biblián kívüli forrásokból.Ugyanígy a többi is feloldható,csak mélyebb ismeretre és kutatómunkára van szükség!

-Roland

2015. júl. 19. 14:01
 10/12 anonim ***** válasza:
62%
Mert gyakorlatilag így van. Nem feltétlen hülye, csak az egyszerûbb utat választja, pedig belül tudják, hogy egy humbug az egész. És szerintem rohadt önzô dolog a jóságos szent úristenben hinni, amíg ártatlan emberek százezrei, milliói éheznek, halnak meg, szenvednek.
2015. júl. 19. 14:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!