Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A tanúk GYAKORLATILAG ÖNGYILKO...

A tanúk GYAKORLATILAG ÖNGYILKOSSÁGRA buzdítják egymást azzal, hogyha az életük is múlna rajta, inkább ne fogadják el a vért? Ez nem törvénytelen CSELEKEDET?

Figyelt kérdés
2015. júl. 29. 16:34
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
33%
Szabad választásuk van nekik is, nem?
2015. júl. 29. 16:52
 2/31 anonim ***** válasza:
91%
Én abszolút nem értek egyet a tanúk álláspontjával, viszont azért az öngyilkosság más. Egy betegnek az a saját döntése, hogy milyen orvosi kezelésnek teszi ki magát és minek nem. Egy rákos beteg is visszautasíthatja a kezelést vagy a kockázatos műtétet. Ez azért nem egyenlő az öngyilkossággal...
2015. júl. 29. 16:57
 3/31 A kérdező kommentje:
Csak annál, aki meghal, igaz.
2015. júl. 29. 16:58
 4/31 anonim ***** válasza:
28%

javaslom a jw.org honlapon található filmet ami evvel a témával foglalkozik. sőt már itt is elsőként a Semmelweis egyetemen vér nélkül műtik a betegeket, s erről egy újság cikk is írt.

Persze a Tanúk Isten elvárásai miatt tartják tiszteletben a vért és nem fogadják el.

a Teremtő nem kér olyat amivel ártana az embernek és ezt már az orvos társadalom is lassan de belátja.

Sajnos Magyar ország ebben is le van maradva.

[link]

[link]

2015. júl. 29. 17:09
 5/31 anonim ***** válasza:
80%

Haltak már meg Tanúk, amiért visszautasították a vért, de ezt én se tenném szorosan az öngyilkosság kategóriához. A Tanúk élni akarnak, akárcsak bárki más. Gyógyászatilag nem fogadnak el bizonyos kezeléseket ez igaz, ezzel én se értek egyet bizonyos esetekben, de ez nem öngyilkosság.

Egy halált kívánó egyénnek igazából mind1 miképp hal meg. Ő nem hajlandó tovább élni.

Jehova Tanúi viszont élni kívánnak, és nem vágyuk a saját haláluk. Az, hogy hitük ellenére mégis bekövetkezik néhányuknál...Ilyen az élet, de nem az akarat hajszolta őket a halálba hanem a következetesség.

2015. júl. 29. 17:15
 6/31 anonim ***** válasza:
82%
Ha nem nyílt felhívással él a kijelentő,akkor nem.A Bibliából idézgetés,figyelem "ráirányítás" bizonyos igeszakaszokra sajnos nem bűncselekmény.
2015. júl. 29. 17:22
 7/31 anonim ***** válasza:
88%
Feláldozzák az ő és a gyerekeik életét az élet jelképéért. Vajon a jelkép a fontosabb, vagy a dolog/fogalom maga?
2015. júl. 29. 17:23
 8/31 anonim ***** válasza:
62%
Nekik ugyanazt jelenti a vérevés, mint a transzfúzió, mert az őrtorony ezt mondta. Ugyanakkor van egy biztosítójuk, ahová rengeteg pénzt fizetnek azért, hogy ha életükben talán egyszer kell vér, akkor megkapják azt alkotóelememként, vagy valami mű trutyival pótolják. Nekik nem jó a teremtőjük alkotása, inkább emberi tanitás mellett döntenek. Én ezt rituális öngyilkosságnak nevezném.
2015. júl. 29. 17:45
 9/31 anonim ***** válasza:
65%

Ha nem is öngyilkosság, de eutanázia. Ha viszont hozzátartozóról van szó, akkor gyilkosság.

Ez pedig Isten szemében bűn.

2015. júl. 29. 17:49
 10/31 A kérdező kommentje:
Értem az érveket. Akkor ez nem öngyilkosságra buzdítás, hanem Mártírságra buzdítás az adott esemény bekövetkeztekor?
2015. júl. 29. 17:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!